Hírmorzsák 2020-04-06 (11:00)

A Bulls kinézte magának Goran Dragicot és Derrick Jones Jr.-t. A Chicago a Heat vezetőségi modelljét szeretné lemásolni. Lauri Markkanen nagyon nem elégedett a Bullsnál. Kevin Garnett arról beszélt, hogy beválasztották a Hírességek Csarnokába. Billy Donovan szerint a liga nem folytatja az idényt, ha ez veszélyezteti a játékosokat vagy az országot. LaMelo Ballék nem vették meg az Illawarra Hawkst, több érdeklődő is van az együttesre. Theo Maledon és Ashton Hagans is jelentkeztek a draftra, Nico Mannion még gondolkodik.

Felmerült már a pletyka korábban is, Joe Cowley (Chicago Sun-Times) viszont újra megírta, hogy a Chicago Bulls magasembere, Lauri Markkanen nagyon nem volt elégedett a csapatban betöltött szerepével. Az újságíró információi szerint annyira nem, hogy ha nem változik az irány, amely felé a Bulls halad, akkor nagyon szívesen venné, ha a klub továbbadna rajta.

Nem kapcsolható össze Markkanennel, de Cowley azt is megírta, hogy a Bulls érdeklődik a Miami Heat két játékosa, Goran Dragic és Derrick Jones Jr. iránt - mindketten lejáró szerződéssel rendelkeznek, tehát szabadon igazolhatóak lesznek az off-szezonban. Az újságíró úgy tudja, hogy Jerry Reinsdorf szeretné lemásolni a Heat szerkezeti felépítését a vezetőségben. Ezt persze nem a két szabadügynök leigazolásával fogja megtenni, de talán nem véletlen, hogy a Miami alelnökét, Adam Simont is interjúra hívta a chicagói együttes.

Tegnap reggel olvashattátok a Hírességek Csarnokába beválasztottak, illetve Kobe Bryant részéről Vanessa Bryant nyilatkozatát. Megszólalt természetesen Kevin Garnett is, aki az ESPN műsorában elmondta, hogy ez a csúcspont, betetőzött az egész karrierje. Megszámlálhatatlan mennyiségű órát rakott ebbe, az egész életét ennek szentelte. Nem vett ki szabadnapokat, a bukások, a sérülések, mindenféle akadály ellenére is játszott. Nem keresett kifogásokat, hanem tanult, folyamatosan építkezett mindenből. Most eljutott a csúcsra - ezért csinálta az egészet. Számára az a legnagyobb dolog, hogy mostantól Hall of Famernek hívhatja magát.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan Adam Zagoriának (Forbes) azt mondta, hogy nem tudja, mi fog történni, mindannyian várják, hogy milyen irányba mozdulnak az események a koronavírus miatt. A liga természetesen mindent megpróbál, hogy valahogyan játszani tudjanak, de Donovan szerint az NBA nem fogja folytatni az idényt, amennyiben ez veszélyezteti a játékosokat vagy az országot.

Pár napja írtunk arról, hogy LaMelo Ball és üzlettársa, Jermaine Jackson megveszik az Illawarra Hawkst - azt az ausztrál együttest, amelyben Ball játszott ebben az idényben. Jeremy Loeliger, az ausztrál bajnokság Adam Silvere azt nyilatkozta, hogy van némi hiba a történetben, ugyanis nincs még adásvétel - több érdeklődő is van a csapat iránt, akik közül az egyik Ball és Jackson. Loeliger szerint egyébként senki nem akart semmi rosszat, egyszerűen egy információmorzsa elkezdett folyamatosan nőni, ami aztán elszabadult - megbeszélték a dolgokat, senki nem haragszik senkire. A Hawks eladását egyébként már aznap cáfolta a klub szponzora, Tory Lavalle - ettől függetlenül a végén még lehet, hogy Ballék veszik meg a gárdát.

A végére pedig drafthírek maradtak. A 18 éves francia irányító, Theo Maledon bejelentkezett az idei játékorbörzére - az euroligás ASVEL-nél 17 perc alatt 7.1 pontot és 2.3 gólpasszt átlagolt idén, az ESPN pedig a 15. helyre rangsorolja jelenlegi listájában. A Kentucky Egyetem másodéves játékmestere, Ashton Hagans is ott lesz a kiválasztható játékosok között - 11.5 pont, 6.4 assziszt, 3.9 pattanó és 1.9 szerzett labda voltak az idei mutatói, az ESPN-nél pedig a 49. helyen található. Az első kör második felébe várt, olasz-amerikai Nico Mannion a Repubblicának elmondta, hogy át kell gondolnia, jelentkezik-e a draftra - a következő hetekben döntésre jut.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus