Hírmorzsák 2019-09-29 (19:00)

Capela szerint kulcsszerepe van a Rockets támadójátékában és védekezésében is. A Kings játékosok jó kapcsolatban vannak Luke Waltonnal, a tréner a védekezés fontosságát és nyugat erősségét hangsúlyozta. Meyers Leonard és Bogdan Bogdanovic is önbizalomtól duzzadva várja a szezont. Anunoby szerint a Raptors megvédi a címét. Tim Hardaway Jr. ott lesz a Mavs edzőtáborában. LeBron Anthony Davist és Rob Pelinkát dicsérte. Whiteside úgy érzi, ki fog teljesedni Portlandben. Sam Presti szerint Schröder fontos tagja a Thundernek - szerinte egyáltalán nem akarták elcserélni Paul George-ot. Oladipo december-januárban térhet vissza. Kenny Atkinson szerint olyan most a helyzet a Netsnél, mintha a Real Madridnál lenne. Taurean Prince védekezésben akar nagyot alkotni.

Ma reggel írtunk arról, hogy Erik Spoelstra hosszabbított a Miami Heattel, ám ellentmondó információk jöttek ki az új megállapodás hosszáról: Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint 5 éves az új kontraktus, a 2024/25-ös idény végéig szól.

Maradjunk még a Heatnél - az egyik új játékos, Meyers Leonard rendkívül magabiztos, szerinte minden mérkőzésre komoly befolyással lehet. A magasember úgy gondolja, hogy rengeteget fejlődött a ligába kerülése óta, jó játékosnak tartja magát, és nagyon várja ezt az új lehetőséget. A Miami meglátott benne valamit, ezért pedig nagyon hálás. Azt fogja csinálni, amire kérik - ha üresen lesz, dobni fog, de az előző idényben sokat fejlődött abban, hogy védővel a nyakán is hatékony legyen. Több minden javult a korábbiakhoz képest: gyorsabb a dobómozdulata, messzebbről is képes eredményes lenni. Leonard úgy érzi, hogy különleges skillsetje van, mert elzárás nagyszerűen lehet használni akkor is, ha kifelé, és akkor is, ha befelé válik le.

Jason Jones (The Athletic) arról írt legutóbbi cikkében, hogy a Sacramento Kings játékosai már most szorosabb kapcsolatban állnak Luke Waltonnal, mint tavaly Dave Joergerrel. Buddy Hield azt nyilatkozta Jonesnak, hogy azonnal megvolt a közös hang az új vezetőedzővel. Játszott korábban, ismeri a játékosok gondolkodását, így azt is, hogyan viszonyuljon hozzájuk, ez pedig rendkívül fontos dolog. Walton azt mondta, hogy a védekezés lesz a legfontosabb a Kings számára, az edzőtábor legelejétől kezdve ezt sulykolják mindenkibe. Ezzel kezdenek minden tréninget, és ebben fognak rengeteget előrelépni az előző szezonhoz képest. Walton szerint nyugat idén is "kegyetlen" lesz - lehet, hogy 40+ meccset nyernek, és ezzel sem kerülnek a PO-ba. Ettől függetlenül a szurkolók jogosan várhatják el a rájátszásba kerülést, ez kell, hogy a céljuk legyen, és mindent megtesznek azért, hogy el is érjék. A szexuális zaklatási ügyéről annyit mondott Walton, hogy azért van Sacramentóban, hogy a munkáját végezze, csak ezzel törődik.

Szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy Bogdan Bogdanovic saját elmondása szerint 150%-os állapotban van, és 300%-ra akar felmenni. Ez az első edzőtábora, mikor teljesen egészséges - rengeteget dolgozott a nyáron azért, hogy felkészítse magát fizikailag a szezonra.

A Houston Rockets centere, Clint Capela arról beszélt, hogy az eddigi erősségeiben még inkább dominálni akar: még több támadópattanót akar szerezni, még több blokkot akar kiosztani, és még nagyobbakat akar zsákolni. A svájci ötös úgy érzi, hogy védekezésben és támadásban is a kulcs lehet, ha a rá bízott feladatokban még jobb lesz. Sok függ tőle, az energiáitól és attól, mennyire tud majd dominálni a festékben. Kelly Iko (The Athletic) arról írt, hogy Tyson Chandlert leginkább Capela mentorálására igazolta a Rockets, hogy védekezésben fejlődhessen utóbbi.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle elmondta, hogy Tim Hardaway Jr. részt vehet az edzőtáborban - még áprilisban műtötték a sípcsontja miatt.

Arról tegnap este írtunk már, hogy LeBron James szerint Anthony Davisen kell keresztülfolynia a támadásoknak, mert ha nem így fog történni, nincs értelme, hogy a pályán legyen a magasember. James azt is hozzátette, hogy Davis két védő figyelmét is magára tudja vonni, így minden csapattársa dolgát megkönnyíti a pályán, az övét is. Rob Pelinka elnökről és a vezetőségről azt mondta LeBron, hogy mindent megtettek azért, hogy a lehető legversenyképesebbé tegyék a gárdát, és még ezt is sikerült túlszárnyalniuk. Fantasztikus munkát végeztek, örül, hogy a Lakersben játszhat. Rákérdeztek nála a jövő évi olimpiára is, de erre hezitálva válaszolt - szeretne menni, de minden attól függ, hogy milyen állapotban lesz a szezon végére.

A Portland TrailBlazers új centere, Hassan Whiteside arról beszélt Jason Quicknek (The Athletic), hogy úgy érzi, ki fog teljesedni az oregoni alakulatnál. Rengeteget mozognak a játékosok a Blazersnél, sok figura van, és úgy gondolja, hogy akár gólpasszokkal is elérhet tripla-duplát új kenyéradójánál. Sokszor point-centerként használják, a játékszervezésbe is bevonják.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti sok mindenről szót ejtett. A szakvezető elmondta, hogy sokat fognak kísérletezni, és a legfontosabb az lesz, hogy fejlődjenek az idény során, ám úgy gondolja, Dennis Schrödernek lesz elég játékideje Chris Paul és Shai Gilgeous-Alexander jelenléte ellenére is. Presti úgy fogalmazott, hogy a német fontos tagja a csapatnak, rendkívül tehetséges kosaras. A GM azt is elmondta, hogy szép volt az a történet, amit leadott Doc Rivers arról, hogy a Clippers tudta, hogy a Thunder szeretné elcserélni két sztárját, de nem volt igaz. Mindannyian tudjuk, hogy olyan kiválóságokat, mint George vagy Russell Westbrook, borzasztóan nehezen tudnak megszerezni kis piacú csapatok, ha pedig megvannak, mindent megtesz azért az ember, hogy megtartsa őket

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Nate McMillan az edzőtábor első napját követően azt nyilatkozta, hogy Victor Oladipo a tréning első 20-30 percét végigcsinálta velük - semmilyen kontakt gyakorlatot nem végeztek ekkor, gyakorlatilag a bemelegítés ment le, de legalább láthatta a sztárt a többiekkel együtt a pályán. J. Michael (Indianapolis Star) már december-januári visszatérési időpontról írt a korábban megszellőztetett november-december helyett. Myles Turner annyit mondott erről, hogy hallott már olyat is, hogy Oladipo csak az All-Star gála után térhet vissza, de szerinte is reális a december-január - ismeri csapattársát, tudja, hogy mennyi mindent megtesz a visszatérésért. Maga az érintett annyit tett ehhez hozzá, hogy amikor azt mondja, hogy jobb lesz, mint valaha, mikor újra pályára lép, akkor nem csak azért mondja ezt, mert jól hangzik, hanem mert tényleg hisz ebben.

A Toronto Raptors magasembere, Serge Ibaka elmondta, hogy beszélt Kawhi Leonarddel, miután utóbbi eldöntötte, hogy a Los Angeles Clippersnél folytatja. Azt mondta neki, hogy egy kicsit szomorú azért, mert távozik, barátként csalódott, viszont nagyon örül annak, hogy azt tehette, amit szeretett volna. A Raptorsnál Masai Ujiri elnök és Nick Nurse vezetőedző is dicsérte a Leonard helyét valószínűleg átvevő OG Anunobyt, aki egy kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte ismételni fognak. Nagyon jó csapatuk van, hisznek magukban, és csak ez számít. Anunoby bevallotta, hogy nagyjából július közepére nyerte vissza teljesen az energiáit, miután tavasszal megműtötték a vakbelét. Meg akar dolgozni azért, hogy kezdő legyen hármas poszton, ez a célja idén ősszel.

A Golden State Warriors magasembere, Kevon Looney Anthony Slaterrel (The Athletic) beszélgetett arról, hogy teljesen elégedett 3 éves, 15 millió dolláros szerződésével. Looney szerint Kawhi Leonard miatt sokan ki akartak várni, ő azonban nem. Tudta, hogy a Warriors szeret gyorsan cselekedni, több változtatást is végrehajtott már a gárda, ő pedig érezte, hogy ha nem kap egy hatalmas szerződést valaki mástól, a Golden State-nél folytatná, ezért döntött.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson arról beszélt hosszasan, hogy mennyire más a csapat körüli felhajtás Kevin Durant és Kyrie Irving érkezésével. A tréner azt mondta, hogy onnan látszik a változás, hogy mennyien vannak a sajtótájékoztatókon - vicces volt számára, hogy megérkezett az edzőközpontba, de már az épület előtt is álltak és vártak az emberek, ez egy évvel ezelőtt még közel sem volt így. Olyan volt számára, mintha a Real Madridnál lenne. A szurkolók érdeklődése is teljesen más szinten van - azt nem mondja, hogy letáboroztak a csarnok előtt, de voltak olyanok, akik láthatóan több napja vártak már rájuk. Éppen ezért másik utat választott, hátul ment be.

A Nets egyik új szerzeménye, Taurean Prince arról beszélt, hogy a lehetős legjobb védő szeretne lenni. Úgy gondolja, hogy az első két évben szépen haladt efelé, aztán az előző szezon közben volt egy sérülése, amiből túl hamar jött vissza, az utolsó 25-30 meccset sérülten játszotta végig. Nem keres kifogásokat, soha nem is keresett, de most teljesen egészséges, 100%-os állapotban van, ezért mindig azt fogja kérni, hogy az ellenfél All-Starját, legjobb játékosát kelljen fognia, függetlenül annak posztjától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus