Bencze szerint eddigi legjobbját hozta a ZTE, gödörben van a Szeged

Megmutatjuk, hogy mit nyilatkoztak a szombati meccsek után a vezetőedzők - íme a sajtótájékoztatók videói és a szöveges értékelők!

DEAC - Alba Fehérvár 65-83

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): A mérkőzés egyik részével nagyon elégedett vagyok. Küzdöttünk, harciasan játszottunk, amivel megnehezítettük a fehérváriak dolgát. Sajnos azonban a dobásaink kimaradtak, így pedig nem lehet meccset nyerni egy bajnokesélyes csapat ellen.

Dzunics Braniszlav, Alba (deacbasket.hu): Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, hiszen nagyon nehéz, küzdős csata volt. Rosszul kezdtünk, dekoncentráltan játszottunk. A második negyedben lendületbe jöttünk, ami kitartott a mérkőzés végéig. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal, helyenként különösen szépen, látványosan kosárlabdáztunk.

A sajtótájékoztató felvétele:

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 79-95 

Bencze Tamás, ZTE (ztekosar.hu): Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg! Talán a legjobban játszottunk azóta, hogy összeállt ez a csapat. Olyan védekezést mutattunk be, amit eddig csak gyakoroltunk, de most próbáltunk ki először mérkőzésen. Sikerült rákényszerítenünk az akaratunkat a hazaiakra és ez döntőnek bizonyult!

A sajtótájékoztató felvétele:

Egis Körmend - Sopron KC 96-57

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Gratulálok a csapatomnak. A mai nap a mérkőzés nagy részében jól játszottunk. Mindenki meg akarta mutatni, hogy a múltkori vereség az nem tükrözte a valós erőviszonyokat. A végén a 4. negyedben elkövettünk pár hibát, amire a jövőben figyelnünk kell. Ezt a győzelmet gyorsan el kell felejteni és a jövő szerdai nemzetközi mérkőzésünkre kell felkészülnünk.

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): Gratulálok a Körmendnek. Elég sötét szemüvegen láttam a mai mérkőzést. A Körmend agresszív védekezéssel lépett pályára a mezőnyposztokon, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. A játék minden elemében fölénk tudtak nőni. El kell gyorsan felejtenünk és menni kell tovább. Köszönöm szurkolóinknak a bíztatást és hogy a mérkőzés folyamán végig kitartottak a csapatunk mellett.

A sajtótájékoztató felvétele:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto - JKSE 85-65

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): A védekezéssel összességében elégedett vagyok, csak 65 pontot kaptunk. A támadásunk viszont akadozott, föleg az első félidőben. Lassan játszottunk, felvettük az ellenfelünk tempóját. Amint ritmust váltottunk, rögtön nagy különbség lett a csapatok között. Egy rutinos, jó csapatot vertünk végül biztosan.

Nikola Lazics, Jászberény (vaol.hu): Egész jól kezdtünk, és úgy a harmadik negyed közepéig, végéig tartottuk is a lépést. Aztán a Falco meglépett. Nagyon sok, 30 pontot kaptunk leindításból. A végén pedig már egyértelműen uralta a meccset a házigazda, abszolút megérdemelten nyert – gratulálok ellenfelünknek. De láttam sok pozitívumot is meccsben.

Kaposvári KK - MAFC 106-82 

Fekete Ádám, Kaposvár (delfinek.hu): Ezúttal a győzelem volt a legfontosabb célunk. Kiszolgáltuk a közönségünket és felszabadultan kosárlabdázva arattunk diadalt. Ez volt az első meccs a szezonban, amikor az ellenfelünk több problémával küzdött, mint mi. Küzdött, hajtott becsülettel a tartalékos MAFC, de ezúttal mi voltunk a jobbak. Sok sikert nekik a folytatásban!

Bors Miklós, MAFC (delfinek.hu): Szépen játszott a Kaposvár és megérdemelten nyert. Minden csapatnak vannak problémái, de nekünk ezúttal extrán szerencsétlen volt a helyzetünk. Ezzel együtt ez nem kisebbíti a Kaposvár érdemeit, csak gratulálni tudok a győzelmükhöz!

A sajtótájékoztató egyik fele Fodor Márton értékelésével:

És a másik fele kaposvári részről:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 81-88

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): Gratulálok a Pécsnek, megérdemelték a győzelmet. Felelősséget vállalok az elmúlt három meccs kezdéséért, egy csapat vagyunk akkor is, mikor nyerünk és mikor veszítünk is. Nem koncentrálunk kellőképpen, egy ilyen csapat ellen, mint a Pécs, nehéz visszajönni a meccsbe. A probléma az, hogy megint húszpontos hátrányba kerültünk, hét triplát kaptunk, és 22 pont jött a körtéből, nem működött a védekezésünk. Ez csak hozzáállás és akarat kérdése, ami eddig működött, az most a meccsek elején valamiért mégsem megy. Csapatként kerültünk ilyen gödörbe, ebből kell kimásznunk közösen.

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Gratulálok mindkét csapatnak, kevés csapat tudna így játszani, ha kulcsjátékosai sérültek, mint a Szeged. Komoly meccs kerekedett a második félidőre, a Szeged agresszívabb védekezéssel jött ki a szünet után. A kulcsszituációkban mindig volt, aki extrát dobott tőlünk. Pontosan át tudom érezni, milyen így kikapni, az elmúlt négy meccsből kétszer így veszítettünk, amikor az ellenféltől valaki extrát dobott. Sok meccs van még hátra, köszönjük a minket elkísérő szurkolók biztatását.

A sajtótájékoztató felvétele:

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 67-79

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.hu): Gratulálok az Olajnak, jól játszott, megérdemelten nyert. Jár a gratuláció viszont a saját játékosaimnak, hiszen mindent megtettek. Le a kalappal a szurkolók előtt is, hiszen teltházas mérkőzés volt a mai. Öröm így játszani, kiváló atmoszféra uralkodott a csarnokban. Az első félidőben kitudtunk volna építeni a nagyobb előnyt, az Olajon látszott, hogy egy kicsit fáradt. Tizenhárom támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek az első félidőben. Ez volt az egyik kulcs, illetve a harmadik negyed alakulása, ami számunkra nem volt kedvező. A Szolnok átesett a holtponton, de visszajöttünk, de a kritikus pillanatokban Polyák László és Kendrick Perry extra triplákat dobott. Nem vagyunk szomorúak, jó volt ilyen közönség előtt játszani. Büszke vagyok a játékosaimra, az Olajnak pedig sok sikert kívánok.

A sajtótájékoztató felvétele:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus