Hírmorzsák 2019-01-08 (09:45)

Anthony Davis visszautasította a Lakers maximum szerződéshosszabbítási ajánlatát - sérülése miatt kihagyja a csapat idegenbeli túráját. Blake Griffin térdét megműtötték. Derrick Rose ott lesz az All-Star gála Skills Challenge versenyén. A Heat háromnapos visszavonulási ceremóniát tervez Dwyane Wade-nek. Kevin Love nem bánta meg, hogy hosszabbított a Cavsszel - beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Jabari Parker legalább két hetet kihagy (váll). A liga egyre távolabb attól, hogy eltörölje a főcsoportokat a konferencia-döntők szakaszára. Zion Williamson 5 az 5-re edzett.

A Los Angeles Lakers sztárjával, Anthony Davisszel kezdjük a mai morzsát, aki két hírrel is középpontba került az elmúlt egy napban. Egyrészt azzal, hogy a klub felajánlotta neki a 4 éves, 146 millió dolláros maximum hosszabbítási ajánlatot, de mindezt nem fogadta el. A dolognak anyagi okai voltak: ha a magasember kivár a nyárig, és szabadügynök lesz, akkor 5 évre 202 millióért is aláírhat az aranysárga-lilákhoz. Másrészt viszont az is Davishez tartozik, hogy ráesett a hátára ma hajnalban, a New York Knicks ellen, amikor a harmadik negyedben megpróbálta blokkolni Julius Randle egyik dobását. Magától ment be az öltözőbe, de az MRI eredményére még várni kell. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy Davis kihagyja a Lakers következő két mérkőzését, a Dallas Mavericks és az Oklahoma City Thunder elleni idegenbeli összecsapásokat.

Maradjunk a sérüléseknél. A Detroit Pistons erőcsatára, Blake Griffin határozatlan ideig nem játszhat, miután a bal térdét megműtötték - artroszkópos beavatkozással kitakarították a sérült testrészt. Korábban volt arról szó, hogy olyan műtéten eshet át, amivel be is fejezi az idényt, de ezt egyelőre nem lehet kijelenteni. Az Atlanta Hawksnál Jabari Parker minimum két hétig harcképtelen lesz, miután gondok vannak a jobb vállával. Volt is ezzel kapcsolatban egy beavatkozása, mégha műteni nem is kellett - most rehabra és további kezelésekre van szüksége. A New Orleans Pelicansnél Zion Williamsonnak megvolt az első tényleges, 5-5 elleni, teljes intenzitású edzése azóta, mióta csatlakozott a többiekhez a tréningeken.

Tegnap este írtunk arról, hogy Trae Young és Luka Doncic is ott lehetnek az All-Star gála tripladobó versenyén - Young ott is lesz, Doncic még gondolkodik, az Atlanta Hawks üdvöskéje viszont a Skills Challenge-en is részt fog venni. Ez utóbbi viadalon Young egyik ellenfele a Detroit közönségkedvence, Derrick Rose lesz, ezt Shams Charania (The Athletic) hozta nyilvánosságra.

Arról a múlt hét végén esett szó, hogy a Miami Heat február 22-én, a Cleveland Cavaliers ellen akarja visszavonultatni Dwyane Wade 3-as mezét. Azóta az is kiderült, hogy ez egy háromnapos eseménysorozat része lesz: február 21-én arra fognak majd emlékezni, hogy Wade milyen hatással volt az NBA-re, a Heatre és Dél-Florida lakosságára, 22-én meglesz a konkrét mezvisszavonultatás, 23-án pedig levetítik azt a dokumentumfilmet, amelyet utolsó szezonjában forgattak, és amely Wade NBA karrierjére és pályán kívüli dolgaira tekint majd vissza - lesz szó a kihívásokról, a sikerekről és a kudarcokról is.

Vasárnap reggel került szóba, hogy Kevin Love-nak problémái vannak, erről beszélt az érintett. Love azt nyilatkozta, hogy szilveszterkor, a Toronto Raptors ellen egyszerűen ideges volt, és úgy viselkedett, mint egy 13 éves kisgyerek, nem úgy, mint egy 31 éves felnőtt. Azt tagadta, hogy bármilyen összetűzésbe keveredett volna Koby Altman GM-mel az OKC elleni mérkőzést megelőző dobóedzésen. A Raptors ellen leültek, megbeszélték a dolgokat, és kifejezetten kedélyesen beszélgettek azon a bizonyos tréningen, ezért volt annyira meglepődve, mikor kijöttek a hírek. A mérkőzésen történtekről annyit mondott, hogy így tudta magából kiadni a frusztrációját, de a továbbiakban csak arra koncentrál, hogy minél inkább segítse a klubot a jobb eredmények elérése érdekében, akármeddig is marad a csapat kötelékében. Megkérdezték tőle, hogy megbánta-e, hogy hosszabbított a Cavsszel, amire azt mondta, hogy egyáltalán nem.

Adrian Wojnarowski és Zach Lowe (mindketten ESPN) hozták a hírt, hogy a liga valószínűleg elveti azt az ajánlatot, hogy a főcsoportdöntők szakaszától eltöröljék a konferenciákat. Erről is írtunk már, hogy elég komoly az ellenállás a csapatok részéről.

A Houston Rockets kitette keretéből Gary Clarkot - ha maradt volna a keretben, garantálttá vált volna 1.4 millió dolláros szerződése.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus