Hírmorzsák 2016-03-03 (21:15)

Durant szerint nem játszhatnak így, ha igazán nagy csapat akarnak lenni, becsapják önmagukat. A Cavs játékosai ki voltak akadva, hogy a Cleveland nem hosszabbított Perkinsszel. Melo elmondta, hogy a Knicks kérte meg, hogy kérjen elnézést nyilvánosan. A Pacers Lawsonnal tárgyal. Beasley győztes mentalitást akar hozni a Rocketshez. Pau Gasolnak a Bulls az első számú opciója a nyáron, nem a pénz lesz a legfontosabb számára. Thibodeau a Warriorsnél is megfordul majd. Kobe egyre többször akar a hazai meccseken is pályára lépni. Bynum szerint elképzelhető, hogy visszatér az NBA-be. Lehet, hogy Gallinari befejezte az idényt. Blake Griffin már nagyon közel a visszatéréshez. SVG a Spurs csapatépítését csodálja. Goran Dragic beszólt a Sunsnak. Middleton és Monroe nagyon nem kedvelik egymást (videó).

Az Oklahoma City Thunder ma hajnalban 22 pontos második félidei előnyt packázott el a Los Angeles Clippers ellen, de még a negyedik negyedben is vezettek 17 ponttal. A találkozót követően Kevin Durant Royce Youngnak (ESPN) elmondta, hogy ellenfelük megcsinálta, amit meg kellett, ők meg nem - a Clippers fegyelmezett volt, ellentétben velük. A kiscsatár úgy érzi, hogy ha igazán nagy csapat szeretnének lenni, akkor így nem játszhatnak, mert becsapják önmagukat. Nyernek néhány meccset az alapszakaszban, ami rendben is van, de közben teljesen félrevezetik önmagukat is.

A Thunder egyébként az All-Star szünet óta lejátszott 7 meccséből 5-öt elbukott, 41-19-cel viszont még mindig harmadik nyugaton. Durant annyit mondott erről, hogy vesztettek el mérkőzéseket, néhányat elég nehéz feldolgozni, de szerinte minden nap kosarazhatnak, ez az, amit elvileg imádnak, márpedig ha így nézi a dolgot, nincs olyan nehéz helyzetük. Utálják a vereségeket, de még jó helyzetben vannak, viszont abból a gödörből ki kell mászniuk, amelybe most ásták magukat.

Chris Haynes (Cleveland.com) egy rádióműsorban elmondta, hogy a Cleveland Cavaliers játékosai teljesen kiakadtak a nyár folyamán, amikor a csapat nem igazolta le megint Kendrick Perkinst, hanem helyette Sasha Kaunnal kötöttek szerződést. Kaun 30 évesen újonc a ligában, és gyakorlatilag egyik játékos sem ismerte, nem tudtak róla semmit, Perkins viszont közkedvelt volt az öltözőben, mert nem a számait nézték, hanem azokat a dolgokat, amiket statisztikákkal nem lehet mérni - a fizikalitása nagyon hiányzik a csapatnak, és ő volt az egyik vezér is.

Tegnap este volt arról szó, hogy a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony hivatalos nyilatkozatban elnézést kért attól a drukkertől, akinek visszaszólt a Portland TrailBlazers elleni találkozón. Ezzel csak egy gond van: Melo ma Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy a csapat kérte meg arra, hogy leírja ezt a közleményt, James Dolan tulajdonos mondta neki, hogy ezt kellene tenni - szívből jött...

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az Indiana Pacers előrehaladott tárgyalásokat folytat Ty Lawsonnal - mint ismert, a játékmestert a Houston Rockets két napja vásárolta ki. Az sem titok, hogy a Pacers irányítóban próbálna erősíteni, hiszen a deadline előtt már felmerült, hogy George Hillt felajánlották az Atlanta Hawksnak Jeff Teague-ért - Lawsonban kockázat nincs, igaz, elég kicsi az esély arra, hogy ő előrelépést jelent majd.

Közben a Houstonhoz megérkezett Michael Beasley, a korábbi 1/2-es pedig Mark Bermannek (FOX 26 Houston) azt nyilatkozta, hogy keményen fog dolgozni, segíteni akar, amiben csak tud, illetve győztes mentalitást akar a csapathoz vinni - tehát minden olyan dolgot, ami eddig kicsit sem volt rá jellemző.

A Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol a Marca spanyol napilapnak nyilatkozott a nyárral kapcsolatban. Gasol azt mondta, hogy nem szeret erről beszélni, mert majd történik, ami történik. A Bulls előtt nyitva áll természetesen az ajtó, mert bár ki fog lépni szerződéséből, a Chicago lesz az első számú opciója. Azt nem tudja, hogy a klub mennyire akarja majd megtartani őt, de azt igen, hogy pénzügyileg jobb ajánlatokról mondott le azért, hogy meglegyen az esélye a gyűrűre. Ha nem lesz most ilyen kérője, akkor természetesen más dolgokat is figyelembe kell vennie majd, de nem a pénz a legfontosabb - azt szeretné, ha kihasználnák a játékában rejlő lehetőségeket.

Az is a Chicagóhoz tartozik közvetve, hogy volt edzőjük, Tom Thibodeau járja a ligát. Reggel már írtunk arról, hogy a Sacramento Kingsnél van pár napig tanácsadó "üzemmódban", de Justin Russo (WarriorsWorld) értesülései alapján a Golden State Warriorsnél is megfordul majd Thibodeau vasárnap vagy hétfőn. A bajnok 100.5 pontot kap átlagban 100 támadásra levetítve, ezzel övék az ötödik legjobb védelem a ligában, de néha vannak egészen komoly problémáik is, talán ezen segíthet Thibodeau.

Gasol volt csapattársa, Kobe Bryant egyre többet fog játszani most már hazai pályán is. Délelőtt volt már arról szó, hogy nem akar hosszabb időt kihagyni, hiába fáj a válla most is - eddig az idegenbeli találkozókat favorizálta, hogy utoljára láthassák még mindenhol. Bryant a Time Warner Cable SportsNetnek elmondta, azért hülyeséget nem fog csinálni, nem akarja, hogy megint kiugorjon a válla, meg azt sem, hogy megint a műtőasztalon végezze - okosan kell kihasználnia a hátralévő időt. A Lakers utolsó 20 meccséből 14-et otthon játszik, egyet pedig "idegenben" a Clippersszel.

Ha már Lakers: egykori centerük, Andrew Bynum a TMZ Sports-cal beszélgetett, és arra kérdésre, hogy visszatér-e még az NBA-be, azt válaszolta, hogy "minden elképzelhető". Mondjuk ezzel sokat nem mondott, és inkább kérdés az, hogy tud-e még normális fizikai formába kerülni, amivel bírja a játékot hosszútávon is, illetve az, hogy bárki próbálkozna-e vele.

A Denver Nuggetsnél Danilo Gallinari idényének lehet, hogy vége - 3-4 hetes kihagyásra kényszerül az olasz bokaszalag szakadása miatt, de mivel a Nuggets nem jut PO-ba, így alig valamivel az alapszakasz vége előtt már nem biztos, hogy van értelme az erőltetésének. Michael Malone vezetőedző a Denver Postnak elárulta, hogy gondolkodott már a kérdésen, de még nem döntött arról, játszatja-e az idény végén Gallinarit. Malone azt mondta, hogy talán 4 mérkőzés lesz majd hátra, mikor a kiscsatár visszatérhet, akkor pedig már lehet, hogy több értelme van, ha a fiatalokat játszatják.

A Los Angeles Clippersnél Blake Griffinnel más a helyzet - egyelőre még nincs arról szó, hogy pontosan mikor játszhat újra az erőcsatár, de Doc Rivers elnök és vezetőedző az NBC Sportsnak elmondta, a Thunder elleni mérkőzés előtti bemelegítésnél olyan dolgokat csinált már Griffin, hogy azt gondolta, már tudná használni. Még mindig nem mondanak arról semmit, mikor lép majd újra pályára a magasember, de ez már inkább csak napok kérdése.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive) a San Antonio Spursről beszélt - szerinte jóval egyszerűbb úgy mély keretet felépíteni, hogy többen is a piaci áruk alatt játszanak egy együttesnél, de ez a Spurs erénye is, hiszen a játékosok hajlandóak pénzről lemondani azért, hogy ott játszhassanak. SVG szerint Gregg Popovichéknál Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili és David West is értéküknél kevesebb pénzt kapnak jelenleg - mind engedtek az anyagiakból, így tudnak egy bő állományt összehozni. Van Gundy szerint nagyszerű munkát végzett a Spurs, hogy idáig jutottak.

A Phoenix Sunsnál közel sincs ilyen parádés helyzet - Goran Dragicnak volt egy-két keresetlen szava volt kenyéradója irányába. A szlovén játékmester Jason Liesernek (Palm Beach Post) azt nyilatkozta, hogy nagyon örült, mikor elkerült a csapattól, mert nem érezte magát jól a Sunsnál, és nem is igazán tudta soha, hogy mire számítson. Azt is elmondta Dragic, hogy nem is igazán követi már, mi történik a Phoenixnél.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, van gond ugyanis bőven Khris Middleton és Greg Monroe között. Legutóbb a Boston Celtics elleni találkozón vesztek össze, most pedig egy elég furcsa pacsizás zajlott le kettejük között az Indiana Pacers elleni, ma hajnali meccsen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus