Hírmorzsák 2020-01-10 (11:00)

Joel Embiidet műteni kell, legalább 1-2 hetet kihagy szalagszakadás miatt. Steph Curry próbálja a Warriorshoz csábítani Giannis Antetokounmpót? Russell Westbrook ma hajnalban otthon érezte magát. A Grizzlies továbbra is kitart amellett, hogy Andre Iguodalát elcserélik - a Dallas vagy valamelyik keleti csapat lesz a célpont? Paul George ma este nem játszik (combhajlító). Wendell Carter Jr. 4-6 hétig lesz harcképtelen (boka). A Pelicans erősíteni akar a deadline előtt. A Magic DPE kivételt szeretne kapni Jonathan Isaac és Al-Farouq Aminu sérülései miatt. Örökre kitiltották a TD Gardenből azt a Celtics-szurkolót, aki sört dobott a pályára.

Kedd délelőtt írtunk arról, hogy Joel Embiidnek kiment a bal gyűrűsujja az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson. A dolog súlyosabb: elszakadt a szalag Embiid ujjában, műteni kell, és legalább egy-két hetet kénytelen lesz kihagyni a Philadelphia Sixers centere. A Los Angeles Clippersnél Paul George biztosan nem játszik ma éjszaka, a Golden State Warriors ellen, miután meghúzódott bal combhajlítója - eredetileg múlt csütörtökön érezte először a gondot George, majd ki is hagyott egy mérkőzést. Tegnap este írtunk már Wendell Carter Jr. bokasérüléséről - a csapat tájékoztatása alapján 4-6 hetes kihagyásról lesz szó.

A Warriors egyik sérült sztárja, Steph Curry csapata Milwaukee Bucks elleni veresége után Giannis Antetokounmpóval beszélgetett - sokakban felmerült, hogy Curry már próbálja puhítani a 2021-ben szabadügynök görögöt, hogy majd igazoljon San Franciscóba. Chris Haynes (Yahoo Sports) megkereste Curryt, aki azt írta az újságírónak, hogy egyáltalán nem erről volt szó. Mindössze annyi történt, hogy megadta a PUBG nevét Antetokounmpónak, és próbálta rávenni, hogy játszanak együtt, egy csapatban (mármint a játékban), mert jók lehetnének.

Arról ma reggel láthattatok már egy videót, hogy Russell Westbrook milyen fogadtatásban részesült a Thunder otthonában. A találkozó után a Houston Rockets irányítója elmondta, hogy vannak dolgok, amiket szavakkal nem lehet leírni. Nagyon sok időt töltött Oklahoma Cityben, rengeteg szép emléke van, és sok remek emberrel találkozott ez idő alatt. Azt is hozzátette, hogy szerinte egyértelműen a Thunder szurkolói a legjobbak a világon, ezt most is bizonyították. Az egész klub, Sam Presti GM és a tulajdonos, Clay Bennett, fantasztikus munkát végeztek, hogy otthon érezze magát, és így is történt.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies továbbra is töretlenül hisz abban, hogy talál egy cserepartnert Andre Iguodalára még a deadline előtt, ezért nem vásárolja ki a csapat a lejáró szerződésű, veterán kosarast. Ezt Tim MacMahon (ESPN) is megerősítette, Jackie MacMullen (ESPN) pedig azt kérdezte Windhorsttól, hogy hova mehet Iguodala. Az újságíró azt válaszolta, hogy a Dallas Mavericks lehet opció - tudja, hogy a csapat tagadta ezt, de ő mást hallott, szerinte a texasiak érdeklődnek AI2 iránt. Hozzátette, hogy állítólag keleti csapatokkal már előrehaladottabb tárgyalásokat is folytat a Grizzlies.

Volt szó a New Orleans Pelicansről is, amely 12 meccsel van 50% alatt, de mindössze 4.5 mérkőzésre van a nyugati nyolcadik helytől, Zion Williamson pedig lassan megkezdheti karrierjét. Windhorst a The Hoop Collective podcastben elmondta, hogy a Pels inkább venne kész, tapasztalt játékost, minthogy eladna. A klub látta, mennyit jelent az, hogy Derrick Favors visszatért, és úgy gondolja, hogy amennyiben még egy veterán kosarast tud szerezni az aktív rotációba, az még komolyabb segítség lehet az együttes számára.

Az Orlando Magic DPE kivételért folyamodott a ligához Jonathan Isaac és Al-Farouq Aminu hosszútávú sérülései miatt - előbbi 8-10, utóbbi 12 hetet kénytelen kihagyni.

A végére pedig az a Celtics-szurkoló maradt, aki sört dobott a pályára a Boston Celtics - San Antonio Spurs találkozón - az esetet tegnap reggel láthattátok már. Adam Himmelsbach (Boston Globe) jelentette, hogy az illetőt örökre kitiltották a TD Gardenből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus