Hírmorzsák 2015-08-15 (09:15)

LeBron 42 millió dollárral segít(het) 1100 clevelandi fiatal továbbtanulásában, Michael Jordan és bárki más ellen is magára tenne 1-1-ben. Kupchak szerint a következő 10-12 évben Clarkson és Russell lehetnek a Lakers hátvédei, Clarkson ezt kihívásként fogja fel. Kobe rámozdult Russell "T-Mac minden idők legjobbja" kijelentésére, az újonc magyarázkodott. DeAndre Jordan megérti Parsons érzéseit, de továbbra is barátok. Jimmy Butler szerint semmi gond nincs közte és Derrick Rose között. A Warriors hosszabbítani akar Ezelivel és Harrison Barnesszal is idő előtt. Edzőtábor szerződések: Pelicans - Dejean-Jones, Heat - Benson, Thunder - Wells.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Willie Geisttel (Today) beszélgetett. LeBron nagyjából 42 millió dollárt költhet hátrányos anyagi helyzetű clevelandi diákok teljes egyetemi ösztöndíjára a JP Morgannel és a Chase-szel közösen. James azt nyilatkozta, hogy bárkinek kifizeti a tandíját, ha elvégzi az "I promise" nevű programját, márpedig jelenleg 1100 gyerek vesz részt ebben, az ő összköltségük lenne ez a 42 millió dollár. A sztár azt nyilatkozta erről, hogy örömmel fizeti ezt ki, ha 1100 fiatalnak biztosítani tudja a továbbtanulását, mert ez azt jelenti, valami komoly dolgot tett ő, az akroni egyetem, a JP Morgan és a Chase is.

A hét korábbi részében Michael Jordannek tették fel gyerekek a kérdést, hogy fénykorában meg tudta volna-e verni a mostani LeBront, amire minden idők legjobbja azt mondta, hogy kérdés nélkül igen. James annyit mondott erről, hogy ő meg magát választaná győztesnek, de nemcsak Jordan, hanem bárki ellen. Azt is hozzátette, hogy egy valami biztos csak: tolószékekre és mentősökre lenne szükség, hogy le tudják őket vinni a pályáról, akkora csata zajlana kettejük között.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak a Sirius XM NBA Radio egyik műsorában azt nyilatkozta, hogy szerinte D'Angelo Russell és Jordan Clarkson alkothatják a Lakers kezdő hátvédpárosát a következő 10-12 évben. Clarkson Serena Wintersnek (Lakers Nation) azt mondta, kihívásként fogja ezt fel, mert ha Kupchak ennyire hisz bennük, akkor valóra is kell ezt váltaniuk, a lehető legtöbbet kell dolgozniuk azért, hogy ez így is legyen. Clarkson elmondása szerint egyáltalán nem egyszerű Byron Scott vezetőedző irányítása alatt játszani, mindent ki kell adnia magából az embernek, ha nála játszik. Keményen kell dolgozniuk, folyamatosan fejlődniük és ez remélhetőleg egyre több győzelmet hoz majd a csapatnak.

A másik érintett, D'Angelo Russell a twitteren került a középpontba. Mint arról tegnap reggel beszámoltunk, Russell azt írta, hogy teljesen reális számára, hogy Tracy McGrady lehetett eddig minden idők legjobb kosárlabdázója... Kobe Bryant egy unatkozó smiley-val válaszolt szintén twitteren, mire az újonc azonnal magyarázkodni kezdett, hogy az ő hibája az egész, ettől függetlenül jó játékosnak tartja T-Macet. Kobe újabb válasza azt mutatta, nem rágott be az irányítóra, annyit mondott ugyanis, hogy "nincs gond, tesó, lepjük meg a világot idén".

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan Ken Bergernek (CBS Sports) elmondta, hogy tudja, időbe telik, amíg begyógyulnak a sebek, amiket a Dallas Mavericksnek okozott azzal, hogy megváltoztatta döntését és visszament a Clippershez, de beszélt Chandler Parsonsszal is és továbbra is barátok maradtak elmondása szerint - Parsons korábban azt mondta, hogy Jordan lépése tiszteletlenség volt és egyáltalán nem volt etikus. A center úgy fogalmazott, hogy megérti a helyzetet, illetve a másik oldal érzéseit, ő is ideges lenne Parsons helyében, de barátok már jó ideje és azok is maradnak a kosárlabda után is. Tudja, hogy a kiscsatár egyáltalán nem boldog a mostani helyzet miatt, de ami történt, megtörtént.

Tegnap már volt szó Jimmy Butler Sam Smith-nek (Bulls.com) adott nyilatkozatáról, amelyben többek között elmondta, szerinte ő irányító. Smith megkérdezte a játékost a közte és Derrick Rose közötti nézeteltérésről is, amiről Butler annyit mondott, hogy nem nyertek, pedig nagyon jó csapatuk volt, ezért találni kellett egy bűnbakot. Neki nagyon jó éve volt, Rose pedig most tért vissza hosszú idő után, ezért a média kitalálta, hogy miért ne legyen köztük gond, mindenki erről akart beszélni és be is jött. Ő és Rose is tudják, hogy nincs semmi problémájuk egymással, a közvélemény pedig azt gondol, amit akar. Ha a következő idény elején elkezdenek nyerni, Butler szerint mindenki el is felejti ezt a pletykát.

Három edzőtábor-szerződést kötöttek tegnap éjszaka és ma hajnalban. A New Orleans Pelicans egy többéves szerződést kötött Bryce Dejean-Jonesszal. A 22 esztendős dobóhátvédet nem draftolták idén, az Iowa State-n végzősként 10.6 pontot és 4.7 pattanót átlagolt, a New Orleans nyári ligás csapatában pedig 12.8 pont, 1.8 pattanó és 1.5 szerzett labda voltak a számai 6 meccs alatt (61.9% volt mezőnyből, 50% a triplavonalon túlról). Mivel a Pelicansnek csak 12 garantált szerződése van eddig, jó esélyei vannak a keretben maradásra.

Az Oklahoma City Thunder Dez Wellsszel kötött megállapodást. A 23 éves swingman a Maryland egyetemen végzett - utolsó évében 15.1 pont és 5.3 pattanó voltak az átlagai -, de nem kelt el a drafton, majd a Washington Wizards nyári ligás csapatában nem tudott részt venni az SL-ben, mert hüvelykujj sérülése volt. A Miami Heat Keith Bensonnal kötött kontraktust. A 27 éves center a 2011-es draft 48. választottja volt, de csak három meccset játszott a ligában a Golden State Warriorsnél. Az Oakland egyetem egykori sztárja az előző idényt Litvániában (Neptunas) és Észtországban (Kalev/Cramo) töltötte, összesen 10 pontot és 5.6 pattanót átlagolt.

Ha már szóba került a Warriors, akkor folytassuk velük, GM-jük, Bob Myers ugyanis azt nyilatkozta Monte Poole-nak (CSN Bay Area), hogy szeretnének Festus Ezelivel is idő előtt hosszabbítani, nemcsak Harrison Barnesszal. Myers elmondása szerint mindkét játékost sokra tartják, olyan hosszú ideig akarnak velük együtt dolgozni, amíg csak lehet. Szerencséjükre ugyanúgy korlátozott szabadügynök lesz mindkét kosaras, mint Draymond Green, ha nem tudnak most október 31-e előtt dűlőre jutni, de abban reménykednek, hogy meg fognak egyezni még most ősszel. Myers szerint mindkét játékosnak kulcsszerepe van az együttesnél, nem nyertek volna bajnokságot nélkülük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus