Hírmorzsák 2018-04-06 (11:00)

Oladipo úgy érzi, egy évvel ezelőtt nem volt önmaga, most viszont nagyon élvezi a játékot. A Pacers söpörte ki először a Warriorst egy alapszakasz párharcban, mióta Steve Kerr irányítja a Golden State-et. Irving (térd, 4-5 hónap) és Nowitzki (boka) is befejezte a szezont. MarShon Brooks 2 éves, garantált szerződést kapott a Memphistől. Dejounte Murray szerint nyugaton már most is PO-meccs minden mérkőzés. Wayne Ellington új NBA-rekordot állított fel. Kupchak közel a Hornets GM-i posztjához. Wade-nek könnyű döntés volt, hogy visszatérjen a Heathez. A Miami heti kétszer méri játékosai testzsírszázalékát. Ian Clark 5-10 napot kénytelen kihagyni (boka). Pat McCaw-t négy hét múlva vizsgálják újra. Új játékos Bostonban, Jordan Crawford marad a Pelicansnél. 

Sérülésekkel kezdjük a ma délelőtti morzsát. Tegnap este volt róla szó külön is, hogy Kyrie Irving nem tér már vissza ebben az idényben - részleteket ezen a linken találtok. A Dallas Mavericks német inkonjának, Dirk Nowitzkinek is befejeződött a szezon - kisebb bokaműtéten esett át a veterán legenda, aki a szezon első 78 mérkőzéséből 77-et a pályán töltött. A Dallas azt reméli, hogy ezzel a beavatkozással csökken Nowitzkinél a gyulladás, és még egészségesebb lesz következő, 21. szezonjában. A New Orleans Pelicansnél Ian Clark 5-10 napig harcképtelen lesz, neki a jobb bokája sérült meg.

A Golden State Warriorsnél Pat McCaw-t négy hét múlva vizsgálják újra, hogy játékra képes állapotban van-e - semmilyen komolyabb baja nem lett szerencsére, miután a Sacramento Kings ellen a hátára esett, de egyelőre nem tudni, játszhat-e a PO-ban. A Minnesota Timberwolvesnál úgy tűnt, hogy Jimmy Butler ma hajnalban, a Denver Nuggets elleni összecsapáson visszatér, de végül nem lépett pályára, hiába volt benne az aktív keretben. Még a találkozó előtt mondta el Butler, hogy az ő döntése lesz, hogy fog-e játszani, és ez persze attól függ, hogyan érzi magát. Kérdezték, hogy a nagy tét miatt érez-e nyomást, amire azt mondta, hogy sem tartalékolni nem akar, sem túlságosan elsietni a dolgokat - nem akarja magát visszafogni, úgyhogy ha 100%-ot tud magából adni, akkor játszik.

Volt néhány igazolás is. A Boston Jonathan Gibsonnal állapodott meg, aki Kínában 33.7 pontot átlagolt ebben a szezonban. A Pelicans a szezon végéig szóló szerződést adott Jordan Crawfordnak - két mérkőzésen 18.7 perc alatt 9.0 pont és 4.5 gólpassz voltak az átlagai a Pelsnél. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette ma reggel, hogy a Memphis Grizzlies 2 éves, végig garantált kontratust ad MarShon Brooksnak, aki az elmúlt 3 mérkőzésen 70 pontot szórt összesen, így tért vissza 4 év után a ligába.

Ugyanez a témakör, csak nem játékos: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Mitch Kupchak egyre közelebb van ahhoz, hogy a Charlotte Hornets következő GM-je legyen, a szerződés részleteinek kidolgozásában is haladnak a cél felé a felek.

Seerat Sohi (SB Nation) írt egy hosszabb cikket a Miami Heatről, amiben több dologról is szó volt. Egyrészt arról, hogy a Cleveland Cavaliers a deadline előtt felajánlotta Dwyane Wade-nek, hogy döntsön, szeretne-e visszamenni a Heathez, vagy elfogadja a kisebb szerepet a Cavsnél - Wade annyit mondott erre, hogy nagyon könnyű volt a választás. Arra is kitért a cikk, hogy a klub heti két alkalommal méri a játékosai testzsírszázalékát, és 9% alatt kell maradniuk. Mikor Wade visszatért a Miamihez, a lista alján volt, hét héttel később azonban már a középmezőnyben foglalt helyet. A Heat egyébként híres arról, hogy egészen kiváló fizikai formába tudja hozni a játékosait, de Erik Spoelstra vezetőedző azt is elmondta, hogy a csapat nem való mindenki számára

Ha már a Heat, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Wayne Ellington tegnap hajnalban NBA rekordot állított fel - 207 bedobott hármasa van már a Miami vajkezű dobóhátvédjének, ezzel 1-gyel megdöntötte Eric Gordon 206-os csúcsát, amit egy cserejátékos által egy szezon alatt bedobott triplák tekintetében tavaly óta tartott.

A San Antonio Spurs fiatal hátvédje, Dejounte Murray a tegnap hajnali, Los Angeles Lakers ellen elszenvedett vereséget követően elmondta, hogy az alapszakasz végén nyugaton minden mérkőzés olyan, mintha egy rájátszás találkozón, egy hetedik meccsen lennének. Végig oda kell tenniük magukat, nem lehet kiengedni egy pillanatra sem - most is azért vannak még veszélyeztetett helyzetben, mert voltak olyan találkozók, ahol nagyon jól kezdtek, de előfordult, hogy utána 38-40 pontokat kaptak egy-egy negyedben, ez pedig nem fért bele. Murray azt is hozzátette, hogy nagyon együtt van a társaság - ha egy csapat veszít, könnyű szétesni, de náluk egyáltalán nem ez a helyzet.

A végére pedig az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo maradt, aki a ma hajnali, Golden State Warriors elleni győzelem után azt nyilatkozta, hogy egy évvel ezelőtt olyan volt, mintha nem is önmaga lenne, most viszont úgy érzi, "visszatért". Azt is hozzátette, hogy még nagyon sok mindent csinálhatna jobban, van még bőven lehetősége a fejlődésre, de nagyon élvezi most a játékot. A Pacers egyébként egy érdekes rekordot állított fel ezzel a sikerrel: az Indiana lett az első csapat, amely egy alapszakasz párharcot "nullára" nyert a Steve Kerr vezette Warriors ellen - a tréner 2014-es kinevezése óta nem volt olyan klub, amelyet ne vert volna meg legalább egyszer egy alapszakasz során a Golden State.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus