Hírmorzsák 2018-02-28 (12:15)

Wade a szezon végén dönt arról, hogy folytatja-e pályafutását - lehet, hogy visszavonul. Kawhi Leonard tegnap együtt edzett a Spursszel, talán március 8-án visszatérhet. Pachulia szerint gyerekes vád, hogy direkt akart volna sérülést okozni Westbrooknak - Durant is megvédte csapattársát. LeBron szerint az NCAA korrupt, a G-Ligát kellene olyan szintre fejleszteni, hogy alternatívát nyújthasson a fiataloknak. James történelmet írt, és életében először átlagolt tripla-duplát egy naptári hónapban. Shaq fia a UCLA-re fog járni. Új játékos Atlantában.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade őszintén nem tudja, hogy folytatja-e pályafutását a következő szezonban is, erről beszélt Barry Jacksonnak (Miami Herald). Wade azt mondta, hogy a hozzá közelállóknak is megmondta, hogy majd a nyáron leül, és átgondolja, hogyan tovább - ez az első alkalom, hogy így fut neki egy off-szezonnak. Eddig mindig úgy lett szabadügynök vagy lépett ki a szerződéséből, hogy újat akart kötni, de most nem tudja, hogyan fog dönteni. Bárhogy is lesz azonban, nem nagyon pörög még ezen, hiszen a saját akaratából választhat így vagy úgy.

Elmondása szerint azt kell erősen átgondolnia, hogy akarja-e még ezt csinálni, és ebbe sok minden beletartozik, mint például az, hogy ezt a folyamatos, mindennapos gürcölést szeretné-e folytatni - ahogy idősödik az ember, más ez is. Fizikálisan és mentálisan is fel kell készítenie magát az idényre, mindent ki kell adnia magából, és nem történhet meg, hogy az idény közben azt mondja, elég volt. Udonis Haslem beszélt neki erről, hogy ahogyan idősödik egy játékos, úgy jut el abba a korba, hogy már csak évről évre gondolkodik a karrierjében. Nála ez most fordul elő először, hogy a nyáron mindent, a családját és a kosárlabdát is mérlegre téve végiggondolja, mi lenne a legjobb számára. Azt is hozzátette, hogy könnyebbség számára, hogy újra Miamiben van - majd leül Pat Riley elnökkel és Mickey Arison tulajdonossal is, és megnézik, mi a legjobb számára a továbbiakban.

A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard tegnap újra a klub edzőközpontjában tréningezett - a csapatos gyakorlatokban még nem vett részt, és nem tudni biztosan, mikor térhet vissza, de megmondta a csapattársainak, hogy még ebben az idényben újra pályára lép. Danny Green azt nyilatkozta Jeff McDonaldnak (San Antonio Express News), hogy mindig jó látni Leonardot, aki közölte velük a jó hírt, úgyhogy most már tudják, hogy újra velük lesz, és a pályán is, nemcsak a kispadon, öltönyben. Green szerint ha Leonard ilyen erős mentálisan, akkor ő biztos benne, hogy el fogja végezni a szükséges munkát ahhoz, hogy fizikálisan is rendben legyen - folyamatosan tartotta egyébként a kapcsolatot a csapattársaival akkor is, mikor New Yorkban járt újabb kivizsgáláson. McDonald információi szerint ugyan nem fix időpont, de március 8-át tűzték ki lehetséges visszatérési időpontnak a Spursnél.

A Cleveland Cavaliers vezére, LeBron James tegnap többek között az NCAA-ről is beszélt - mint ismert, az egyetemi liga körül óriási botrány van bizonyos juttatások, szponzorok felé való terelések miatt, amit egyébként mindenki sejtett meg a színfalak mögött tudott, viszont alapjaiban rengetheti meg az egész bajnokságot. LeBron azt mondta az esetről, hogy az NCAA korrupt, és az NBA-nek a G-Ligát kellene olyan szintre fejleszteni és kiterjeszteni, hogy alternatívát nyújtson a fiataloknak - nem tudja, meg lehet-e oldani az egyetemi liga gondjait, illetve ő úgy gondolja, hogy nem lehet, mert hosszú-hosszú évek óta így működik az NCAA.

James azt fejtegette, hogy a meg kell nézni a farmliga működését mondjuk a baseballban, vagy át kell nézni Európába, ahol 14 éves játékosokat leigazolnak, és mennek a fiókcsapathoz - profik mellett készülhetnek, aztán ha készen állnak, bekerülnek az első keretbe. Sokszor úgy kerülnek be a ligába a játékosok, hogy még nem állnak rá készen, és ki is buknak egy idő után. James szerint fel kell mérni annak a lehetőségét, hogy ha egy 16-17 éves úgy érzi, hogy az NCAA nem neki való, akkor a G-Ligába mehessen - ott profik között tanulhat úgy, hogy nem lesz profi, nem fog az NBA-ben játszani, de megtanulja, mivel jár a profi lét, mit kell tenni, hogyan kell viselkedni, és aztán 1-2 éven belül már az NBA-ben találhatja magát az illető, mint ahogy Európában ez megszokott.

Szintén LeBronhoz tartozik az a napi statisztika, amit a ma reggeli összefoglalóban már megírtunk: a liga történek egyetlen játékosa lett ma hajnalban, aki 30.000 pontot, 8.000 gólpasszt és 8.000 pattanót is jegyez egyszerre. James annyit mondott ezzel kapcsolatban a Brooklyn Nets elleni mérkőzés után, hogy annyi nagyszerű játékos volt már az NBA-ben, hogy nagyon jó érzés számára, hogy egyedüliként van ebben a kategóriában. Ő mindig is büszke volt arra, hogy ilyen sokoldalú játékos volt, mióta elkezdett kosarazni, és sosem süthették rá, hogy csak a pontszerzéssel foglalkozik - neki mindig többet jelentettek a gólpasszok, hogy jó helyzetben tudta megjátszani a társait, akik utána kosarat tudtak szerezni ezekből. James egy karriercsúcsot is felállított - pályafutása során először átlagolt tripla-duplát egy naptári hónapban (27.0 pont, 10.5 pattanó, 10.5 gólpassz).

Az előbb említett NCAA-botrányhoz közvetve kapcsolódik az is, hogy Shaquille O'Neal fia, Shareef O'Neal a UCLA-hez kötelezte el magát - úgy volt, hogy az Arizonára megy, de ez utóbbi egyetem is főszereplője az FBI vizsgálatának, úgyhogy a kisebbik O'Neal úgy döntött, hogy mégsem oda fog járni.

Az Atlanta Hawks 10 napos szerződést adott Jaylen Morrisnak, aki a G-Ligában, az Erie Bayhawksnál 12.6 pontot, 4.8 pattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt eddig idén, és tavaly tavasszal végzett a Molloy-on.

A végére pedig térjünk még vissza kicsit a Zaza Pachulia - Russell Westbrook afférra. Arról már írtunk, hogy Westbrook szerint direkt akart neki sérülést okozni a Golden State Warriors grúz centere, és arról is volt szó, hogy nem kap eltiltást Pachulia a ligától. A "vétkes" egyik csapattársa, Kevin Durant szerint Pachulia nem akart sérülést okozni, néha egyszerűen ügyetlen, esetlen, sok magasember az. Megérti, hogy a szurkolók szemszögéből úgy tűnt, hogy a center direkt esik rá Westbrookra, látszólag ok nélkül, de visszanézte a felvételeket, és szerinte Nick Young lába "söpörte ki" Pachulia lábát, amiatt esett el a magasember. Szerencsétlen eset volt ez Durant szerint, és örül, hogy Westbrook nem sérült meg. Pachulia annyit mondott Westbrook vádjairól, hogy szándékosan esett rá, hogy gyerekes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus