Újabb győzelem - újabb sérülés

Második edzőmeccsét is fölényesen nyerte U18-as leány válogatottunk az angolok ellen. A csapat egyik meghatározó játékosa, Kiss Virág bokasérülést szenvedett.

 

Magyarország-Anglia 73-46 (15-8, 17-14, 25-6, 16-18)

Megint idegesen kezdtek a lányok, a nyitó 10 perc közepén 5-5-re állt a meccs. Ezt követően újra "robbantott" a csapat és elhúzott. A kis szünetet követően megtört a lendület, főleg védekezésben akadtak kihagyások, 3 pontra feljöttek az angolok. A félidő utolsó 5 percére "helyreállt a világ rendje", s a szünetben 10 ponttal vezetett Mészárosné Kovács Andrea együttese. 

És lendületben is maradt a második félidő elején, amelyet egy 11-0-s 5 perccel indítva lényegében eldöntötte a meccset a maga javára. A harmadik negyed lendületes, szellemes játékával ezt a szakaszt 1 híján 20 ponttal nyerték Aho Nináék, akik végül újabb magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az első félidő hajrájában Kiss Virág bokasérülést szenvedett - szerencsére nem tűnik súlyosnak, mielőbbi felépülést kívánunk a középjátékosnak. Rajta kívül sajnos még három sérültje van az U17-es vb-bronzérmes csapatnak. Nagy Dorottya - aki bár kerettag volt, a debreceni U18-as B3x3-as vb-n sem tudott pályára lépni - és Solymosi Noémi térd-, a már említett debreceni világbajnokságon remeklő Horváth Krisztina pedig az ott "összeszedett" csuklósérüléssel bajlódik.

Magyarország: Studer Á. 14, Böröndy D. 2, Dubei 7, Kuttor 15/3, Kiss V. 6. Cs: Aho 7/3, Weninger 10, Tóth T. 1, László 6, Kocsis F., Nagy R., Török Á. 5.

Studer Ágnes ismét nagy mezőnymunkát végzett (5 lepattanó, 6 gólpassz), Kuttor Enikő pedig közel volt a dupla duplához (15 pont, 9 lepattanó).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus