Hírmorzsák 2018-06-26 (10:00)

Westbrook tudja, hogy az a hír járja, hogy sokan nem akarnak vele együtt játszani. George egy másik Westbrookot ismert meg, mint Durant. Megvolt az alapszakasz díjátadója, Harden az MVP. Durant és a Warriors gyorsan meg fognak egyezni. LeBron is gyorsabban fog dönteni, mint 4 vagy 8 éve. George döntéséről háromrészes sorozatot készít a SportsCenter. A Pacers Bojan Bogdanovicot megtartja (10.5 millió), Stephensont elengedi (4.3 millió) - utóbbira George is reagált. Az Indiana Tyreke Evanst és Will Bartont nézte ki magának. Lloyd Pierce szerint Schröder tökéletes példakép lesz Trae Young számára. Adrian Griffin a Toronto szakmai stábjában. Brad Wanamaker a Celticsnél. Danny Green lehívta 10 milliós játékosopcióját. A Magic kitette Shelvin Macket, QO-t adott Aaron Gordonnak.

Amint arról reggel beszámoltunk már, megvolt az alapszakasz díjátadója, ezen a linken megtaláljátok a részleteket és a nyerteseket.

A nyári szabadügynökökhöz több hír is kapcsolódik. Egyrészt Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy Kevin Durant közölte a Golden State Warriorsszal, hogy nem hívja le jövő évi, 26.3 millió dolláros játékosopcióját, viszont a hírek szerint nagyon hamar meg fog egyezni a két fél a kiscsatár új kontraktusáról. A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James gyorsabban fog dönteni, mint 2010-ben és 2014-ben - előbbinél július 8-án, utóbbinál július 11-én szerződött új csapatához. Nem kell annyit elemeznie a helyzetet, és Brian Windhorst (ESPN) megerősítette, hogy a Cavs és a Los Angeles Lakers tűnik a két legesélyesebb csapatnak James szolgálataira.

Az Oklahoma City Thundernél Paul George egy háromrészes minisorozatot készít majd a SportsCenterrel (ESPN), amelyben felvezetik a döntését, hogy hova igazol - az első résznek még az lesz a témája, hogy hogyan jutott el George a sztár státuszig, a második részben pedig George pályán kívüli dolgait ismerhetjük meg, ez június 28-án kerül először adásba. A harmadik részt egészen addig nem játsszák le, amíg nem derül ki, hogy hogyan döntött a kiscsatár, hol folytatja a pályafutását.

Ha már George, akkor térjünk ki egy kicsit az Indiana Pacersre, amelyhez két hír tartozik. Egyrészt az, hogy Ben Gibson (8 points, 9 seconds) információi szerint Bojan Bogdanovicot megtartaná a klub a 10.5 milliós szerződéséért - csak részlegesen garantált a kontraktusa június 29-ig. Az Indiana azonban arról már biztosan meghozta döntését, hogy Lance Stephenson 4.3 millió dolláros csapatopciójáról lemondanak - minél nagyobb rugalmasságot szeretnének pénzügyileg, ezért rakták ki Stephensont, és Chris Haynes (ESPN) úgy tudja, hogy Tyreke Evans és Will Barton lesz a Pacers két kiszemeltje a nyáron. Erre reagált egyébként George is instagramon, aki annyit írt, hogy "és akkor még én voltam a rossz fiú... ebben a ligában mindenkinek azt kell tennie, ami számára a legjobb!".

És még mindig maradjunk George-nál, Royce Young (ESPN) az ő kapcsolatáról írt Russell Westbrookkal. Az újságíró szerint nem az a kérdés, hogy mit tanult az Oklahoma City Kevin Durant elvesztéséből, hanem az, hogy mit tanult Westbrook, mit kell tennie azért, hogy maradjon mellette szupersztár csapattársa. Young szerint az érdekes, hogy mennyire jóban lett George és Westbrook a pályán kívül, mert az irányító abszolút nem az a típus, aki sokat járt el a többiekkel, de George segítségével "kibújt az odújából". Young szerint az is fontos, hogy George nem azt a Westbrookot ismerte meg, akit Durant - utóbbi 20 évesen találkozott a játékmesterrel, és bár tisztelték egymást, sok sebből vérzett az a kapcsolat, míg George egy sokkal érettebb, 28 éves Westbrookkal tudott összeszokni. Young elmondása szerint Westbrook tudja, hogy az a hír járja, hogy többen nem akarnak vele egy csapatban játszani, de ennél az esetnél hendikeppel indul - a Thunder a semmiből jött a történetbe tavaly nyáron, és mindenki tudta, hogy George a Lakersbe akar igazolni. Ha mégis marad a kiscsatár, akkor az Westbrook számára bizonyíték lesz, hogy mégsem akar mellőle mindenki eligazolni, de azt is tudja, hogy ha George mégis a Lakerst választja, akkor megint ugyanez lesz a téma, akár az ő hibája lesz csapattársa távozása, akár nem.

Voltak további rostermozgások, opciólehívások a Pacers mellett is. A San Antonio Spursnél Danny Green lehívta 10 milliós játékosopcióját - erről már volt szó a draft környékén is. A Boston Celtics már az utolsó simításokat végzi Brad Wanamaker szerződésén, aki a török Fenerbahcénél az Euroliga második csapatába került idén - erről is volt már szó pletyka szinten a hetekben. Az Orlando Magic egyrészt kitette keretéből Shelvin Macket, akinek így a 6 milliós szerződése kikerült a sapka alól, másrészt megadta a QO-t Aaron Gordonnak, aki így korlátozott szabadügynök lesz. Arról tegnap este külön beszámoltunk már a Denver Nuggets lemond Nikola Jokic 1.6 milliós csapatopciójáról, hogy így korlátozott szabadügynök legyen, és a coloradói alakulat 5 évre 146.5 millió dollárt, azaz a maximumot készül adni a szerb centernek.

Nem játékosmozgás, de érdemes kiemelni, hogy a Toronto Raptors megszerezte a Thundertől Adrian Griffint, aki Nick Nurse szakmai stábjának tagja lesz, ő lesz az első számú segédedző.

Az Atlanta Hawks új vezetőedzője, Lloyd Pierce az Atlanta Journal Constitution munkatársának elmondta, hogy szerinte Dennis Schröder tökéletes példakép lesz Trae Young számára. Nem csak arról beszéltek már a némettel, hogy majd hogyan fognak az 1/5-ön kiválasztott újonccal együtt játszani, hanem arról is, hogy milyen vezér lesz Young számára a pályán. Pierce szerint Schröder nagy sikereket ért már el a ligában, és még mindig nagyon sokat fejlődhet, Young pedig az ő nyomdokaiba léphet.

A végére pedig egy pénzügyi hír: a Board of Governors, tehát a csapatok tulajdonosai megemelték a saját hitelkeretüket klubonként 325 millió dollárra, ami 75 millió dolláros emelés. Ez ugyan csökkentheti a luxusadó hatását, de azt érdemes hozzátenni, hogy semmi nem változott a sapka vagy a luxusadó határával kapcsolatban, és továbbra is ugyanolyan szabályok vonatkoznak a luxusadó befizetésére is, könnyebb tehát nem lesz összehozni szupercsapatot, és együtt tartani is csak minimálisan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus