Hírmorzsák 2017-02-19 (11:00)

A Celtics csak Paul George-ért vagy Jimmy Butlerért hajlandó feláldozni a nyári sapka alatti helyét, a Nets első körösét is cserélnék. Jahlil Okafor majdnem a Blazershez került a Nurkic-féle tranzakció előtt. Okafor szívesen játszana Anthony Davis mellett a Pelicansnél. Melo sokat gondolkodik azon, hogyan tovább. Kihirdették a Hírességek Csarnokának idei "döntőseit" - T-Mac és Webber is ott vannak a listán. LeBron szerint nincs rivalizálás közte és Steph Curry között. James szerint ha Irving úgy gondolja, hogy a föld lapos, akkor rendben van. Durant nem foglalt állást, hogy hajlandó-e pénzről lemondani a nyári hosszabbításánál - ma hajnalban még "OKC sajátjaként" mutatták be. Aaron Gordon jövőre nem indul a zsákolóversenyen, Mutombónak nem tetszett az idei viadal. A liga tárgyalni fog a draft-korhatárról.

Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint a Boston Celtics aktívan tárgyal több fronton is a deadline előtt, de egyelőre nincs előrehaladás olyan cserénél, ami Danny Ainge-et arra ösztökélné, hogy feladja a legjobb cserealapjait. Az egyik forrás szerint Ainge egyértelműen tudatta mindenkivel, hogy a Brooklyn Nets első körös pickjeit is hajlandó feláldozni, de csak akkor, ha sztárt kap. A hírek szerint a GM nem akarja feladni a nyári capspace-üket, csak akkor, ha Jimmy Butlert vagy Paul George-ot sikerülne megszereznie.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers a Jusuf Nurkic-féle csere előtt közel állt ahhoz, hogy a Philadelphia Sixersszel cseréljen Jahlil Okaforért - annyira közel, hogy emiatt Okafor nem is játszott egy ideig.

Okafort összehozták az utóbbi időben a New Orleans Pelicansszel is, és a Sixers centere a városban volt, hiszen tegnap hajnalban, az All-Star gála Rising Stars meccsén pályára lépett ő is. Azt nyilatkozta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy nem tudja, mi fog történni. Megnézte New Orleanst, mert ő is olvasta a pletykákat, de igazából csak szeretné élvezni a hétvégét. Ő és Anthony Davis is chicagói, játszott ellene középiskolában, és a barátjának tekinti, úgyhogy ha úgy alakul, nagyon szívesen játszana a Pelicans sztárja mellett, de ahogy már mondta, fogalma sincs, mit hoz a jövő.

Szintén ott van a gálán, de a főmeccsen Carmelo Anthony, aki Ian Begley-nek (ESPN) elmondta, hogy egy terápiaként és egy kis szünetként fogja fel ezt a hétvégét azok után, amik az utóbbi időben történtek a New York Knicksnél. Ő is elmondta, hogy lövése nincs, mi fog még a deadline-ig történni vele, de egyértelműen ezen jár az esze, hogy mi lenne jó számára és a csapatnak, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem így van. Melo azt is elmondta, hogy Puerto Ricóban vagy Kubában "telelt" volna a hétvégén, hogy a családjával átbeszélhesse a helyzetet, aztán kiderült, hogy ő került Kevin Love helyére - várta már, hogy egy kicsit kiszakadjon ebből a környezetből, de nem akarja, hogy úgy tűnjön, mintha nem lenne boldog azzal, hogy ott lehet most az AS-gála főmeccsén.

Ha már All-Star, akkor itt lehet megemlíteni, hogy kihirdették a döntősöket az idei Hírességek Csarnokába választásra - az, hogy pontosan ki fog bejutni idén a Hall of Fame-be, április 3-án dől el, illetve akkor hozzák a neveket nyilvánosságra. A lehetséges bekerülők között van egyébként többek között Sidney Moncrief, Rudy Tomjanovich, Tim Hardaway, Chris Webber és Tracy McGrady is - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Az All-Star gála tegnap délutáni edzése után a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James elmondta, hogy nincs rivalizálás közte és a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry között. James Chris Haynesnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lehet azt mondani, hogy "beszéljünk a rivalizálásról", aztán Bird-Magic, a Caroline-Duke és az Ohio State-Michigan után azt mondani, hogy LeBron-Steph, mert tiszteletlenség lenne a másik három párosításra nézve, amit megnevezett, ha őket is ebbe a kategóriába sorolnánk. James szerint nem harcoltak még eleget egymás ellen, és közel sem biztos, hogy fognak, ezért nem lehet még az előbbi három matchup szintjére emelni őket. Mint ismert, LeBron korábban azt is elmondta, hogy szerinte a Cavs és a Warriors között sincs rivalizálás.

James másról is nyilatkozott. Tegnap reggel írtunk már arról, hogy Kyrie Irving szerint a Föld nem gömbölyű, hanem lapos. LeBron azt mondta erre, hogy Kyrie olyan, mint a testvére, ha szerinte lapos a Föld, akkor rendben van.

Ha már a Golden State, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a nyáron Kevin Durant szabadügynök lehet (játékosopciója van, amit szinte biztosan nem fog lehívni), és mivel a Warriors nem rendelkezik a kiscsatár teljes Bird jogaival, ezért ha maximum szerződést adnak neki, ami nagyjából 36 millió dollárról indul, akkor azt a sapka alatti helyből kell megtenniük. Egy másik verzió, hogy Durant aláír 31.8 milliós kezdőfizetésért, ami 20%-os emelkedés így is a bérében, de 4 millióval kevesebb, mint a maximum - ekkor meg tudják tartani a non-Bird jogokkal is, és ebben az esetben Shaun Livingston és Andre Iguodala újraigazolása is megtörténhet akár sapka fölött is. Durantnél rákérdeztek, hogy lemondana-e pénzről ezért a verzióért, de KD egyáltalán nem foglalt állást, azt mondta, hogy majd kiderül minden, ha odajutnak. Curry is szabadügynök lesz egyébként, de elég kicsi a cap holdja a jelenlegi szerződése miatt, ráadásul teljes Bird jogai vannak, az ő újraszerződtetésével semmi gond nincs.

Ha már Durant, akkor itt lehet megemlíteni az All-Star gála eddigi legnagyobb bakiját - a Golden State kiscsatárát "az OKC sajátja"-ként mutatta be a helyi műsorvezető.

Arról reggel volt szó, utána meg is nézhettétek, hogy a zsákolóversenyen a tavalyi második Aaron Gordon döntőbe sem jutott ezúttal, az Orlando Magic erőcsatára pedig azt mondta, hogy 2018-ban biztosan nem indul, mert rengeteget kivesz az emberből egy ilyen viadal, ha valaki olyan komolyan készül, mint ő. Dikembe Mutombo jelezte, neki nem tetszett az idei verseny.

A liga komisszárja, Adam Silver tegnap elmondta, hogy nem fogják megvárni a most kötött kollektív szerződés végét, a közeljövőben tárgyalni fognak a Játékosok Szakszervezetével a draft-korhatár szabályozásáról - mint ismert, a liga 19-ről 20 évre akarja emelni a draftra jelentkezés minimum korhatárát, míg az NBPA 19-ről 18 évre akarja ugyanezt csökkenteni. Silver szerint mindannyian tudják, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, és ezt nem lehet a kollektív szerződés tárgyalásainak keretein belül megoldani, mikor van 50 másik kérdés is, amit meg kell. Most megpróbálják a lehető legtöbb információt begyűjteni a középiskolákról, az amatőr bajnokságokról, az egyetemekről, az edzőkről, hogy milyen hatása van annak, ha egy játékos egy évig az NCAA-ben játszik és egyetemen tanul, aztán össze fognak ülni nemcsak a Játékosok Szakszervezetével, hanem minden érintettel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus