U20-as női válogatottunk Szlovéniában győzött

Cziczás László együttese felkészülési mérkőzésen 10 ponttal verte a tavalyi U20-as Eb ezüstérmesét.

A hunbasket.hu beszámolója:

Női U20-as válogatottak felkészülési mérkőzése, Szlovénia 

Szlovénia - Magyarország 59-69 (11-14, 14-21, 10-15, 24-19) 

Legjobb dobók: Friskovec 15, Gorsic 10, ill. Török 20/6, Gereben 13/3, Mérész 10. 

Remekül kezdte felkészülési meccseinek sorát a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U20-as női válogatott. Gereben Líviáék Szlovéniában játszanak két mérkőzést, az elsőn mindjárt udvariatlan vendégként végig vezetve megverték a tavalyi U20-as Eb ezüstérmesét. 

Szlovénia a 2017-es Európa-bajnokság egyik üde színfoltja volt, Franciaországban végül ezüstérmet szereztek a házigazdák mögött, s a csoportmeccseken viszonylag simán a mieinket is legyőzték. Így aztán jó erőfelmérőnek ígérkezett a szlovéniai túra. 

A házigazdák kezdtek valamivel jobban, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, ugyanis Mérészék nagyon gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, s az első negyed végére mindössze 11 pontot engedélyezve a házigazdának, három ponttal vezettek is. A félidő végéig tovább növelték előnyüket a remekül védekező magyarok, ami több volt, mint biztató. 

A fordulás után sem csökkent a magyar lányok lendülete, s Török vezérletével a lényeges kérdéseket már a harmadik negyed végére lezárták. Az utolsó percekben még kicsit tudott közelíteni Szlovénia, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A folytatásban szombaton délután újabb meccset játszik a két válogatott. 

Cziczás László: - Bár csak felkészülési időszakban vagyunk, komolyan vettük a mérkőzést, mert elképzelhető, hogy a soproni Európa-bajnokságnak egy fontos szakaszában újra összefuthatunk. Persze a célunk ezen az első meccsen az volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, s ezt sikerült is teljesíteni. Elsősorban a küzdőszellemet, a győzni akarást akartam látni, s ezt meg is kaptam a csapattól. Örülök neki, hogy a kemény felkészülés után jól mozogtak a lányok. 

Forrás, Foto, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus