Hosszabbítás után Törökország az ötödik!

Nagy meccset hozott a Törökország-Oroszország derbi a női Eb-n, végül Albenék túlórát követően kvalifikálták magukat az olimpiára.

 

Törökország - Oroszország 68-66 (15-17, 12-15, 18-15, 14-12, 9-7)

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, bár az oroszok végig diktálták a tempót, a török együttes nem szakadt le. A második tíz percben viszont változott a játék képe. Vagyejeva hathatós közbenjárásának köszönhetően kilenc ponttal lépett meg Oroszország, de egy 8-2-es etapot produkált a félidő lezárásáig a török nemzeti csapat, s felzárkózott. 

A harmadik játékrészben még vissza tudta verni az orosz csapat ellenfelének felzárkózási kísérleteit, de a negyedik negyedben már jött a török egyenlítés. Sőt, a félholdasok Sanders vezetésével egy 9-2-es rohammal megfordították a mérkőzés állását. Az utolsó egy percben nagy menekülést produkáltak az oroszok, előbb Beljakova majd 11 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Oszipova talált be, utóbbi kosarával kiegyenlített. Alben és Yilmaz kezében is volt még egy-egy lehetőség, hogy vezetéshez juttassa a törököket, de jól zárt az orosz védelem, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás öt percet olyan lendülettel kezdte az orosz válogatott, mint amilyennel befejezte a rendes játékidőt. Kiriljova és Vagyejeva révén bő két perc után öt ponttal léptek el az oroszok. Innen viszont már csak török pont érkezett, Cakir előbb nagy hárompontossal egyenlített majd jött a végjáték. Négy másodperccel a hosszabbítás vége előtt Alben nehéz közeli dobást értékesített, majd Beljakova pedig az alapvonali bedobás után eladta a játékszert. Ezzel eldőlt, hogy Törökország szerezte meg az 5. helyet és megváltotta helyét az olimpiai kvalifikációs tornára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus