Visszajátszás - LeBron James pusztító üzemmódba kapcsol

A Paul-Griffin-Jordan trió vezeti győzelemre a Clipperst a Hayward-Joe Johnson duó által húzott Jazz ellen - a Bucks még kevés a Raptors ellen - erőt demonstrál Durant és a Warriors - ez történt ezen a napon az utóbbi három NBA-playoffban.

2019: Erőt demonstrált a Warriors

Egy évvel ezelőtt ezen a napon tette helyre a Clipperst a még ereje teljében lévő Golden State: Kevin Durant foghatatlan volt és 38 pontot szórt, a két nappal korábban 31 pontos fórból elszórakozott meccs után most leigázta ellenfelét a bajnok. Keleten Ben Simmons mestermunkájával, a Harris-Redick nehéztüzér-páros dobásaival 130 pont fölé jutott a Philly és visszavette a pályaelőnyét Brooklynban, míg a Spursnél Derrick White valószínűtlenül nagy meccse (a nagyszünetig megdobta eddigi karriercsúcsát, 26 pontot, ennél többet egy félidő alatt a rájátszásban csak Tim Duncan és Tony Parker hozott Spurs-mezben, majd a fordulás után ezt meg is fejelte, végül 36 pontos rekordot hozott 15/21-es mezőnymutatóval, 5-5 lepattanóval és gólpasszal, valamint három szerzett és nulla (!) eladott labdával) hozta meg a győzelmet a Denver ellen.

A játéknap tanulsága az volt, hogy nehúzzuk fel az ellenfél legjobbjait: Simmonst és Durantet is alaposan felpaprikázta a rivális viselkedése és nyilatkozatai, mindketten vezérhez méltó produkcióval és győzelemmel válaszoltak - a Denvernél pedig itt még úgy tűnt, hogy rutintalanok lehetnek a playoffhoz és már a Spurs is megállíthatja őket Gregg Popovich húzásaival.

A játéknap összefoglalója 

Playoff-percek – a játéknap érdekességei

 

2018: LeBron James bekapcsolta a gode mode-ot

Elképesztő meccset játszott ezen a napon LeBron James, kész téboly, hogy pár hónappal később arról szóltak a hírek, hogy kiégett és megöregedett, illetve hogy majd Nyugaton milyen gyenge lesz. Az itt már alaposan elhasználódott, kiürült clevelandi keretet megmentette a gyors kieséstől és az elvesztett pályaelőny után egyenlített a Pacers elleni párharcban, gyaorlatilag egyedül: 100-97-re nyertek úgy, hogy a mérkőzés első 17 pontjából 16-ot ő dobott, a nagyszünetben már 29-nél tartott, végül pedig 46-nál állt meg 17/24-es mezőnymutatóval, 2/5 triplával, 12 lepattanóval és 5 gólpasszal. A Cavs nagyon harmatosnak tűnt, de az volt a narratíva, hogy amíg James játszik, addig bármikor bárkit megverhetnek - ez majdnem így is lett, a Warriors viszont nem volt "bárki"...

Közben Nyugaton is érdekesen alakult a helyzet, Jimmy Butler is gyenge volt, a Minnesota pedig 82 dobott ponttal kapott ki nagyon simán Houstonban - bár James Harden pocsékul játszott, de Chris Paul és a Rockets-védekezés megmentette a gárdát. A másik párharcban pedig a Jazz váratlanul jó volt Oklahoma Cityben, az újonc Donovan Mitchell vezetésével nagyon éltek támadásban, a védekezésük pedig lebontotta az erőlködő George-Westbrook párost, úgyhogy elvették ellenfelük pályaelőnyét.

A játéknap összefoglalója 

Playoff-percek – a játéknap érdekességei


2017: Rondo visszajátszotta magát az NBA-be

Rajon Rondót erre az időre egyszer már-már elfelejtette az NBA, itt viszont újra visszarakta magát a térképre: ezen a játéknapon ő volt a Chicago Bulls motorja, amelyben ekkor még Jimmy Butlerrel és Dwyane Wade-del hárman próbáltak valami nagyot alkotni. Eddig a pontig ez tökéletesen működött is, a gárda minden téren Isaiah Thomasék fölé nőtt és 2-0-s előnybe került a Celtics ellen úgy, hogy mindkét meccsét idegenben játszotta, így nagyon közel került a továbbjutáshoz.

A másik keleti párharcban a fiatal, de még éretlen, csiszolatlan Milwaukee nem tudta még egyszer meglepni a nagy célokért küzdő Torontót, DeRozanék javítottak és 1-1-re hozták a párharcot, de idegenben kellett visszavenniük a pályaelőnyt a folytatásban. Nyugaton pedig mai szemmel nézve igazi retro csatát láthattunk: a Clippers a Paul-Jordan-Griffin trió vezetésével kihasználta, hogy a Jazznél hiányzott Rudy Gobert és a vendégeknél a Hayward-Joe Johnson duó ponterőssége ellenére sem volt igazi válasz, így itt is 1-1-re álltak a felek.

 

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek – a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus