Hírmorzsák 2017-08-15 (11:15)

Wade szerint LeBront sehogy nem lehet megállítani. Markelle Fultz szerint Kobe jobb, mint James, de LeBron jelenleg a liga legjobbja. Dahntay Jones szerint Steph Curry nem Top10-es játékos a jelenlegi NBA-ben. Penny Hardaway pont azt mondta, hogy szerinte Kawhi Leonard szupersztár. Megvolt Paul George és Westbrook első közös edzése csapattársakként. Antetokounmpót megpróbálja elcsábítani a Nike-tól az adidas és az Under Armour is. Norris Cole a Maccabi Tel-Avivnál. Igazolt a Nets. Kijött az alapszakasz teljes programja.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade kérdezz-feleleket tartott twitteren, és az egyik követője azt kérdezte tőle, hogy ha edző lenne az NBA-ben, hogyan állítaná meg LeBron Jamest, mire azt felelte Wade, hogy sehogy. James egykori csapattársa szerint olyan játékos, mint LeBron, generációnként egyszer van - Wilt Chamberlaint, Kareem Abdul-Jabbart és Michael Jordant sem lehetett megállítani, és ki kell élvezni, amíg ilyen kosarasokat láthat az ember.

A Philadelphia Sixers idei 1/1-ese, Markelle Fultz a Sirius XM NBA Radióban Kobe Bryant és LeBron közül előbbit választotta - szerinte a Los Angeles Lakers ikonja a jobb, de egyáltalán nem akarja leszólni LeBront sem, csak szerinte Kobe van a legközelebb Michael Jordanhez. Fultz szerint a bajnoki címek is szerepet játszanak ebben, de az a legfontosabb, hogy Bryant milyen hihetetlen munkát végzett. A játékmester úgy gondolja, hogy James is ott van ennek a szintnek a közelében, de még egy kicsit lemaradva - most elég jó csapata van, úgyhogy egy pár gyűrűt még nyernie kell, de nagyszerű kosaras, és a liga jelenlegi legjobbjának tartja őt Fultz.

Ha már sorrendek, akkor itt emeljük ki Dahntay Jonest, aki Dave Portnoy-nak a múlt héten egy podcastben azt mondta, hogy sokan mérgesek rá, mert szerinte nem Top10-es játékos Steph Curry a jelenlegi ligában - ő nagyjából a 11-12. helyre tenné.

Tegnap este írtunk arról, hogy Penny Hardaway szerint Kawhi Leonard nem szupersztár, de mint kiderült, az Orlando Magic egykori csillaga nem ezt mondta, és elég sok amerikai lap hibásan hozta le, és így mi is javítunk. Az eredeti hangfelvétel itt meghallgatható, és ott pont azt mondja Penny, hogy szerinte Leonard szupersztár, mert bár nem nagyon szereti a reklámokat, nem akar a liga arca lenni, csak azt akarja elvégezni, ami a dolga, de bárki ellen megállja a helyét a ligában.

Tegnap este arról is volt szó, hogy Giannis Antetokounmpo cipőszerződése szeptemberben lejár a Nike-val, és Nick DePaula (ESPN) értesülései szerint az adidas nagyon szeretné átcsábítani magához a görög sztárt. DePaula arról is beszámolt, hogy Andrew Wigginsnek nem nagyon akar saját, ún. "signature" cipőt csinálni az adidas, sokkal inkább a Milwaukee Bucks csillagába fektetnének, de a hírek szerint nem ők lesznek az egyetlenek, akik megpróbálják majd elcsalni Antetokounmpót a Nike-tól - az Under Armour is rá akar repülni.

Royce Young (ESPN) jelentette, hogy megvolt Paul George és Russell Westbrook első közös edzése, mióta csapattársak lettek George nyári cseréjét követően - az Oklahoma City Thunder két sztárja Los Angelesben tréningezett Doug McDermott-tal, Kyle Singlerrel, Semaj Christonnal és Jerami Granttel.

A Brooklyn Nets two-way szerződést kötött Jacob Wiley-val - az előző idényben az Eastern Washington University-n 20.4 pontot, 9.1 pattanót és 2.8 blokkot átlagolt, és a Big Sky konferencia legértékesebb játékosának választották. Norris Cole-t ma reggel hivatalosan is bemutatta a Maccabi Tel-Aviv - tegnap volt róla szó, hogy egy 700.000 dolláros ajánlattal csábítja őt az izraeli sztárklub.

A végére pedig az alapszakasz menetrendje maradt, amelyet ma hajnalban kihirdettek. A liga ebben az idényben már számozva használja a heteket - összesen 26 hétből fog állni az alapszakasz, amely október 17-én kezdődik, és április 11-én fejeződik be. Az első hét mérkőzései és a karácsonyi találkozók már a múlt hét pénteken bemutatásra kerültek, a teljes menetrendet pedig ezen a linken éritek el, itt lebonthatjátok csapatra, hétre, hónapra is a mérkőzéseket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus