Hírmorzsák 2017-10-18 (21:00)

Chicagói balhé: Portis 8 meccses eltiltást kapott, Mirotic 4-6 hét múlva térhet vissza. Draymond Green ma megy MRI-re. Embiid zöld utat kapott a mai játékra. D'Antoni visszaszólt Greennek. Anthony szerint tavaly magára hagyta a Knicks - Phil Jackson egy zacskó szotyiért is túladott volna rajta. Új two-way játékos a Lakersnél és a Cavsnél is.

A Chicago Bulls bejelentette, hogy Bobby Portis 8 meccses eltiltást kapott - mint arról ma délelőtt olvashattatok, a magasember megütötte saját csapattársát, Nikola Miroticot az egyik edzésen, ami miatt Miroticnak eltört az állkapcsa. Portis a holnap esti szezonnyitón kezdi meg eltiltása letöltését, és ennek ideje alatt együtt edzhet a gárdával. John Paxson elmondása szerint mindkét fél hibás volt, de csak az egyikük ütött, ez pedig elfogadhatatlan náluk. Portist jó gyereknek tartják, aki mindig keményen küzd, de most hibázott, így viselnie kell ennek a következményeit.

A Bulls úgy számol, hogy Mirotic 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, de át kell mennie az agyrázkódás protokollon is - ezt is Paxson nyilatkozta. Adrian Wojnarowski (ESPN) két forrása szerint Mirotic kezdte a balhét, kétszer is keményen belement Portisba, Vincent Goodwill (CSN Chicago) pedig hozzátette, hogy egyébként sincsenek a legjobb viszonyban, hiszen Portis két évvel ezelőtti ligába kerülése óta egymással is küzdenek a játékpercekért.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green ma megy MRI-re - mint ismert, ma hajnalban megsérült a bal térde a Houston Rockets elleni mérkőzés második félidejében. Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid zöld utat kapott arra, hogy ma éjszaka pályára lépjen, őt tehát biztosan láthatjuk majd, igaz, perclimittel.

Greenhez tartozik az is, hogy tegnap este olvashattatok már róla, hogy beszólt egy kicsit a Houstonnak Mike D'Antoni egyik nyilatkozata után, hogy nem tudja, mennyire veszik komolyan a védekezést, ők viszont hátul is nagyon jók. Miután ma hajnalban 122-121-re a Rockets nyert, D'Antoni nem fogta vissza magát, megmondta, hogy úgy tűnik, a Warriors sem vette komolyan a védekezést. A tréner még hétfőn azt is elmondta, hogy tavaly 55 mérkőzést nyertek, idén 60-at szeretnének, de tudják, hogy ehhez javulniuk kell védekezésben, ezért dolgoztak is ezen nem keveset.

A Los Angeles Lakers two-way szerződést adott Vander Blue-nak - ő az edzőtáborban is az aranysárga-lilák játékosa volt. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers is two-way kontraktust köt London Perrantesszel - ő a San Antonio Spurs edzőtáborából került ki nemrég.

Az Oklahoma City Thunder új sztárja, Carmelo Anthony Marc Steinnek (New York Times) elmondta, hogy amikor 2014-ben hosszabbított a New York Knicksszel, akkor New Yorkban akart maradni, és hitt Phil Jacksonban. Tavaly aztán egyszerűen máshol akarták tudni, és elhangzottak vele kapcsolatban olyan dolgok is, amikről nem is tudja, hogy honnan születtek meg. Ettől függetlenül persze be kellett járnia edzeni, játszani, és a médiakötelezettségeit is le kellett tudnia, de nagyon nehéz dolga volt, mert a klub egyáltalán nem állt mellette. Anthony elmondása szerint egy zacskó szotyiért is odaadták volna, aztán amikor Jacksont kirúgták, akkor változott sok minden, jóval több mindent akartak érte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus