Raksányi Győrbe igazolt

Szinte teljessé vált a története során először bajnoki címet szerző UNI SEAT Győr kerete a 2012/13-as idényre - adta hírül a győriek hivatalos honlapja.

Az elmúlt évi keretből biztosan a bajnoknál marad a válogatottban is számításba vett Laklóth Anna, Rasheed Rita és Simon Zsófia is. Ugyancsak sikerült megállapodni a csapatkapitány Nagy-Bujdosó Nórával a folytatásról és jövőre is a zöld-fehéreknél szerepel Őri Györgyi, Semsei Barbara és a fiatal Nagy Dóra.

A távozási oldalon az amerikai Quanitra Hollingsworth és a horvát Iva Ciglar szerepel. Előbbi már korábban eldőlt, hogy a Jekatyerinburgnál folytatja, míg a játékmester a francia Perpignan együtteséhez igazolt.

Új igazolás a pécsi nevelésű, szintén válogatott Raksányi Krisztina. A 20 esztendős kiválóság az elmúlt idényben a Pécs 2010 színeiben 10.2 pontos, 3.2 lepattanós és 2.9 gólpasszos átlagolt produkált. Raksányi egy esztendőre szóló szerződést kötött a címvédővel.

A légiósok közül már korábban tudni lehetett, hogy centerposztra az amerikai Chay Shegog érkezik. A 22 esztendős játékos idén végzett a North Carolina egyetemen és a WNBA-ben a Connecticut Sun választotta ki a 2012-es draft 21. helyén. Shegog korábban az U19-es amerikai válogatott tagja volt.

Egy visszatérő is már biztosan van: az idény során sérüléssel bajlódó Sujanova helyére a lett Ieva Kublina érkezett. A rutinos, 30 esztendős erőcsatár szerződését május végén jelentette be a játékos menedzserirodája. Kublina a 2010/11-es idény során már szerepelt a győrieknél, akkor 14 pontot és 6.5 lepattanót szerzett mérkőzésenként; az elmúlt idényt a francia Bourgesnál töltötte, ahol az Euroligában 4.1 pont és 4.7 lepattanó volt az átlaga.

Az irányító posztra a szezon során remek teljesítményt nyújtó Iva Ciglar helyére az ausztrál Natalie Hurst érkezhet. Hurst hazája nemzeti együttesének bő keretében szerepelt, míg a tavalyi idényt a francia Aix-en-Provence csapatánál töltötte, 15.5 pontot és 3.5 gólpasszt átlagolva.


Kép: pecsbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus