Hírmorzsák 2019-01-03 (11:00)

Gregg Popovich nem akar a múltról beszélni Kawhi Leonard visszatérésekor, szerinte semmi értelme nem lenne - Popovich és Patty Mills is remélik, hogy pozitívan fogadják Leonardot San Antonióban. Michael Jordan-interjú 2009-ből: nem szereti, ha minden idők legjobbjának hívják, mert ez tiszteletlenség a korábbi legendákkal szemben. Omri Casspi és Garrett Temple összeverekedtek a Detroit elleni vereség után. Nate McMillan és Mike D'Antoni lettek a hónap edzői. Kyle Kuzmának megsérült a háta. Russell Westbrook nem hisz abban, hogy létezik olyan, hogy kis piac.

A San Antonio Spurs ma éjszaka a Toronto Raptorst fogadja, Kawhi Leonard először tér vissza előző kenyéradójához. Azt már tegnap délelőtt olvashattátok, hogy Leonard jó meccsre számít, a Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich pedig azt nyilatkozta, hogy az élet megy tovább - semmilyen formában nem kerül majd szóba az, hogy mi történt az elmúlt évben. Semmi értelme nem lenne, és semmi jó nem származna abból, ha erről beszélnének - teljesen mindegy, mit mondanak, az újságírók úgyis úgy tálalják azt, ahogy akarják, úgyhogy csak időpocséklás. Popovich azt is hozzátette, hogy reményei szerint pozitívan, kedvesen és tisztelettel fogadják majd Leonardot San Antonióban. Patty Mills arról is beszélt, hogy mennyire jó barátja a kiscsatár, milyen kiváló csapattárs volt, és szerinte Kawhi megérdemli a meleg fogadtatást.

Az Indiana Pacerst irányító Nate McMillan, valamint a Houston Rockets mestere, Mike D'Antoni lettek a hónap edzői. Előbbi 12-3-as mérleghez segítette hozzá csapatát, utóbbi pedig 11-4-et ért el a texasiakkal úgy, hogy utolsó 11 mérkőzéséből 10-et megnyert az együttes.

A Los Angeles Lakersnél újabb sérült van: az Oklahoma City Thunder elleni összecsapás második negyedében sérült meg Kyle Kuzma háta, aki azon a ponton be is fejezte a meccset. Ma lesz MRI, utána többet tudni arról, mennyire súlyos Kuzma problémája.

A Memphis Grizzlies a Detroit Pistonstól is kikapott, ami a Memphis elmúlt 10 mérkőzéséből a 8. zakó volt. A mérkőzés után Omri Casspi és Garrett Temple összeszólalkoztak, és Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint fizikai kontakt is volt kettejük között. A balhéra 30 perccel a találkozó után került sor, amikor a csapat megbeszélésén előkerült, hogy a kispad nem tesz hozzá eleget az együttes eredményességéhez. Még mielőtt kipattant volna a hír a verekedésről, JB Bickerstaff vezetőedző azt nyilatkozta, hogy erre a beszélgetésre szükségük volt, és ami ott történt, az klubon belül marad - nagyobb gondjaik voltak, nem taktikai jellegű problémákat kellett helyre tenniük, és szerinte néhány dolgot megoldottak.

Az Oklahoma City Thunder ma hajnalban a Los Angeles Lakers vendége volt, a találkozó pedig többek között Paul George miatt volt érdekes - 2017 nyarán még úgy tűnt, hogy George 2018-tól a Lakersnél folytatja, végül mégis maradt az érte cserélő Thundernél. Russell Westbrook annyit mondott erről az aranysárga-lilák elleni meccs előtt, hogy ő nem hisz abban, hogy létezik olyan, hogy kis piac. Bárhol van az ember, ha azt csinálja, amit kell, akkor ismerni fogják a nevét.

A végére pedig Michael Jordan maradt. Arról nemrég volt szó, hogy LeBron James a 2016-os nagydöntő megnyerése után úgy érezte, hogy amiatt a bajnoki cím miatt ő minden idők legjobbja. A The Undefeated erre azzal reagált, hogy előszedett egy 2009-es interjút Jordantől, amiben azt mondja a Chicago Bulls legendája, hogy ő nem szereti, ha GOAT-nak, minden idők legjobbjának hívják, mert ez tiszteletlenség Wilt Chamberlainnel vagy Jerry Westtel szemben - minden korábbi legendát figyelembe véve, akik ellen nem volt lehetősége játszani. Nagyon szeretett volna pályára lépni ellenük, de nem tehette. Ha valaki úgy gondolja, hogy ő jobb náluk, az a szíve joga, mindenkinek lehet magánvéleménye, de ha őt kérdezik, ő sosem hívná magát minden idők legjobbjának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus