Hírmorzsák 2015-06-21 (09:45)

A Heat 5 évre 80 millió dollárt ajánl Dragicnak a Wade körüli bizonytalanság miatt. Pierce kilép szerződéséből. Steph Curry a Drazen Petrovic Múzeumba küldte egyik döntőben viselt mezét. A Celtics el akarja cserélni a 28. választás jogát. Oden iránt érdeklődik a Hornets, a Grizzlies és a Mavericks. Hunt hivatalosan is a Dallas segédedzője. Villanuevát megtartaná a Mavs, de csak ha aláírja a minimumot. A Warriors GM-je szerint ha nem jön valami kihagyhatatlan lehetőség, ezt a keretet akarják együtt tartani. Sergio Rodriguez csak visszautasíthatatlan ajánlat esetén hagyja el a Realt. 

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat 5 éves, 80 millió dolláros szerződést akar ajánlani Goran Dragicnak - ez soknak tűnik, de kevesebb, mint a maximum, amiről a szlovén hátvéd esetében azóta szó van, mióta cserélt érte februárban a floridai együttes. Stein szerint a Dwyane Wade körüli bizonytalanság az egyik oka, hogy kevesebbet ajánl a Heat a vártnál, ha pedig a dobóhátvéd lelép, annak az esélye is megnő, hogy Dragic távozik. A kosaras egyébként 85 millió dollárt kereshetne 4 év alatt más együttesnél, míg a Heatnél 5 évre jócskán 100 millió dollár fölött lenne a legtöbb, amit zsebre tehetne - egyértelműen arra utaznak, hogy Dragicnak tetszik a város és a csapat, és így engedményt fog adni nekik.

Hajnalban már beszámoltunk róla, hogy szintén Stein forrásai által tudjuk, Paul Pierce kilép szerződéséből, de folytatja pályafutását - hogy mihez kezdhet ezután, azt ezen a linken elolvashatjátok!

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers Diamond Leungnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy ha egy csapat olyan sikereket ér el, mint ők, megpróbálják minél inkább együtt tartani a társaságot. Ez nem azt jelenti, hogy ne járnának nyitott szemmel, figyelik a történéseket, de ha valami kihagyhatatlan lehetőség nem érkezik, azt a keretet akarják megtartani, amely bajnoki címet hozott a franchise-nak. Ha bármilyen irányt is kijelölnek, az a folytonsság lesz, amire az utóbbi években próbáltak építeni és ami idén eredményre is vezetett.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Stephen Curry szép gesztust gyakorolt. Az 1992-es All-Star gála tripladobó versenyén amíg édesapja, Dell Curry dobott, addig Drazen Petrovic édesanyja, Biserka vigyázott rá. A játékos nem felejtett, így elküldte Horvátországba a döntőben viselt egyik mezét és azt nyilatkozta, nagy megtiszteltetés lesz számára, hogy a Drazen Petrovic Múzeumban lesz a meze.

Amiről egy napja még csak suttogtak, az már valósággá vált tegnap este: a Denver Nuggets korábbi vezetőedzője, Melvin Hunt segédedzőként csatlakozott Rick Carlisle szakmai stábjához a Dallas Mavericksnél, ezt maga Carlisle jelentette be. Hunt Monte Mathis helyét veszi át, aki a D-Ligás együttesük, a Texas Legends vezetőedzője lesz, míg az eddig ott tevékenykedő Eduardo Najera a csapat egyik játékosmegfigyelőjeként folytatja.

A Dallasnak rengeteg tennivalója van a nyáron - sok múlik azon, Monta Ellis kilép-e szerződéséből, milyen magasembert tudnak igazolni -, így nem meglepő, hogy Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint szeretnék ugyan megtartani Charlie Villanuevát, de csak ha a játékos elfogadja a minimum szerződést. Villanueva azt nyilatkozta, hogy tetszik neki a csapatban betöltött szerepe, teljesen elfogadta azt. 10 éve van a ligában és már 9 különböző vezetőedző irányítása alatt játszott, most nagyon szívesen kipróbálná, milyen az, ha ugyanazzal a trénerrel dolgozhatna együtt egy ideig.

Bár felmerült, hogy a Real Madrid spanyol sztárirányítója, Sergio Rodriguez visszatérne az NBA-be, a Marca értesülései szerint csak akkor hajlandó elhagyni az Öreg Kontinenst Amerika kedvéért, ha olyan ajánlatot tesznek elé, amely visszautasíthatatlan - akár anyagilag, akár a szerepkörét tekintve.

Amint arról a tegnap esti hírekben írtunk, a Boston Celtics Myles Turner miatt szeretne a Top10 közelébe előrecserélni. A 16., a 28., a 33. és a 45. draftjogot birtokolják az idei draftról, és ha nem sikerül előrébb cserélniük, a 28. picktől akkor is szabadulni akarnak Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint. Az ok egyszerű: az első körös draftoltak fizetése egyrészt fix, másrészt foglalja a helyet a sapka alól akkor is, ha nem iratják alá az illetőt, a Boston pedig nem akarja, hogy egy első kör végén húzott játékos elvigyen nagyjából 1 millió dollárt az elkölthető pénzükből.

A végére pedig Greg Oden, aki Shams Charania (RealGM) információi szerint megint megpróbálkozik a visszatéréssel, szerdán már volt a Charlotte Hornetsnél és még ezen a héten megy a Maverickshez is. Az egykori 1/1-es centert kipróbálta tavasszal a Memphis Grizzlies is, a hírek szerint ők is meg akarják nézni még egyszer a középjátékost. Nem régiben egyébként inkább rendőrségi ügyei miatt került be a hírekbe, februárban ugyanis családon belüli erőszak miatt jelentették fel - megúszta a börtönt, mert bűnösnek vallotta magát, és ezzel három másik vádpontot is ejtettek ellene.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus