Hírmorzsák 2016-03-01 (10:45)

Draymond Green elnézést kért a kirohanásáért. Dwight Howard saját elmondása szerint már a Bucks játékosa lenne, ha nem lépne ki a szezon végén szerződéséből. Motiejunas szerint egyáltalán nem bukott meg a Pistons orvosi vizsgálatán, jogi lépéseket tervez. Doc Rivers szerint nem most akarják elkapni a Warriorst és a Spurst, hanem majd a PO-ban. Udrihot kivásárolta a Heat, de több csapatnak sem tetszik a dolog. Elkészült a Dirkburger (videó). Bemutatták a Clippers új kabalaállatát (videó). Cousins majdnem lekevert egy hatalmasat Steven Adamsnek (videó). Gallinari két bokaszalagja is elszakadt. Ezeli már mankó nélkül. További sérültlista: Mo Williams (bal térd, 2 hét), Ellington (agyrázkódás), MCW (térdszalag). Kirk Goldsberry a Spursnél. McCallum váltja Fredette-et a Knicksnél?

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a sajtó munkatársainak azt nyilatkozta, hogy beismerte hibáit a játékostársainak és a szakmai stábnak, és mindenkitől elnézést kért a történtek miatt - mint arról volt szó, az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés félidejében fakadt ki Green. Volt megoldandó feladat, de nem így kellett volna megoldani, és mint a csapat egyik vezére, nem nem tehet hasonló dolgokat a jövőben, mert rossz precedenst teremt azzal kapcsolatban, hogyan intézik, hogyan kellene intézni, hogyan intézték és hogyan fogják intézni ők a csapaton belül az ügyeiket.

Green megígérte, hogy többet nem fog ilyen előfordulni - egyszerűen eluralkodtak rajta az érzelmei. Azt is hozzátette, hogy sosem hagyná cserben a csapattársait, mint ahogyan ezt valaki terjeszti - tegnap este írtunk róla, hogy Stephen A. Smith (ESPN) forrásai szerint Green nem akart visszamenni a második félidőre. Sosem hagyná cserben a szakmai stábot és magát a csapatot sem, hiszen mindent megadott neki ez a franchise, amire csak vágyott. Minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a lehető legjobban képviselje a Warriorst - szerinte nem szabad ebből az esetből kiindulni, sosem volt ilyen és nem is lesz a továbbiakban. Néha az érzelmek miatt kikel magából, de ő sem tökéletes, ahogy senki ezen a bolygón.

Nem kevesen pletykálták, hogy a Houston Rockets centerét, Dwight Howardot kis túlzással mindenkinek felajánlotta Daryl Morey, a texasiak GM-je. Hogy mennyire lehettek komolyak a tárgyalások, arról mindenki ellentmondó infókat adott ki, de maga Howard Gus Johnsonnak, a Milwaukee Bucks szakkommentátorának azt mondta, hogy Milwaukee-ban játszana most, ha bevállalja, hogy lehívja jövő évi játékosopcióját - 23.3 millió dollárt kereshetne úgy Howard, de szinte biztosan ki fog lépni, hogy egy hosszabb kontraktust kapjon.

Közben jöhet az újabb botrány: a Houston Rockets litván magasembere, Donatas Motiejunas a BasketNews nevű litván honlapnak nyilatkozott a Detroit Pistonshoz történő nem-cseréjéről. Motiejunas azt mondta, hogy érdekes dolog az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat, mert a csapatorvos megmondta neki, hogy megbukhat úgy is, hogy egyetlen tesztet sem végeznek el rajta - ez a 48 óra csak arra van, hogy a csapat eldöntse, tényleg kell-e a játékos vagy sem. A Pistons szerint nem ment át a vizsgálatokon, de ez nem igaz, átment, játszott is már előtte - egyszerűen átverték, a sérülés csak azért kellett, hogy semmissé tegyék a cserét, mert valamiért meggondolták magukat.

Motiejunas azt is hozzátette, hogy beszélni fog az ügyvédeivel és az ügynökével, hogy eldöntsék, mi a következő lépés. A Detroitnál volt a teljes kórlapja, úgyhogy nem kellett volna ezt tenniük vele, amit végül megtettek. A litván játékos szerint csökkentették ezzel az értékét (Szerk.: neki azért különösen fontos ez, hiszen a nyáron korlátozott szabadügynök lesz, nem mindegy, hogy milyen ajánlatokat kap, ki mennyire fél az egészségi állapotától). Szerinte az a teszt, amin állítólag megbukott, egy vicc volt, a Pistonsnak pedig meg kell magyaráznia, hogy miért nem akarták a cserét azok után, hogy a megegyezés megtörtént.

Tegnap este írtunk Marc J. Spears (Yahoo Sports) Doc Riversszel készített hosszabb interjújáról. A tréner a Blake Griffin-cseréken, saját vezetői teljesítményén és Steve Ballmeren kívül arról is beszélt, hogy nem akarják most megverni a Warriorst és a San Antonio Spurst, mert tudják, hogy nem lennének erre képesek. Az a céljuk, hogy a rájátszásban kapják el őket. Rivers elmondása szerint tudja, hogy nagy kihívás lesz ez is, de mindenki 0-0-ról indul majd a PO kezdetén, és minden, amit addig csináltak, teljesen lényegtelen lesz - csak az számít, hogy azt követően mire lesznek képesek. Sok sérültjük volt egész évben a legjobbjaik közül is - azt szeretnék elérni, ha mindenki egészséges lenne, formába lendülne, aztán meglátják, hogy ez mire elég.

A Denver Nuggets hivatalosan bejelentette, hogy swingmanjük, Danilo Gallinari két szalagját is elszakította a jobb bokájában a múlt heti, Dallas Mavericks elleni találkozón - mint ismert, 3-4 hetes kihagyással számol a játékos jelen állás szerint. A Cleveland Cavaliersnél Mo Williams még két hétig biztosan nem játszik a bal térde miatt. A Golden State-nél Festus Ezeli még január 25-én szenvedett térdsérülést a San Antonio Spurs ellen, műteni is kellett, de a csapat tegnap kitett egy képet twitterre, ez alapján a center már mankó nélkül közlekedik - hogy mikor térhet vissza, azt továbbra sem tudni. A Milwaukee Bucksnál Michael Carter-Williams egyik térdszalagja húzódott meg, ezért nem játszott ma hajnalban, a Houston Rockets ellen. A Brooklyn Netsnél pedig Wayne Ellington agyrázkódást szenvedett, miután ütközött DeAndre Jordannel.

A Miami Heatnél megtörtént Beno Udrih kivásárlása - a pontos részleteket nem tudni, de állítólag a szlovén hátvéd pont annyit hagyott az asztalon 2.17 milliós fizetéséből, hogy a floridai alakulat beférjen a luxusadó alá. Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint több együttesnek sem tetszik ez a nem éppen megszokott eljárás - Udrih a szezon végéig lesérült, tehát új kontraktust nem kap senki mástól, merő jófejségből mondott le pénzről azért, hogy segítsen a csapaton. A Heatnek ezzel nem kell fizetnie a nagyjából 110.000 dolláros luxusadót (Joe Johnson leigazolása után álltak így), illetve körülbelül 2.6 millió dollárt fog kapni azoktól a csapatoktól, akik viszont fizetnek luxusadót - emellett az "ismétlő luxusadó-fizető" státuszt is elkerülhetik.

A San Antonio Spurs leigazolta Andre Millert - erről már két napja olvashattatok, hogy meg fog történni, nincs ebben semmi meglepetés. A Spursnél volt még egy szerződtetés - az a Kirk Goldsberry is csatlakozott Gregg Popovichékhoz, aki a Grantlandnél és a FiveThirtyEightnél publikált, legutóbb pedig a Texas Egyetemen tartott előadásokat. Goldsberryt egyébként leginkább a shot chartokról ismerhetik az olvasók, azt viszont még nem tudni, hogy milyen minőségben fog a csapat mellett dolgozni.

Az szintén a Spurshöz tartozik, hogy a tőlük Miller leigazolása miatt kitett Ray McCallum iránt a New York Knicks érdeklődhet Marc Berman (New York Post) információi szerint. Berman úgy tudja, hogy Jimmer Fredette valószínűleg nem kap második 10 napos szerződést, és McCallum lehet az, akivel következőleg próbálkozik az együttes.

A Dallas Mavericksnél elkészült a Dirkburger:

A Los Angeles Clippersnél Chuckot, a Kondorkeselyűt mutatták be, ő a csapat új kabalafigurája:

A végére pedig a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins maradt. Azt már a Visszajátszásban is láthattátok, hogy az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen Kevin Duranttel összeszólalkozott Cousins, viszont egy másik esetnél majdnem lekevert egyet Steven Adamsnek, miután utóbbi befogta a lábát. Nem kell sok és ebből egy bunyó lesz a lassan minden mérkőzésén ilyen helyzetekbe keveredő center sorsa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus