Hírmorzsák 2019-12-16 (19:00)

LeBron James szerint egyáltalán nem garantált fia számára, hogy eljut az NBA-be. A Pelicans franchise-rekordot jelentő vereségsorozatban, Alvin Gentry szerint egyszerűen jobban kell játszaniuk. Taylor Jenkins úgy érzi, Brandon Clarke mindig ott van, ahol kell. Frank Vogel nem volt elégedett a Hawks legyőzése után. A Spurs teljes újjáépülésbe kezd. A Heat meg akar szabadulni Dion Waiterstől. Joel Embiidnek felső légúti betegsége van. Robert Williams legalább 3 hetet kihagy csontödéma miatt. A Hawks kitette egyik játékosát. Új szakszervezetet hozhatnak létre a G-Ligás játékosok.

A New Orleans Pelicans ma hajnalban kikapott az Orlando Magictől - ez volt a gárda 12. veresége zsinórban, ez pedig új franchise-rekord. Alvin Gentry vezetőedző annyit mondott a találkozó után, hogy egyszerűen jobban kell játszaniuk, neki pedig jobban kell kontrollálnia az érzelmeit, nem törhetnek úgy elő, mint az Orlando ellen - az egész vereségsorozat frusztrálta, ez jött elő belőle, amikor kiállították. Megkérdezték a trénertől, hogy nem aggódik-e az állása miatt, amire azt mondta, hogy erről nem őt kell megkérdezni, hanem azt, akinem befolyása van erre. Minden nap úgy megy munkába, hogy mindent megtesz azért, hogy mielőbb kilábaljanak ebből a gödörből.

A Memphis Grizzlies magasembere, Brandon Clarke 25 ponttal járult hozzá csapata Washington Wizards elleni győzelméhez. A mérkőzés után Taylor Jenkins vezetőedző azt mondta Clakre-ról, hogy különleges érzéke van ahhoz, hogy a megfelelő helyen legyen a megfelelő időben. Tökéletesen illik a Grizzlies rendszerébe, ahol a labda és a játékosok is folyamatosan mozgásban vannak. Elképesztően hatékony, mert nem erőltet semmit - abból főz, amit a védekezés enged neki.

A Los Angeles Lakers sorozatban hetedik sikerét aratta, miután megverte az Atlanta Hawkst, de a gárda vezetőedzője, Frank Vogel elmondta, hogy egyáltalán nem elégedett, gyenge teljesítményt nyújtottak - 22 eladott labdájuk volt, a triplavonalon túlról pedig csak 5/31 volt az aranysárga-lila együttes. Vogel szerint ha a következő két összecsapáson is ilyen produkciót vezetnek elő, mindkétszer vesztesen fogják elhagyni a pályát. A tréner úgy gondolja, hogy teljesen mindegy, hogy győznek-e vagy veszítenek, folyamatosan fejlődniük kell, ez a legfontosabb.

A Lakers sztárja, LeBron James, illetve fia, Bronny James lehetnek a liga történetének első apa-fia párosa, akik egyszerre játszanak az NBA-ben. A Hawks elleni győzelem után megkérdezték Jamest, hogy lehetségesnek tartja-e ezt, amire azt mondta, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, a fizikai állapota alapján egyáltalán nem. Meglátjuk, mi fog történni, de egyáltalán nem garantált Bronnynak, hogy eljut erre a szintre

Kora délután olvashattatok már Adrian Wojnarowski (ESPN) pletykáiból, van még egy: Woj szerint a San Antonio Spurs teljes újjáépülésbe kezd. Az újságíró azt mondta, hogy új korszak kezdődik a gárda életében, amely a folyamatos jó eredményeivel két évtizedig teljesen más univerzumban mozgott, mint a többi NBA csapat. Wojnarowski szerint jön a rebuild a Spursnél: vagy a deadline-nál, vagy jövő nyáron, de sokkal tovább nem kerülgethetik ezt. Azt is hozzátette, hogy nem lesz egyszerű dolga a San Antoniónak, lassú építkezés lesz ez.

Péntek délután írtunk arról, hogy Dion Waiters újabb 6 meccses eltiltást kapott a Miami Heattől. Ez volt Waiters harmadik eltiltása csak ebben az idényben, úgyhogy kicsit sem meglepő, hogy Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a floridai együttes meg akar szabadulni a dobóhátvédtől. Egyelőre minden lehetséges (a kivásárlás is) - a Heatnek az a legfontosabb, hogy távol tartsa Waiterst a többiektől, ezért mindent megtesz a klub.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid felső légúti betegséggel küzd, ezért nem játszott tegnap este. Azt nem lehet tudni, hogy kell-e még kihagynia meccset - a Sixers legközelebb csak csütörtök hajnalban lép pályára. A Boston Celticsnél Robert Williams legalább három hétig nem lesz bevethető, mert csondödéma van a bal csípőjében.

Az Atlanta Hawks kitette keretéből Tyrone Wallace-t - a játékost október 23-án hívta le waiverről a Hawks, 14 meccsen 2.9 pont és 1.6 pattanó voltak az átlagai.

A végére pedig a Játékosok Szakszervezete (NBPA) maradt ezúttal, amely arról beszélget a G-Ligás játékosokkal, hogy létrehozzák a G-Ligás kosarasok szakszervezetét. A G-Liga vezetője, Shareef Abdur-Rahim azt nyilatkozta Shams Charaniának (The Athletic), hogy támogatják a játékosok törekvéseit és jogait a szakszervezetté tömörülésben. Pozitív dologként élik meg ezt, és szeretnék továbbra is fejleszteni a bajnokságot annak érdekében, hogy a kosarasok valóra válthassák álmaikat. A játékosok és az ügynökök abban reménykednek, hogy ezzel a lépéssel növekedni fognak a bérek, szabadabban mozoghatnak majd a csapatok között, és komolyabb befolyásuk lehet a büntetések vagy éppen a szerződések struktúrájának területén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus