Hírmorzsák 2019-12-07 (08:45)

A Cavs kész meghallgatni a Kevin Love-ra érkező ajánlatokat. Mike Miller a New York Knicks új vezetőedzője. A New Yorknál volt egy csak játékosoknak szóló meeting még David Fizdale menesztése előtt. Gregg Popovich, Erik Spoelstra és Steve Kerr is megszólaltak Fizdale kirúgása után. Rodney Hoodnak elszakadt az Achillese. John Beilein tagadta a pletykákat, miszerint a játékosok elégedetlenek lennének vele. A Thunder eltiltotta Deonte Burtont.

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy a New York Knicks menesztette vezetőedzőjét, David Fizdale-t, akinek az utódja is megvan azóta: Shams Charania (The Athletic) jelentette először a hajnal folyamán, hogy Mike Miller az ideiglenes tréner a csapatnál - nem az a Mike Miller, aki a 2000-es évek elején Orlandóban, majd később több állomás után Miamiben is megfordult, ez a tréner 16 évvel idősebb, mint az egykori vajkezű tripladobógép. Miller 2015-től az idei évig a Westchester Knicks G-Ligás fiókegyüttest irányította - 2018-ban a G-Liga legjobb edzőjének választották. Charania hozta azt a hírt is, hogy a csapatnál volt egy csak játékosoknak szóló meeting még a pénteki edzés és Fizdale kirúgása előtt. Ezt a beszélgetést Marcus Morris vezette leginkább, a téma pedig az volt, hogy keményebben kell játszaniuk, mert Fizdale állása veszélyben van.

Több edző is megvédte Fizdale-t, illetve kritizálta a Knicks lépését. A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy nem tudja, honnan jött az ötlet, hogy Fizdale-t ki kell rúgni, de valahonnan a vezetőségből, akkor pedig összetévesztették a helyszínt, hogy hol kell váltani - szerinte "bedobták a busz alá" Fizdale-t, feláldozták. Erik Spoelstra szerint az alapokat kellene lefektetni New Yorkban, ki kellene építeni a kultúrát, rengeteg munka van a csapattal, azt pedig nehéz elvégezni, ha valaki nem kap rá időt. Steve Kerr arról beszélt, hogy ha anno a Knickset választja, akkor valószínűleg ugyanilyen sorsra jutott volna nagyjából három évvel ezelőtt, ezt pontosan tudja. Erős franchise kell, hogy a játékosokat és az edzőket át tudja segíteni a nehéz időkön. Nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy ez számára megadatott, és tudja, hogy nem mindenkinek van ilyen mázlija.

Az Oklahoma City Thunder 1 meccses eltiltásban részesítette játékosát, Deonte Burtont, miután megszegte a csapat belső "kódexét". Burton már le is töltötte ezt az egy találkozót ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves ellen.

Arról is volt szó tegnap este, hogy a Cleveland Cavaliersnél a játékosok egy részének nagyon nem tetszik John Beilein vezetőedző stílusa. Beilein az ESPN-nek elmondta, hogy a kosarasok azt mondták neki, folytassa, amit eddig csinált, mert szükségük van erre - számon kell kérni őket, keményebben kell játszaniuk, úgyhogy abba ne hagyja azt, amit elkezdett. A tréner feltette a kérdést, hogy tavaly a leggyengébben védekező csapatot alkották a ligában, akkor mit tehetnének, edzenek kevesebbet? Bízik abban, hogy a játékosok egyetértenek vele, és ezt is mondták neki. Larry Nance Jr. annyit tett ehhez hozzá, hogy ha vannak is gondok, azt mindenki szeretné házon belül megtartani, de ez a mai NBA. Neki soha egyetlen edzőjével sem volt még problémája, Beilein sem más - a Michigan Egyetemen is az ő irányítása alatt akart játszani, és nagyon élvezi ezt a mostani időszakot.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Cavs egyre nyitottabb Kevin Love elcserélésére, amennyiben fiatalt és/vagy draftjogot tud szerezni a veterán magasemberért a február 7-ei cserehatáridő előtt.

A végére pedig egy rossza hír maradt: a Portland TrailBlazers swingmanjének, Rodney Hoodnak ma hajnalban elszakadt a bal Achillese. Szerdán, a Sacramento Kings ellen sérült meg először a testrész, ez a mostani probléma pedig szinte biztosan Hood idényének a végét jelenti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus