Hírmorzsák 2019-09-05 (10:30)

Dwight Howard szerint a magánéleti problémái miatt erősebb lett. Továbbra sem eladó Bradley Beal. Jayson Tatum legalább 5 napot (2 vb-meccset) kihagy. A Kings idő előtt hosszabbítana Buddy Hielddel. Chris Paul Boban Marnajovic magasságát venné el leginkább - szerinte úgy le sem kellene játszani a meccseket. Kobe Bryant nem kritizálta, hanem dicsérte Shaquille O'Nealt. Új játékosok Minnesotában, az OKC-nél és Charlotte-ban, új szerződések a Rocketsnél.

A Los Angeles Lakers centere, Dwight Howard konferenciabeszélgetés keretein belül adott interjút a sajtónak. A center elmondta, hogy semmi köze nem volt a kosárlabdának ahhoz, hogy igen mélyre került - a magánéletben volt gondja. Mentálisan, fizikálisan és spirituálisan is kimerült, de erősebbé vált azáltal, hogy meg kellett küzdenie ezekkel a dolgokkal. Azt is elmondta, hogy soha semmi problémája nem volt a Los Angeles-i szurkolókkal, azóta imádja a várost, mióta először itt járt az NBA-ben. Nem azért igazolt el anno, mert gondja volt a csapaton belül, egyszerűen hozott egy döntést, de most, hogy visszatért, szerinte egyáltalán nem számít, mi történt a múltban, ez egy új kezdet. Howard szerint nagyon fontos nyáron van túl, mert kicsit egyedül lehetett, újra megtalálhatta önmagát, így kiegyensúlyozottabb, mint a korábbi években.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a Washington Wizards továbbra sem hajlandó Bradley Beal cseréjéről tárgyalni. Mint ismert, a fővárosiak inkább hosszabbítanának a dobóhátvéddel, aki azonban ki akarja várni, hogy milyen irányba halad a franchise.

A Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac James Hamnek (Sacramento Bee) elmondta, hogy dolgoznak Buddy Hield hosszabbításán, és szeretnének megegyezni a dobóhátvéd képviselőivel még a szezon kezdete előtt. Divac szerint Hield rendkívül fontos eleme a Kings jövőjének, ezért mindenképpen meg akarják tartani.

Arról olvashattatok már tegnap, hogy Jayson Tatum minimum öt napot kihagy a két napja elszenvedett bokasérülése miatt, úgyhogy a következő két mérkőzésen nem játszik a világbajnokságon.

Voltak szerződtetések. A Minnesota Timberwolves Lindell Wiggintonnak adott nem garantált kontraktust - az Iowa State-en tanult, nem kelt el a drafton, a Toronto Raptors nyári ligás csapatában pedig 15 perc alatt 7.4 pontos átlaga volt. Az Oklahoma City Thunder Devon Hallnak, a Charlotte Hornets pedig Ahmed Hillnek adott two-way szerződést - Hall már tavaly is a Thunder G-Ligás csapatánál játszott, tavaly az 53. helyen kelt el a drafton, Hill pedig idén végzett a Virginia Techen, és a Brooklyn Netsnél 18.2 perc alatt 6.8 pontos átlaga volt a Summer League-ben. A Houston Rockets Shamorie Ponds és William McDowell-White nem garantált megállapodásaiból two-way papírt csinált - mindketten idén jelentkeztek a draftra, egyikük sem kelt el.

Az ESPN The Magazine tegnap nyilvánosságra hozta a 2019 Body Issue fotósorozatát, amelyben az Oklahoma City irányítója, Chris Paul szerepelt. Interjú is készült az irányítóval, akitől megkérdezték, hogy ha egy napra ellophatná valakinek a testét az NBA-ből, az ki lenne? Paul azt válaszolta, hogy nem is feltétlenül a test kellene neki, csak a magasság, úgyhogy Boban Marjanovicét - szerinte vége lenne mindennek, gyakorlatilag le sem kellene játszani a meccseket.

A végére pedig Kobe Bryant maradt. Arról már írtunk korábban, hogy Bryant szerint Shaq minden idők legjobbja lett volna, ha olyan a munkamorálja, mint neki - és ebben az esetben 12 gyűrűje lenne most Kobe-nak. Bryant a Jimmy Kimmel Live műsor keddi adásában azt mondta, hogy ez egy dicséret volt: az emberek nem igazán figyeltek oda a mondandója első felére, amiben azt mondta, hogy Shaq minden idők legdominánsabb játékosa volt, akit valaha látott, és hogy a legjobb lehetett volna. Mindenki csak a lusta részre koncentrált, de azt ironikusan értette. Nem nyertek volna 12 gyűrűt, és nem is játszottak volna együtt egész pályafutásuk során, ezt is tudja. Jóban vannak O'Neallel, ez a lényeg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus