25 percig partiban volt a Cegléd a PINKK-kel

A visszatérő, tapaszalt Daliborka Vilipics remek játékának köszönhetően 25 percig szoros volt a Cegléd-PINKK találkozó, ekkor csupán 5 ponttal vezetett a vendég együttes. Az utolsó 15 percben azonban megmutatkozott a PINKK erőfölénye, s végül a papírformának megfelelően biztos vendégsiker született - bár ez csak az utolsó percekre lett igazán egyértelmű.

 
Ceglédi EKK - PINKK Pécsi 424 55-75 (17-23, 17-14, 10-19, 11-19)
 
A rutinos szerb centerrel, Daliborka Vilipiccsel megerősítve felálló Cegléd szerzett vezetést, s kifejezetten ügyesen, jól játszva nemhogy jól tartották magukat a hazaiak, hanem az 5. percben 12-8-ra még vezettek is. Ezt követően Tomlinson, valamint a triplát szerző Iványi vezérletével egy 7-0-s rohanást mutatott be a PINKK, s ennek köszönhetően 6 pontos vezetéssel zárta az első negyedet.
 
A szülés utáni hosszú kihagyást követően visszatérő 8 perc játék után 10 pontnál járó Vilipics eredményességére alapozva a hazaiak a második negyed közepén - amikor Mányoky és Kobolák révén mások is hozzátettek valamit  CEKK játékához - ledolgozták hátrányukat. A felzárkózás azonban a jelek szerint sokat kivett a hazaiakból. A félidő hajrájában, amikor a Ceglédnél Skobel és Vilipics pihentek, kiderült, hogy azért a PINKK padja jóval "hosszabb". 29-29-es állás, valamint pár hazai eladott labda után a vendég együttes Minciková és Sinclair révén indításos kosarakból egy 8-1-es futással ellépett. A visszatérő Vilipics azonban két villanással visszahozta a hazai csapatot szünetig 3 pontra.
 
Szünet után Skobel vezetésével tovább folytatta a Cegléd ellenfele üldözését. A PINKK azonban Sinclair kosaraival tartotta szúk előnyét. A negyed közepén aztán Minciková és Őri lépett elő a vendégcsapatnál, kettejük ponterőssége révén egy 10-2-es rohammal 10 pont fölé növelte előnyét a PINKK.
 
A záró szakasz elején Serbán és Adamecz "váltott" triplát, tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a PINKK. A 37. percben még 11 pontra visszaküzdötte magát a CEKK, ám ezzel a magát addig is erőn felül tartó hazai együttes ellőtte puskaporát, a meccset a PINKK egy 10-1-es futással, s 20 pontos győzelemmel zárta.

Cegléd: Mányoky 4, Skobel 19/6, Gorjanácz 2, Kobolák 5, Vilipics 17. Cs: Serbán 4/3, Frieson, Szabó D 4., Filipowicz D., Kmézics.

PINKK: Minciková 10, Ruják 2, Sinclair 13/3, Őri 6, Ajdukovics 14. Cs: Iványi 4/3, Tomlinson 7, Katona 2, Kováts 3/3, Sarok 2, Adamecz 5/3, Győri 7. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus