Visszajátszás: Elbénázza a Toronto

Ezen a napon kétszer is kikapott a Clevelandtől a Raptors az elmúlt három évben, ebből az egyik igen fájdalmasra sikerült - ilyenkor tért vissza Steph Curry - egy éve ekkor indult be a Denver-Portland sakkjátszma - láthattunk egy domináns houstoni győzelmet is.

2019: Stotts variál, egyenlít a Blazers

Egyetlen meccs szerepelt a programban tavaly ilyenkor, a Denver-Portland párharc második mérkőzését nézhettük meg. A nyitómeccs denveri sikere után itt válaszolt a Blazers, ezzel jelezte, hogy ez valóban egy hosszú, hullámzó széria lehet - bár itt azért nem sejtettük, hogy milyen izgalmas és változatos csata lesz ebből. Ezen az estén a Portland leradírozta a Denvert védekezésben, Nikola Jokicsék tanácstalannak tűntek: a második negyedben Torrey Craiget egy erősen vérző orrsérüléssel elvesztették, Nikola Jokics faultgondjai sem jöttek jól, csapatszinten pedig 5/23-as mezőnymutatóval és 0/10 triplával zárták ezt a 12 percet. Végül alig 90 pontot dobott a Nuggets, abszolút a Portland akarata érvényesült, így elvette a pályaelőnyt és kiegyenlítette a párharcot.

Itt elindult a két edző sakkjátszmája, Terry Stotts offolta a Zach Collins-Meyers Leonard dupla magasemberes felállást, Leonard egy pillanatra sem került pályára. Gyakorlatilag végig a konzervatívabb magasember-rotációt alkalmazta, Kanter és Collins alig volt egyszerre a pályán, így egy plusz mezőnyemberrel sokkal jobban nézett ki a Blazers második vonalának védekezése – ebből jöttek ki olyan remek teljesítmények, mint a hátvéd Rodney Hood három blokkja. A Denverben azért láttuk a potenciált, érdeklődve várhattuk, hogy mit hoz a két portlandi meccs...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2018: Choker Toronto

Komoly chokerkedést mutatott be ezen a napon a Toronto, DeMar DeRozanék ugyanis a fáradt és az első körben pocsékul játszó, szenvedő, egyemberes Clevelandet fogadták a párharc első meccsén, de azonnal elvesztették a pályaelőnyt. Méghozzá úgy, hogy az első negyedet 14 ponttal nyerte a társaság, később is végig vezetett, a szoros végjátékban négy dobást engedettek el 105-105-nél, de mindegyiket elrontották, majd a hosszabbításban kikaptak. A negyedik negyedben 5/24-et dobtak mezőnyből, majd a végén VanVleet hármasa is kimaradt a ráadásban, így verhették a fejüket a falba - pedig LeBron James gyengén is dobott, de a kiegészítők most felfújták magukat, a Raptors bénázása pedig meg is hozta nekik a sikert.

Nyugaton a Warriors-Pelicans második meccsét rendezték és az előző találkozóhoz képest jóval nagyobb erőbedobásra késztette ellenfelét a Pelicans, a vendégek támadásban sokkal jobban összeálltak, legalábbis a kezdőcsapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott - hamar megléptek kilenc ponttal, meg is nyerték az első negyedet és egészen a negyedik játékrészig partiban tudtak lenni a Golden State-tel. A végére azonban elfogytak, a záró etapban jött egy 11-0-s GSW-futás és eldőlt a meccs, ráadásul másfél hónap kihagyás után visszatérhetett Steph Curry: egyelőre csak a kispadról küldte be Steve Kerr, de sok rozsda viszont nem látszott a játékán, 27 perc alatt 28 pontot szórt 8/15-ös mezőny- és 5/10-es triplamutatóval. 2-0-s előnybe kerültek, megvédték a pályaelőnyt, minden a papírforma szerint alakult...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

2017: Domináns Houston

Két második körös párharc kezdődött el ezen a napon három évvel ezelőtt, méghozzá mindkettő egyértelmű meccsel. Főleg a Houston fölénye volt nyomasztó San Antonióban, a lassúnak, enerváltnak tűnő Spurs sem elöl, sem hátul nem tudta megnehezíteni a Rockets dolgát. James Harden csak mozgatta a többieket, nem vállalta túl magát (20 pont, 14 gólpassz, 4 labdaszerzés), az Anderson-Ariza-Gordon-Williams sor viszont bevert 14/30 triplát, csapatszinten pedig 22/50-nel (!) zártak kintről, jól látszik, hogy mit nem tudott megoldani a San Antonio. Az nyilvánvaló volt, hogy nem fog minden este 22 triplát beverni a Houston, de az is az volt hogy a San Antonio védekezése nem alkalmas ebben a formában arra, hogy ezt meggátolja - Harden, Beverley, Gordon, Lou Williams rendre megverte az emberét, vagy egy váltás után a rá kerülő magasembert, kilőtte a sarokba, majd jöttek az automatikus triplák. Itt Kawhi Leonard sem tudott segíteni, ő sem tudta megfogni Hardent - kissé eszköztelennek tűnt Gregg Popovich.

Keleten az elsőkörös söprés után jó pár napot pihenhetett a Cleveland, de nem tűnt rozsdásnak, ellenben pihentnek, koncentráltnak és gyorsnak igen - a fizikális párharcból, fáradtabban érkező Raptors pedig nem is igazán tudta tartani a lépést. LeBron James oktatott (35 pont, 10 pattanó, 4 gólpassz, 13/23 mezőnyből), de most Kyrie Irving (24 pont, 10 gólpassz) és Kevin Love (18 pont, 9 pattanó) is elvégezte a feladatát - elsőre viszonylag könnyed győzelmet aratott a bajnok, a Toronto nem okozott nagyobb gondot, mint az Indiana. A DeRozan-Lowry páros itt megint kissé megtorpant, ezekben az években azért rendszeresen láttuk, hogy az ilyen feladatoknál ez a két ember első két opciónak kevés - most is úgy tűnt, hogy ez lesz a helyzet.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus