Hírmorzsák 2016-06-18 (10:55)

A Knicks cserél Derrick Rose-ért? A fizetési sapka 92 helyett 94 millió dollár lesz, változnak a maximum fizetések is. Egy pályaszéli jegy majdnem 50.000 dollár a döntő hetedik meccsére. Draymond Green szerint ők ásták magukat ebbe a gödörbe, nekik is kell kimászni belőle. Curry és a fogvédővel megdobott Nate Forbes is beszéltek az ominózus esetről. Curry apósát majdnem letartóztatták, az irányító nem hibáztatja feleségét tweetje miatt. Kris Dunn miatt szerezne egy másik Top5-ös draftjogot a Sixers. Darren Collison ellen vádat emelnek családon belüli erőszak miatt.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks házon belül már azt vitatta meg, hogy cseréljenek-e Derrick Rose-ért vagy sem, és állítólag ő az egyik első számú kiszemeltjük - azt nem tudni, mennyire akar megválni az irányítótól a Chicago Bulls, de nemrég látott napvilágot, hogy nyitottak az ajánlatok meghallgatására. A New Yorknak nincs sok cserealapja Carmelo Anthonyt és Kristaps Porzingist leszámítva, de a térdsérülésektől sújtott, lejáró szerződésű Rose-ért valószínűleg nem is kell olyan rengeteg mindent adni.

A liga közben tudatta a csapatokkal, hogy a tervezett 92 millió dollár helyett 94 millió dolláros lesz a fizetési sapka a következő idényben, a luxusadó szintje pedig 113 millió dollárnál lesz meghúzva. Egyszerűen több a bevétel, mint amivel eredetileg számoltak, és a reklámbevételek miatt a 2017/18-as szezonra ez még inkább így lehet, ott jócskán 100 millió dollár fölé várható majd a sapka. Ez azt is jelenti, hogy a maximum szerződések 22 millió dollár (6 évig), 26.4 millió dollár (7-9 év) és 30.8 millió dollár (10+ év) lesznek.

A döntőhöz kapcsolódik, hogy természetesen óriási az érdeklődés a hetedik összecsapás iránt, két pályaszéli jegyet 99.000 dollárért értékesítettek a minap a StubHubon.

A fináléval, illetve a hatodik meccsel kapcsolatban mondta el gondolatait Draymond Green a szokásos naplójában. Green azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy természetesen nem elégedettek, hiszen lezárhatták volna megint a párharcot, ez pedig nem sikerült, de van még egy esélyük, a hetedik mérkőzést pedig hazai pályán vívhatják meg, ahol nagyon jók. Green szerint ők ásták magukat ebbe a gödörbe, úgyhogy nekik is kell ebből kimászni. Nem tudni, mit hoz majd a mindent eldöntő ütközet, de ha mindent beleadnak, meglesz a siker.

Ezen a hatodik meccsen volt egy jelenet, amely miatt Steph Curryt meg is büntették: miután kipontozódott, a fogvédőjével megdobott egy nézőt. A sértett, Nate Forbes azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy fogalma nincs mi történt, ő csak szurkolt, aztán egyszercsak érezte, hogy valami eltalálja az arcát. Azt is elmondta Forbes, hogy udvarias volt az MVP, odament hozzá, elnézést kért. Curry Monte Poole-nak (CSN Bay Area) azt mondta, hogy a zsűriasztalt célozta, de nem sikerült, viszont nem akart eltalálni senkit. Bocsánatot kért, mert egyértelműen nem rajta akarta levezetni a feszültségét.

Curry apósát egyébként le akarták tartóztatni a hatodik meccs előtt, mert a rendőrség szerint nagyon hasonlított egy David Amenzadeh nevű férfira, aki híres arról, hogy ilyen nagyobb eseményekre besurran álszemélyazonossággal. Az irányító felesége, Ayesha Curry nem véletlenül volt ideges az egész meccsen, majd mint arról tegnap délelőtt már szó volt, a találkozó után azt írta twitterre, hogy szerinte bunda volt az egész. A Golden State játékosa erről annyit mondott, hogy szerinte a meccs hevében sokan írnak twitterre olyan dolgokat, amiket később, lenyugodva átgondolnak, és rájönnek, hogy nincs úgy. Nem hibáztatja feleségét, hogy az érzelmei eluralkodtak rajta.

Jon Rothstein (CBS Sports) információi szerint a Philadelphia Sixersnek nagyon tetszik Kris Dunn, és le akarják draftolni, amennyiben szerezni tudnak egy másik Top5-ös draftjogért. Mint ismert, a Philly Nerlens Noeltől vagy Jahlil Okafortól (inkább utóbbitól) megválna, érte kaphatnak talán egy újabb előkelő helyre szóló picket.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt: Darren Collison ellen vádat fognak emelni Kaliforniában családon belüli erőszak miatt. Arról beszámoltunk június legelején, hogy a Sacramento Kings irányítóját letartóztatták, és most úgy tűnik, elég bizonyíték van arra is, hogy elítéljék.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus