Hírmorzsák 2018-12-20 (12:00)

De'Aaron Fox szerint ő a liga leggyorsabb játékosa, Russell Westbrook a pályán válaszolt erre (videó). Zach LaVine bokasérülést szenvedett (2-4 hét). Goran Dragic hónapokra kidőlt a térde miatt. Aron Baynesnek kézközépcsont-törése van. Kiosztották a bírságokat a Thunder-Bulls balhé után, öten kaptak eltiltást vagy pénzbüntetést. A Wizards hátvédet szerződtetett. Austin Rivers 650.000 dollárról mondott le kivásárlásakor. Anthony Davist nem érdekli LeBron James dicsérete. LeBron nagyon szívesen együtt játszana Carmelo Anthonyval. A Rockets NBA rekordot döntött. Mike D'Antoni négyhátvédes felállásban gondolkodik, James Harden erőcsatár lehet.

Kezdjük a sérülésekkel a mai morzsát. Tegnap este volt már szó arról, hogy a Miami Heat irányítója, Goran Dragic újabb két hónapot kihagy, mert meg kell műteni a térdét. A Chicago Bulls hátvédje, Zach LaVine 2-4 hétig lesz harcképtelen, miután a múlt héten bokasérülést szenvedett. A Boston Celtics centere, Aron Baynes kézközépcsont-törést szenvedett ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen, így határozatlan időre kidőlt.

Szóba került a Chicago, így ide kapcsolható, hogy az Oklahoma City Thunder elleni balhé során a Thundertől Raymond Felton és Dennis Schröder is elhagyták a kispadot, így 1-1 meccses eltiltást kaptak mindketten - le is töltötték a büntetést ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen. A balhé további következményei: Robin Lopezt 25.000, Jerami Grantet pedig 20.000 dollárra büntették az összezördulés fokozása miatt, míg Kris Dunn-nak 15.000 dollárt kell befizetnie, mivel ő robbantotta ki az egész lökdösődést azzal, hogy arrébb taszajtotta Russell Westbrookot.

Maradjunk még a Thundernél. A Sacramento irányítója, De'Aaron Fox a Posted Up With Chris Mannix következő részében azt mondja, hogy ő a liga leggyorsabb játékosa - ez a részlet már nyilvánosságot látott. Fox úgy fogalmaz, hogy rengeteg meccset néz, és nem tudja elképzelni, hogy legyen olyan ember, aki szerint nem ő a leggyorsabb - jobbnak gondolja magát ebben a szegmensben John Wallnál és az előbb már említett Russell Westbrooknál is, ha arról van szó, hogy labdával együtt kell alapvonaltól alapvonalig eljutni. Westbrook a pályán meg is adta ezt a választ, az egyik kosara után kijelentette, hogy "túl gyors vagyok".

Volt egy igazolás: a Washington Wizards leszerződtette Ron Bakert - az irányítót nemrég tette ki keretéből a New York Knicks.

A Washingtonból Phoenixbe cserélt, onnan pedig kivásárolt Austin Rivers 650.000 dollárról mondott le kivásárlásakor - ezt a "kiesést" pótolni fogja új szerződésével.

A hét pletykája volt, hogy a Los Angeles Lakers Anthony Davisre tartalékolja a cserealapjait, és mint arról tegnap olvashattatok, LeBron James nagyon örülne Davisnek. Maga az érintett azt nyilatkozta nem nagyon érdekli James dicsérete - persze jó dolog, ha egy ilyen kaliberű játékostól kap ilyen szép szavakat, de őt most csak az érdekli, hogy a Pelicans jó irányba induljon el. Jelenleg 15-17-tel áll a csapata, tehát nem végzi jól a munkáját. Mindenkit imád New Orleansban, a játékosokat, edzőket, embereket még az ételeket is.

Az is pletyka volt korábban, hogy LeBron Carmelo Anthony-t is szeretné az aranysárga-liláknál látni. Erről most James maga azt nyilatkozta, hogy nem ő vezeti a csapatot, és persze mindkét részről ki kell dolgozni a részleteket, de mindig is szeretett volna Anthonyval együtt játszani, és ha lehetőség adódik erre, nagyszerű lenne, ha összehoznák - majd kiderül, mi fog történni. James és Melo együtt vacsoráztak hétfőn Manhattanben.

A Houston Rockets 26 hármast dobott ma hajnalban a Wizards ellen, ami új NBA rekord. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott a mérkőzés után, hogy a liga történetének legjobb irányítói közül kettő is náluk játszik. Bárcsak azt mondhatná, hogy ő is hozzátett valamit, de ez nem így van - a két vezérre támaszkodnak támadásban, akik tudják, hogyan kell játszaniuk.

D'Antoni arról is beszélt, hogy Brandon Knight milyen variációs lehetőségeket nyit meg a Houston számára, és a tréner felvetette, hogy így felállhatnak négy kisemberrel Clint Capela mellett, James Harden négyesként szerepelhet

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus