Orosz-török az olimpiai selejtezőért

Az oroszok a 2. negyed elején közel 20 ponttal elhúztak és hiába kapta magát össze Montenegró, csak szorossá tudta tenni a meccset.

 

A tegnapi igen szoros, kiélezett negyeddöntő két vesztese közül Montenegró pörgött föl nehezebben a mai összecsapásra. Az oroszok a 2. negyed elején közel 20 ponttal elhúztak. Hiába kapta magát össze Montenegró csak szorossá tudta tenni a meccset, de megfordítani nem, így holnap este orosz-török csata lesz az olimpiai kvalifikációs tornát jelentő 5. helyért.

Oroszország-Montenegró 73-65 (26-12, 17-18, 10-17, 20-18)

Mindkét csapat hatalmas küzdelemben vesztette el negyeddöntőjét. Kezdetben úgy tűnt, ez az oroszokat viselte meg kevésbé lelkileg s fizikailag, a nyitó szakasz közepén egységes csapatmunkával 11-4-re vezettek. A felszabadultan, jól dobó orosz csapat az első negyed végére Irina Oszipova, valamint Jevgenyija Beljakova révén megnyugtató előnyt szerzett az első negyed végére. 

A második szakasz elején Jelena Kirilova eredményessége révén egy 6-0-lal közel 20 pontosra nőtt az orosz előny. Montenegrói időkérés után az Ivana Perovanovics- Angelica Robinson center kettős jóvoltából szívós munkával 10 pontra küzdötték fel magukat a "hegyi szerbek". A félidő végén Beglova triplájának köszönhetően 13 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre az oroszok. 

Szünet után felváltva estek a kosarak, tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét Oroszország. A szakasz közepén Oszipova, a 28. percben pedig Natalia Vieru kapta meg a 4. hibáját az orosz centerek közül. A szakasz hajrájában Robinson vezérletével egy 6-0-s "részhajrával" 6 pontra zárkózott fel Montenegró. 

A záró szakasz elején a harmadik orosz center, Vagyejeva is megkapta a 4. személyijét. Bár Jovana Pasics kosarával a szakasz elején 4 pontra feljött Montenegró. Az oroszok azonban újítottak, és egy 9-2-vel - benne egy Kirillova triplával - újra 10 pont fölé nőtt az orosz előny.. Robinson triplával vétette magát észre, ezzel próbált hosszú hajrát nyitni Montenegró, a távoli találat egy 8-0-s roham kezdetét jelentette, bő 2 és fél perccel a vége előtt 3 pontra csökkent a különbség, orosz oldalon Prince mindent magára vállalt, de ezúttal messze nem fogott ki olyan jó napot, mint a negyeddöntőben. A 16 éves Maria Vagyejeva a végjátékban dörzsölt, rutinos profikhoz illő magabiztossággal értékesített 6-ból 5 büntetőt, miközben az addig szenzációsan játszó Robinson két ajtó-ablak ziccert is kihagyott. 

Natasa Popovics : - Nem tudtunk felpörögni a tegnapi fájó vereség után. Nagyon gyengén kezdtünk, megérdemelten nyertek az oroszok. 

Momir Milatovics: - Nagyon nehéz volt a tegnapi egy pontos vereség után ráhangolni a lányokat  a mai meccsre. Szünetben abban maradtunk, hogy a második félidőben mindent kiadunk magunkból. Feljöttünk, volt is esélyünk fordítani, de a végjátékban ziccereket hibáztunk, ezzel együtt elismerésem csapatomnak. 

Maria Vagyejevea: - A jó első félidő után váratlanul nehéz lett a meccs, Montenegró az utolsó pillanatig küzdött, de a lényeg, hogy győztünk. 

Anatolij Miskin: - Nagyon koncentráltan, jól kezdett a csapat, s ez a tegnapi sokk után nagyon kellemes meglepetés volt. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, de az Európa-bajnokság "asztronautáinak", azaz a montengrói csapatnak is ahhoz, hogy nagy hátrányban sem adta fel. Holnap mi is döntőt játszunk...

Legjobb dobók: Vagyejeva (16 pont, 10 lepattanó), Kirillova (11/3 pont), Beljakova (10/6 pont, 5 lepattanó), Prince (10 pont, 6 gólpassz) ill. Robinson (27 pont, 9 lepattanó), Perovanovics (12 pont), Skerovics (7/3 pont,  7-7 lepattanó és gólpassz).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus