Világbajnoki hőseink: Az alagsorból a csúcsok felé

Elhagyja fényes sikerei helyszínét, Klatovyt U17-es leány válogatottunk, és a híres cseh sör fővárosába, az eddigi "bázistól" 40 kilométerre fekvő Plzenbe teszi át székhelyét.

Na persze szó sincs arról, hogy a négy sikerrel, mi több bravúrral, veretlenül megvívott összecsapás jutalmául egy hosszú hétvégés sörtúra várna a lányokra - ehhez egyrészt még nagyon fiatalok, másrészt Plzenben is jelentős céljaik vannak.

Az egyenes kieséses szakaszban meglehetősen könnyed rajt-cél győzelmet aratott a csapat Egyiptom ellen. A 100-47-re végződött találkozó és az arra való felkészülés kapcsán Mészárosné Kovács Andrea megtekintette az egyiptomi csapat utolsó csoportmeccset, méghozzá az olasz válogatott ellen - e meccsen dőlt el, a két csapat közül melyik is lesz a mieink ellenfele - s látva a találkozót, úgy döntött, nem terheli a lányokat az afrikai alakulat taktikai repertoárjának elemzésével... Az elképzelés bejött, fiataljaink könnyedén nyertek, a kiegészítő játékosok sokat játszottak, a kulcsemberek sokat pihenhettek. A csapat szakvezetője kiemelte: a társaság a csoportkörben alaposan megdolgozott azért, hogy könnyű dolga legyen az első meccsen az egyenes kieséses szakaszban. És hogy mennyire megdolgozott, ahhoz csak egy adalék: mindkét, lányaink által hosszabbításban két vállra fektetett rivális, Kanada és drámai csata után, a záró szakaszt az olaszok ellen 16-4-re nyerve, s végül 61-57-re diadalmaskodva a házigazda Csehország is bejutott a 8 közé.

Az alsó ág folytatja majd Klatovyban, tehát ott a 9-16. helyért zajlanak a küzdelmek, Plzenben pedig a negyeddöntőben Japán vár a lányokra.

Egy gondolat erejéig visszatérve még a Klatovyban történtekre. A magyar küldöttséget egy szocreál jellegű épület alagsorában szállásolták el, ahol a szobákban kifejezetten hűvös volt, akadtak játékosok, akik fáztak. Úgy tűnt, a csehek jó kis üzletet akarnak csinálni a vb-ből. A szülőknek ugyanis meg kellett váltani a jegyeket, amivel önmagában semmi gond nem lenne, csakhogy arra nem volt mód, hogy csupán azon mérkőzésekre - jelesül a mieinkére - váltsanak belépőt, jegyet, amelyekre kíváncsiak, csak egész napra, azaz a 4 meccsre együtt adtak ki belépőket - az annak megfelelő áron... és a szerelések mosatása sem volt olcsó.

De ma délelőtt elhagyják a lányok az alagsort Klatovyban, s megindulnak Plzenbe, a tavalyi Eb bronz után újabb csúcsokat meghódítani. A mai nap a szakmai stábnak elsősorban Japán feltérképezésével telik majd, s a tervek szerint délután edzésük lesz a lányoknak.

Japán válogatottja - amely ellen holnap ebédidőben, 13 órától játszanak lányaink - egyébként a C-csoportban először 54-46-ra kikapott Ausztráliától, majd 49-47-re legyőzte Szlovákiát, végül 65-36-ra megverte Mexikót, majd az egyenes kieséses szakaszban meglepően magabiztosan, 69-44-re verte Kínát.

Foto - MKOSZ, Sándor Ádám

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus