Hírmorzsák 2020-04-27 (10:30)

Marc Eversley a Bulls új GM-je. Malcolm Brogdon 100%-os, teljesen felépült. Klay Thompson is jól van, de úgy néz ki, hogy nem játszik ebben az idényben. Draymond Green köszönetet mondott azoknak, akik ebben a szezonban állandóan kritizálták - szerinte jobb játékos, ember és vezér lett idén. George Hill és a Knicks néhány játékosa sem feltétlenül akar visszajárni az edzőközpontokba a járvány kellős közepén. Draftra jelentkezők: Andrew Nembhard, Tre Mann, AJ Green, Yves Pons, AJ Lawson, Emmitt Williams, Miguel Gonzalez, Sander Raieste, Osas Ehigiator, Njegos Sikiras és Matt Mitchell. Alekszej Pokusevszki kivásárlási ára 1.5 millió euro is lehet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Marc Eversley a Chicago Bulls új GM-je - a szakvezető eddig a Philadelphia Sixers vezetőségében dolgozott, de volt a Washington Wizardsnál, a Toronto Raptorsnál és a Nike-nál is. A kanadai Eversley a Bulls történetének első afro-amerikai GM-je.

Az Indiana Pacers hátvédje, Malcolm Brogdon twitteren jelezte, hogy teljesen felépült márciusi combizom szakadásából. Brogdon azt mondta a videóban, hogy jól van. Annyit készül, amennyit csak lehet a jelenlegi helyzetben, karanténban, de 100%-os állapotban van - bickilizik és fut. A Golden State Warriors dobóhátvédjének, Klay Thompsonnak könnyed dobóedzéseket engedélyezett klubja a leállás előtt, de nem kapott zöld utat a csapat orvosaitól a visszatérésre. Továbbra is úgy néz ki, bármeddig húzódik a szezon, Thompson nem fog játszani, pedig elvileg jól van, és otthon edz, ahogy mindenki más - ezt édesapja, Mychal Thompson mondta el Mark Medinának (USA TodaY). 

A napokban többször is előkerült már a Showtime "All the Smoke" című múlt heti adása, amelyben a Warriors magasembere, Draymond Green Matt Barnesékkal beszélgetett. Green a Kevin Duranttel és a Steve Kerr-rel történt veszekedései mellett azt is elmondta, hogy abszolút nem érdeklik azok az emberek, akik az idei éve miatt beszólogatnak neki. Úgy érzi, hogy jobb játékos, jobb ember és jobb vezér lett, és ettől csak még jobb lesz a következő idényben. Ezt követően meg is köszönte azoknak, akik egyfolytában bírálják - szüksége volt ezekre az emberekre és hangokra ahhoz, hogy még motiváltabb legyen.

Mint arról tegnap írtunk, a liga megengedte a csapatoknak, hogy május 1-től kinyissák edzőközpontjaikat egyéni edzésekre, amennyiben ezt a helyi szabályozások nem tiltják. Arról is volt szó este, hogy a Warriors csak San Francisco város polgármesterének engedélye után megy vissza az edzőközpontba - sem ők, sem a két New York-i klub, a New York Knicks és a Brooklyn Nets nem tud élni ezzel a lehetőséggel jelen állás szerint, mindkét városban szigorú korlátozások vannak. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy mivel a Knicks játékosai sem mind New Yorkban vannak, néhányan nem igazán akarnak visszatérni jelen helyzetben a városba akkor sem, ha külön engedélyt kapnak Andrew Cuomo polgármestertől.

A Milwaukee Bucks hátvédje, George Hill konferenciabeszélgetést tartott több riporter számára is, ahol elmondta, hogy szerinte túl korai még kinyitni az edzőközpontokat - még túlságosan elterjedt a vírus ahhoz, hogy a játékosok biztonságban vissza tudjanak térni. Hill szerint az élet fontosabb, mint a liga pénzügyi oldala. Persze sportolóként szeretnék befejezni az idényt, de életek forognak kockán, így nem nagyon érdekli az idény. Az élet sokkal értékesebb, mint a sportág, amit egyébként imádnak. Ha törlik az évet, azt sportolóként nehéz lesz megélni, de el kell fogadniuk, nincs mit tenni. Ha játszanak, akkor nagyon várja az idény végét, mert különleges dolgot érhetnek el ebben az idényben. A szurkolók természetesen azt szeretnék, ha újra pályán lennének a játékosok, ők pedig a TV-n nézhetnék a meccseket, de fel kell tenni a kérdést, hogy megéri-e, ha a biztonságuk és az egészségük forog kockán? Megéri-e a családjukat veszélyeztetni azért, hogy pár dollárral többet keressenek? Neki a válasz egyértelmű nem - pénz nélkül nőtt fel, és nem a pénz határozza meg az életét, hanem a biztonság, a boldogság és az, hogy kiélvezheti az életet még jó hosszú ideig.

A végére mi más jöhetne, mint a draft: Andrew Nembhard, Tre Mann, AJ Green, Yves Pons, AJ Lawson, Emmitt WilliamsMiguel Gonzalez, Sander Raieste, Osas Ehigiator, Njegos Sikiras és Matt Mitchell is bejelentkeztek az idei börzére. Nembhard másodéves volt a Floridán (11.2 pont, 3.0 pattanó, 5.2 gólpassz), tavaly is bejelentkezett a draftra, és idén is visszaléphet még - az utóbbi két megállítás a South Carolina házi pontkirályára (13.4 pont), Lawsonra és az LSU másodéves kosarasára (13.3 pont, 6.6 pattanó), Williamsre is igaz. Mann újonc irányító volt Nembhard mellett a Floridán (5.3 pont). Green is visszamehet még a Northern Iowára, ha úgy dönt - ő volt a Missouri Valley konferencia legjobb és legponterősebb (19.7 pont) játékosa. Pons a Tennessee kosarasa volt - a harmadéves csatár volt a SEC-ben az Év Védője. Mitchell a San Diego State-en hozott 12.2 pontot és 4.8 pattanót, de ő is visszatérhet még az egyetemre.

Arról reggel olvashattatok, hogy az NBA draftra szintén jelentkező Teshaun Hightowert gyilkossággal vádolják. Arról pedig a napokban beszámoltunk, hogy a szerb Alekszej Pokusevszki is megy a draftra, de hogy hol fog elkelni, azt nem lehet tudni: a Novasports értesülései szerint amennyiben a Top20-ban kel el, úgy a kivásárlási ára 1.5 millió euro környékén lesz, ez pedig elrettenthet néhány klubot attól, hogy őt vigye el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus