Hírmorzsák 2020-04-09 (12:00)

Kevin Garnett szeretné megvenni a SuperSonicsot és visszavinni az NBA-t Seattle-be. Arturas Karnisovas a Bulls új vezetője - a ligában dolgozó, afroamerikai vezetőségi tagok kiakadtak. Chris Paul, Trae Young és Zach LaVine ott lesznek a H-O-R-S-E versenyen. LeBron James szerint a jelenlegi helyzet mindenki számára mentális és spirituális teszt - próbálja kiélvezni az időt a családjával.

Arról a délelőtt folyamán beszámoltunk már, hogy a Chicago Bulls megtalálta új vezetőjét, aki a Denver Nuggets eddigi GM-je, Arturas Karnisovas lesz. Arról is beszámoltunk, hogy Danny Ferryvel, Wes Wilcox-szal és Bryan Colangelóval is leült interjúzni a Bulls, de végül Karnisovasra esett a választás. Egyelőre annyit tudni, hogy a Nuggetstől távozó vezető többéves szerződést kap, és teljes mértékben úgy alakítja a vezetőséget, ahogyan szeretné - John Paxson elvileg tanácsadóként marad a klubnál, Gar Forman sorsáról viszont még mindig nem tudni semmit.

Egyetlen afroamerikai jelölt sem volt a Chicagónál (a torontós Bobby Webster édesanyja japán-amerikai, de ennyi), ami nem vette ki jól magát a ligában dolgozó, afroamerikai vezetőségi tagok között. Egyikük azt mondta Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN), hogy képmutatás, mikor arról beszél a liga, hogy mennyire sokszínű, mikor azonban lehetőségük lenne arra, hogy legalább esélyhez jussanak, sosem kapják meg - pedig ők csak szeretnék megmutatni, hogy ugyanolyan jók. Egy másik afroamerikai segéd GM szerint ez egy nagy pofon volt számukra - a fehérek legrosszabbját is jobbnak tartják az afro-amerikai vezetők legjobbjánál. Utóbbi hozzátette, hogy a ligának tennie kell valamit, mert idegesítő ez a helyzet.

Arról szintén ma reggel volt szó, hogy LeBron Jamest is meglepte, hogy ennyire jó volt a Los Angeles Lakers, és bármilyen megoldás érdekli, hogy le tudják zárni a szezont. James Mark Medinának (USA Today) azt is elmondta, hogy mindig mindennel kapcsolatban optimista - szerinte a jelenlegi helyzet mindenki számára egy mentális és spirituális teszt. Hozzászokott mindenki a mindennapi életéhez, ennek viszont most egy időre vége van - ettől függetlenül most is pozitív a gondolkodása. Ahogyan nemrég, most is elmondta LeBron, hogy nagyon jó, hogy ennyi időt a családjával tölthet. Azt nem mondja, hogy visszakapják az eddig elvesztegetett időt, de most megpróbálja kiélvezni a helyzetet, még ha hiányzik is neki a kosárlabda.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint majdnem kész van a H-O-R-S-E verseny, amit a liga és az ESPN szeretne rendezni a közeljövőben, amíg nincsenek meccsek. A résztvevők között lesz a hírek szerint Chris Paul, Trae Young és Zach LaVine is.

A végére pedig Kevin Garnett maradt, aki Tim Reynoldsnak (Associated Press) adott interjú. Garnett elmondta, hogy az egyik legnagyobb álma az, hogy megvegye a Seattle SuperSonicsot, és visszavigye a városba az NBA-t - Seattle fontos szerepet töltött be a ligában, ezért szeretné visszahozni a franchise-t. Ha egy dolog lehetne, amit már holnap megtehet, ez lenne az. Szóba került az is, hogy beválasztották a Hírességek Csarnokába és ennek apropóján Kobe Bryant is. Garnett szerint érzelmi hullámvasútban van, mióta Kobe elhunyt, 2020 egyáltalán nem alakul jól egyelőre. Próbálja értékelni a kis dolgokat is, élvezni az életet, amennyire lehet, és próbál hasznos lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus