Bostonba utazik a Denver, a Pelicans a Sunst fogadja

Jokicsék Bostonban játszanak rangadót, de láthatunk még több érdekes mérkőzést is - mutatjuk, hogy mit várhatunk az előttünk álló NBA-játéknaptól.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 01:00

A két csapat bár alig egy hónappal ezelőtt még egymás közvetlen riválisa volt a Keleti Konferencia elején, most igencsak ellentétes utat járnak be a felek: a Magic lendülete komolyan megtört, ráadásul sérülések is sújtják a csapatot, így csak 3-7-et tudott hozni az utolsó tíz meccsén, a Sixers viszont Joel Embiid visszatérése óta ismét topcsapatként működik és zsinórban három győzelemnél jár. A hazaiak az utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, így már csak a nyolcadik hely az övék a tabellán – leszakadva a hetedik Pacerstől és némi előnnyel a kilencedik Bulls előtt. A Magicet elsősorban Franz Wagner kiesése ütötte szíven, a német játékos még ma sem lehet ott a pályán, a vendégeknél viszont minden kulcsember bevethető, igaz, hogy Joel Embiid jó pár meccset kihagyott az utóbbi hetekben, de a kameruni center a visszatérését követő mindkét meccsén eljutott 40 pont fölé, elképesztő dominanciát hoz ebben a szezonban is. A csapatok jelenlegi helyzetét elnézve egyértelmű esélyes a Sixers, a Magicnek valahogy túl kellene élnie a Wagner nélküli időszakot – bár a zuhanórepülés már a sérülés előtt megkezdődött, így az is lehet, hogy csak egyszerűen eddig tartott a floridaiak nagy lendülete.

 

Charlotte Hornets – San Antonio Spurs 01:00

Ez egy teljesen tét nélkül bíró mérkőzés lesz két intenzíven tankoló csapat között, a Hornets zsinórban hat zakót elszenvedve áll 8-30-cal a keleti sereghajtók között, a Spurs pedig utcahosszal a Nyugati Konferencia leggyengébb gárdája, Wembanyamáék 7-33-mal állnak az utolsó helyen. A vendégek legutóbb épp a Hornets ellen tudtak győzni, azóta viszont a Chicago, az Atlanta és a Boston is legyőzte őket a papírforma szerint. Nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk két ilyen alacsonyan rangsorolt csapat meccsén, döntő faktor lehet azonban, hogy a Spursnél Wembanyama nem lesz bevethető, bár az eddig látottak alapján egyáltalán nem biztos, hogy a szintén nagyon tartalékos Hornets ezt ki tudja majd használni.

 

Boston Celtics – Denver Nuggets 01:30

Ez a meccs egyértelműen a játéknap kiemelt rangadója lesz, a Boston továbbra is vezeti nem csak Keletet, de az egész ligát, a Nuggets pedig már hosszabb ideje remek formában van és folyamatosan nyomást helyez az előtte lévő Minnesotára és az Oklahomára. A Celtics egy hete a Buckstól szenvedett el egy nagyobb pofont, azt a meccset viszont talán tudatosan is elengedte Mazzulla csapata, azóta pedig a kelták Houston, a Toronto és a San Antonio ellen sem hibáztak. A Nuggets a közelmúltban a Jazztől és a Sixerstől is kikapott, bár tekintve a két csapat jelenlegi helyzetét és formáját ezek nem számítanak kínos vereségnek – most sem dőlne össze a világ, ha Jokicsék esetleg idegenben alulmaradnának a hazai pályán eddig veretlen Boston ellen. A Celtics ugyanis mind a húsz meccsét behúzta saját környezetében, Tatumék egyszerűen nem tudnak hibázni otthon, ami ezen a meccsen is mellettük szólhat. A hírek szerint két teljesen egészséges csapat küzdelmét láthatjuk, nincsenek fontos hiányzók egyik oldalon sem – a Boston az egész szezont figyelembe véve kiegyensúlyozottabban teljesít, illetve a bivalyerős hazai pálya is a kelták mellett szól, ennek ellenére egy playoff-hangulatú, kifejezetten szoros meccsre lehet kilátás a két bajnokesélyes között.

 

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 02:00

A felek egymás közvetlen riválisai a nyugati középmezőnyben, már csak emiatt is érdekes lesz ez a találkozó, a Pelicans az ötödik, a Suns a nyolcadik helyen áll jelenleg, de a kettejük között lévő különbség mindössze csak két meccs. A New Orleansnál győzelmeket vereség követett az utóbbi napokban, összességében viszont 7-3-mal teljesítették Ingramék az utóbbi tíz meccsüket, remek formában vannak tehát a hazaiak. A Sunsnál is vannak pozitívumok, a vendégek szintén tízből hetet nyertek és zsinórban három siker után folytatnák a felzárkózást a hatodik helyre – a Lakers és Kings elleni rangadókon aratott győzelmekből mindenképpen építkezhetnek Duranték. Fontos hiányzóról egyik oldalon sem beszélhetünk, érdekes lesz látni, hogy a Zion-Ingram-McCollum és a Beal-Booker-Durant trió közül melyik hármas lesz képes jobban dominálni, ezen a meccsen nagyon számíthatnak az egyéni formák és extrák, emiatt pedig minden bizonnyal egy látványos és szoros meccsre van kilátás.

 

Miami Heat – Atlanta Hawks 02:00

A Miami szépen átvészelte a kulcsemberei nélküli időszakot, Jimmy Butlernek és Kyle Lowry-nak is több mérkőzést ki kellett hagynia, ennek ellenére a csapat így is megtartotta a keleti top 6-os pozícióját, ami mindenképpen megsüvegelendő. A Hawks ezzel szemben hiába nyerte meg az utolsó két meccsét, így is minden elvárást alulmúl eddig, a vendégek ha nem is playoff-csapat, de mindenképpen többre taksálják magukat a tizedik helynél – ideje ezt bizonyítani is. A Heatnél valószínűleg most sem léphet még pályára Jaime Jaquez Jr., de egyelőre még Kevin Love szereplése is bizonytalan, viszont látva azt, hogy fontos játékosai nélkül is milyen szinten helyt tudott állni a Miami, így azt mondanánk, hogy hazai pályán itt is jobbak a floridaiak esélyei – főleg akkor, ha a Hawks Trae Young kiültetése mellett dönt…

 

Portland Trail Blazers – Indiana Pacers 04:00

Az Indiana elsősorban Pascal Siakam megszerzése miatt szerepelt többet a hírekben az utóbbi napokban, az ex-torontói játékos viszont lehet, hogy még nem debütálhat új csapatában – ez adná a mérkőzés elsődleges érdekességét ugyanis. A Pacers jelenleg hetedik Keleten, hatalmas formában voltak az utóbbi hetekben, viszont a Denver és a Utah otthonában becsúszott két vereség – ezt azonban tegnap Sacramentóban rögtön ki is javította a csapat, ráadásul úgy, hogy a Siakam-cserében távozók már nem, az érkezők pedig még nem álltak Rick Carlisle rendelkezésére. A Blazers szezonja elsősorban a tankolásról szól, bár az elmúlt alkalommal a szintén nagyon mélyen lévő Brooklyn ellen sikerült győzelmet ünnepelni, de ez természetesen semmit nem jelent, valós célokért idén egyáltalán nem küzdhetnek Simonsék. A hazaiaknál hosszabb kihagyás után visszatérhet a pályára Deandre Ayton, a túloldalon pedig a hírek szerint Tyrese Haliburton jelentkezik játékra, ami hatalmas pluszt jelenthet a vendégek számára, más kérdés viszont, hogy a Haliburton-Siakam páros debütálására még lehet, hogy várni kell, mivel maga Rick Carlisle is azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tudni, hogy a csatár mikor lép először pályára Indianában. Ettől függetlenül már az irányító visszatérése elégnek kellene lennie ahhoz, hogy az Indiana magabiztos győzelmet arasson.

 

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 04:30

A Lakers a Thunder után legutóbb a Dallas ellen is fontos győzelmet aratott, ezek pedig elengedhetetlenek ahhoz, hogy elkezdjen megindulni felfelé a csapat a tabellán – a tizedik hely még mindig nem néz ki túl jól Jamesék számára, így a Brooklyn ellen gyakorlatilag kötelező meccs előtt állnak a hazaiak. A Nets az elmúlt időszakban nagyon behorpadt, az elmúlt tíz meccséből kilencet is elbukott, napról napra lejjebb csúszott a tabellán és már csak a tizenegyedik helyen áll – bár Bridgesék korábban meglepték az OKC-t, de azóta négy vereséget sikerült összeszedniük, különösen csúnyán néz ki a Portland ellen elszenvedett két zakó. A Lakersnél LeBron James szokásos módon kérdésesként szerepel a sérültlistán, de valószínűleg ott lesz a pályán a Lakers vezére, hiszen vélhetően a csapaton belül mindenki tudja, hogy az ehhez hasonló meccseket muszáj behúzniuk ahhoz, hogy meg tudják valahogy menteni a szezonjukat – az elmúlt két meccsre azért lehet alapozni.  

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus

Legfrissebb tweetek