Hírmorzsák 2019-02-06 (08:15)

Marc Gasolért és Conley-ért Lowry-t és Valancunast ajánlotta a Raptors, a Grizzlies nemet mondott. A Charlotte komoly tárgyalásokat folytat(ott) a Memphis-szel Marc Gasolról. Conley megszerzésére a Utah a legesélyesebb. A Lakers megszerezte Reggie Bullockot, Trevor Ariza iránt is érdeklődik. A Lakers a teljes fiatal magját felajánlotta a Pelicansnek Anthony Davisért, a nyáron már nem fog ennyit adni. Jayson Tatum lesz a Boston és a New Orleans nyári tárgyalásainak középpontjában. A Celtics nem fogad hívásokat Kyrie Irvinggel kapcsolatban. Kristaps Porzingis kívánságlistáján a Nets és a Clippers is ott volt, a Dallas nem - De'Aaron Foxot és Donovan Mitchellt kérte érte a Knicks a Kingstől és a Utah-tól. Kihirdették az All-Star szombat résztvevőit. Alec Burks Houstonban köthet ki. Mo Bambának fáradásos törése van.

A Memphis Grizzlies centerével, Marc Gasollal kezdjük a ma reggel morzsát, miután két csapat is érdeklődött iránta. Jake Fischer (Sports Illustrated) jelentette, hogy a Toronto Raptors beajánlotta Gasolért és Mike Conley-ért Kyle Lowry-t és Jonas Valanciunast, de mivel a Memphis fiatalabb játékost (például OG Anunoby-t) vagy draftjogot akar, ezért nemet mondott erre - a hírek szerint Lowry tudta, hogy megpróbálják elnyomni, kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a teljesítményére, bár saját elmondása szerint elkötelezett a csapat iránt.

A hajnal folyamán az is felröppent Shams Charania (The Athletic) által, hogy a Grizzlies nagyon komoly tárgyalásokat folytat a Charlotte Hornets-cel Gasolról. A spanyol center nem is játszott ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen, de Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint egyre szkeptikusabbak a két félnél, hogy megegyezés lesz-e a dolog vége a holnap cserehatáridő vége előtt. A Hornets csomagja állítólag Michael Kidd-Gilchristet vagy Malik Monkot, esetleg mindkettőt tartalmazta. Conley-hoz tartozik, hogy James Edwards III (The Athletic) úgy tudja, hogy a Utah Jazz a favorit az irányító megszerzésére.

Azt már olvashattátok nemrég, hogy a Los Angeles Lakers megszerezte a Detroit Pistonstól Reggie Bullockot - részletek ezen a linken. Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, a csapat újfent érdeklődik Trevor Ariza iránt - őt a szezon korábbi részében cserélte a Phoenix Suns a Washington Wizardshoz, de a fővárosiak nem szerepelnek túl jól, elképzelhető, hogy megválnának a lejáró szerződésű kiscsatártól.

Arról tegnap este volt szó, hogy a Lakers kihátrált a New Orleans Pelicansszel folytatott tárgyalásokból, nem akar saját maga ellen licitálni a klub. Ehhez kapcsolódó új információ, hogy Broderick Turner (Los Angeles Times) értesülései szerint Rob Pelinkáék a teljes fiatal magot (Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Josh Hart, Ivica Zubac) odaadták volna a Pelicansnek Anthony Davisért, plusz Kentavious Caldwell-Pope-ot is, de Dell Dempséknek 6-8 draft pick is kellett volna, ebbe pedig már nem mentek bele. A Lakers állítólag azt is megmondta a New Orleansnak, hogy ennél csak kevesebbet fognak adni a nyár folyamán, függetlenül attól, hogy beszáll-e a képbe a Boston Celtics vagy sem.

Ha már a Celtics, akkor folytassuk a Bostonnal: Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint Jayson Tatum fontos szerepet fog játszani a Pelicansszel folytatott nyári tárgyalásokban - jó esély van rá, hogy ő lesz a Davisért küldött csomag legfőbb eleme. Steve Bulpettnek (Boston Herald) az egyik GM azt nyilatkozta, hogy a Celtics egyáltalán nem fogad telefonhívásokat Kyrie Irvinggel kapcsolatban. A hírek szerint a csapat úgy érzi, hogy az zavarja Irvinget, hogy a Davis sleppjéhez tartozó források megpróbálták őt is bevonni a képbe.

Irvinget rengetegszer emlegetik együtt a Golden State Warriors sztárjával, Kevin Duranttel. Marc Stein (New York Times) információi szerint a New York Knicksnek jó belső információi lehetnek arról, hogy milyen esélyük van leigazolni a két sztárt most, hogy mindkettejüknek megcsinálták a sapka alatti helyet. Stein azt is hozzátette, hogy soha nem volt még ekkora esélye annak, hogy Durant New Yorkba távozik a Golden State-től.

Szintén a Knickshez, de még a Kristaps Porzingis drámához tartozik, hogy Stein értesülései szerint a lett magasember bátyja és ügynöke, Janis Porzingis négy csapatot jelölt meg, ahova szívesen vennék, ha a csapat elcserélné Kristapsot - a Dallas Mavericks nem volt a listán, a Brooklyn Nets és a Los Angeles Clippers viszont igen. A New York nem sokkal ezután megkereste a Dallast, és azért cserélt ilyen hamar a Knicks, mert úgy érezte, senki nem fog sapka alatti helyet, tehetséges fiatalt és első körös pickeket is adni nekik. Attól is féltek Steve Millsék, hogy ha sokáig vacillálnak, Porzingisék megfúrják ezt a szálat. Stein azonban azt is hozzátette, hogy hónapok óta próbálták felmérni a lett magasember értékét, és olyan játékosokat kértek érte cserébe, mint De'Aaron Fox a Sacramento Kingstől vagy Donovan Mitchell a Utah Jazztől. Azt tudta a Knicks, hogy a Dallasnak kell Porzingis - az egyik texasi vezető szerint nagyjából 100-szor megkeresték a New Yorkot, mielőtt Scott Perry-ék egyáltalán szóba álltak volna velük.

Ha már Fox, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a liga kihirdette az All-Star szombat résztvevőit - részletek ezen a linken.

Jason Lloyd (The Athletic) forrásai szerint a Houston Rockets a Cleveland Cavaliersszel tárgyal Alec Burksről, Brandon Knight és egy 2019-es első körös pick menne érte cserébe. Burks annyit mondott erre a Boston elleni ma hajnali vereség után, hogy nem hisz a pletykáknak, amíg nem történik valami. Ha semmi nem lesz, marad, ha meg lesz, akkor lesz.

A végére pedig az Orlando Magic újonca, Mo Bamba jutott, akinek fáradásos törése van a bal sípcsontjában. Műteni nem kell, de hogy mikor térhet vissza, az a kezeléstől, illetve attól függ, hogyan reagál erre Bamba szervezete, jó eséllyel elég sok időt ki fog hagyni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus