Hírmorzsák 2019-09-11 (12:00)

A Pistons a legesélyesebb Joe Johnson leigazolására. Újabb részletek arról, hogy Kevin Durant miért távozott a Golden State-től. A többi csapat türelmesen vár arra, hogy mi lesz Andre Iguodala sorsa Memphisben. Isaiah Thomas nagy lehetőségként tekint a washingtoni szerződésére. Rod Thorn a Wizardsnál, tapasztalt vezetőt igazolt a Minnesota. Steve Ballmer 100 millió dollárt fektetett Inglewoodba. Mike Scott nem kap büntetést a Sixerstől.

 

Tegnap este írtunk arról, hogy a Brooklyn Nets új sztárja, Kevin Durant hosszabb nyilatkozatot adott JR Moehringernek (Wall Street Journal). Ehhez tartozik, hogy Durant a warriorsos részben azt is kifejtette, hogy azért igazolt a Golden State-hez, mert ahhoz a csapathoz, ahhoz a társasághoz akart tartozni, és úgy érezte, elfogadták. Ettől függetlenül tudta, hogy ő soha nem lesz egy közülük, mert nem a Warriors draftolta, mint Steph Curryt, Klay Thompsont vagy Draymond Greent. Andre Iguodala ott lett először bajnok és döntő MVP, míg a többiek pályafutása ott vett új lendületet. Nála erre nem volt szükség - feltette a kérdést, hogy mit taníthatott volna neki a csapat, min változtathattak volna a kosárlabdán belüli életén? Volt már MVP és pontkirály is, mielőtt a Warriorshoz szerződött volna.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Andre Iguodalát nem vásárolja ki a Memphis Grizzlies, várják az edzőtáborban. Sean Deveney (Heavy.com) az egyik klub vezetőjével beszélgetett, aki azt mondta, hogy mindenki számított arra, hogy ezt fogja tenni a Grizzlies. Értékként tekint rá az együttes, kapni akarnak érte valamit, és mivel élő szerződése van, minden adu a Memphis kezében van. A vezető szerint az lenne a legrosszabb döntés, ha Iguodala nem menne el a Grizzlies edzőtáborába, mert nem segítene semmit a helyzeten. Ettől függetlenül az iránta érdeklődő együttesek ki fognak várni, hogy mi fog történni. Sokan úgy gondolkodnak, hogy a Grizzliesnek úgyis engednie kell, mert van ugyan értéke Iguodalának, de nem sok. Azt szeretnék, ha segítene a fiataloknak, de ha ő ezt nem akarja, akkor tulajdonképpen nem segít majd a többieknek akkor sem, ha ott lesz.

Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy Joe Johnson tegnap a Detroit Pistonsnál járt privát edzésen - Frank Isola (The Athletic) a Sirius XM NBA Radio adásában azt mondta, hogy értesülései szerint a Pistons a legesélyesebb Johnson leigazolására.

Az idén nyáron a Washington Wizardshoz szerződő Isaiah Thomas Chase Hughes-zal (NBC Sports Washington) beszélgetett. Thomas szerint a liga arról szól, hogy az ember mit csinált a közelmúltban, csak ez számít - ezt hamar megtanulta, és meg is érti. Az elmúlt két éve nagyon nehéz volt, de a vihar nem tarthat örökké. Eljön a pillanat, amikor derűsebb időszak következik, és a washingtoni lehetőségével reméli, hogy meg tudja mutatni az embereknek, hogy még mindig képes magas szinten teljesíteni. Andre Brown edző azt mondta, hogy ez egy nagy sansz Thomas számára, hogy meglepje a világot. Szeretné, ha mindenki odafigyelne az irányítóra, és kinyitná a szemét.

Volt két változtatás a vezetőségben. Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy Rod Thorn a Wizards tanácsadója lesz - 2015 óta a Milwaukee Bucksnál dolgozott hasonló szerepkörben. A Minnesota Timberwolves segédGM-nek nevezte ki Joe Branchet, aki eddig játékosügynök volt a Roc Nationnél - ő képviselte többek között Caris LeVert, Justise Winslow és Josh Hart érdekeit, de dolgozott már a Nike és az NBA vezetőségében is.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer 100 millió dollárt fektetett Inglewoodba az ott építeni kívánt új Clippers-stadion, illetve az ahhoz kapcsolódó beruházások részeként. Ebből az összegből 80 millió dollár ment megfizethető lakóházak felépítésére, 20 millió dollár pedig az első házat vásárlók támogatására.

A végére a Philadelphia Sixers maradt, amely Kelly Neubecknek (Philly Voice) elárulta, hogy Mike Scott nem kap semmilyen büntetést a hétvégi balhéja miatt, amikor összeugrott néhány philadelphia szurkolóval - az esetről két napja írtunk már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus