U18-as női Eb: 18:00-tól Horvátország az ellenfél

A nyolc közé jutásért játszik válogatottunk a hazai rendezésű A-divíziós Európa-bajnokságon. 

A csoportját veretlenül megnyerő magyar csapat az A-csoport negyedik helyét győzelem nélkül "megszerző" Horvátország ellen folytatja a soproni Európa-bajnokságot, a tét pedig a legjobb nyolc közé jutás. Az erőviszonyok egyértelműek, a mienk eddig kiváló kosárlabdát mutattak be, és mindhárom meccsüket megnyerték, a horvátok viszont 82-66-ra kikaptak Szerbiától, aztán 62-40-re Svédországtól, végül 74-65-re Spanyolországtól is.

Ennek értelmében mindenképpen a magyar csapat az esélyesebb, amely eddig a legtöbb pontot dobta az egész Eb-n, a legtöbb gólpasszt osztotta ki, a harmadik legtöbb lepattanót szedte le, és a harmadik legtöbb blokkot osztotta ki. Egyénileg is van kit kiemelni, hiszen bár eddig senkinek nem kellett megszakadni a játékosok közül, Juhász Dorka 17,7-es átlagával az ötödik legjobb pontszerző (és a nyolcadik legjobb lepattanózó) a mezőnyben, Lelik Réka a harmadik leghatékonyabb tripladobó, és övé az ötödik legtöbb gólpassz - utóbbi listán egyébként Pusztai Petra az Eb legjobbja. A blokkok között Kányási Veronika, a labdaszerzéseknél pedig szintén Juhász Dorka fér be eddig a kontinenstorna legjobbjai közé.

Összességében tehát nincs mitől tartani, koncentrált játékkal be lehet jutni a legjobb nyolc közé, aminél természetesen többre vágyik a magyar csapat - a mérkőzés 18:00-kor kezdődik és az alábbi linken elérhető!

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus