Hírmorzsák 2020-04-30 (11:00)

Tyler Herro úgy érzi, a legesélyesebb, vagy maximum a második legesélyesebb lenne az Év Újonca díjra, ha nem sérül meg. Bam Adebayo szeretné a teljes pályafutását a Heatnél tölteni. Adrian Griffin vagy Ime Udoka válthatja Jim Boylent a Bulls kispadján. A Mavs és a Spurs is érdeklődik Facundo Campazzo iránt. Kobe Bryant Pablo Escobarnak hívta Pau Gasolt. Rod Thornt soha nem kérte meg Michael Jordan, hogy Isiah Thomas ne legyen ott a Dream Teamben. Chris Paul megerősítette, hogy ő vétózta meg a Warriorsba cserélését - a Golden State volt GM-je szerint senkiért nem ajánlották fel Steph Curryt és Klay Thompsont. A Disney Worldben fejezik be az idényt? Az utolsó 10 csapat már nem is játszik alapszakasz meccseket? Az NCAA komoly lépést tett afelé, hogy sportolói legálisan kaphassanak pénzt.

A Miami Heat játékosaival kezdünk, akik közül ketten is nyilatkoztak a minap. Az újonc Tyler Herro az ESPN munkatársának elmondta, hogy szerinte nagyszerűen alakult első éve az NBA-ben. A szezon közepén megsérült, nagyjából 15 meccset kihagyott, de úgy érzi, hogy előtte kezdte felvenni a liga ritmusát, bizonyította képességeit is, úgyhogy alig várja, hogy újra a pályán lehessen. Herro úgy gondolja, hogy ha nem lett volna a sérülése, akkor most ő lenne a legnagyobb vagy a második legnagyobb esélyes az Év Újonca trófeára - készen áll rá, hogy ezt a pályán is bizonyítsa.

A Heat centere, Bam Adebayo az iHeartRadióval beszélt Instagram Live-on, ahol azt nyilatkozta, hogy ha lehetősége lesz rá, szeretne pályafutása végéig a Miami kötelékében maradni, ahogy Udonis Haslem. Adebayo azt is hozzátette, hogy soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő - mindenki meg volt arról győződve, hogy Dwyane Wade örökre a Heatnél marad, de úgy hozta az élet, hogy mégsem így történt. Ettől függetlenül ő szeretne a franchise olyan tagja lenni, mint Haslem, mert felnéz veterán csapattársára. A harmadéves középjátékos jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz.

Darnell Mayberry (The Athletic) értesülései szerint Adrian Griffin vagy Ime Udoka válthatja Jim Boylent a Chicago Bulls kispadján. Arról már volt szó korábban, hogy Boylen úgy érzi, marad a csapat kispadján, több csapat vezetője is úgy gondolja azonban, hogy Arturas Karnisovas a saját emberét fogja kijelölni az új vezetőedzőnek. Annyi biztosnak tűnik Mayberry értesülései szerint, hogy bárki is irányítja majd a Bullst, Karnisovas teljes szabadkezet ad majd neki a szakmai stáb kijelölésében.

Maradjunk még a Bullsnál, de ugorjunk vissza a múltba: arról tegnap írtunk, hogy Isiah Thomas szerint nagy árat kellett fizetnie azért, mert nem fogott kezet a Chicago játékosaival, miután a Detroit Pistons kiesett a Bulls ellen az 1991-es PO-ban. Régóta tartja magát az a pletyka, hogy Michael Jordan fúrta meg azt, hogy Thomas ott legyen a Dream Teamben az 1992-es barcelonai olimpián, de Rod Thorn az ESPN Golic & Wingo című műsorában azt mondta, hogy Jordan sosem kereste meg ezzel a kéréssel - annyit mondott neki MJ, hogy vállalja a szereplést, de Thomas neve egyszer sem került elő feltételként. Thorn szerint ha meg is történt ez a dolog, azt valaki mástól kérte Jordan az NBA vezetőségében - az ő tudomása szerint Thomas egyszerűen nem került be a csapatba. Mint ismert, Thorn draftolta Jordant a Bullshoz, de 1986-tól 2000-ig a liga vezetőségének tagja volt már.

Pau Gasol a Movistar+ La Resistencia adásában arról beszélt, hogy milyen becenevei voltak pályafutása során. Gasol elmondása szerint Kobe Bryant Pablónak hívta, mint Pablo Escobart, a kolumbiai drogbárót. Elég nyugodt ember, és azt akarta Kobe, hogy agresszívebb legyen - ez volt Bryant stratégiája, hogy motiválja.

A Marca egy horvát lapra hivatkozva azt írja, hogy a Dallas Mavericks és a San Antonio Spurs is érdeklődik a Real Madrid argentin irányítója, Facundo Campazzo iránt. A dolog szépséghibája az, hogy Campazzo tavaly hosszabbított a spanyol együttessel, 2024-ig élő szerződése van, és a hírek szerint 7 millió euro a lelépési díja.

Két hete írtunk arról, hogy Ethan Strauss a könyvében azt írta, a Golden State Warriors 2011-ben felajánlotta Steph Curryt és Klay Thompston Chris Paulért cserébe, és Paul vétózta meg ezt az üzletet. Maga az érintett az Uninterruptedon mondta el, hogy a hír igaz (legalábbis az, hogy ő nem akart a Warriorshoz kerülni), és több más együttes is volt, ahova egyszerűen nem akart menni. Paul elmondása szerint soha nem akart nyugaton játszani, mert ő keleten nőtt fel - Los Angelesért sem volt oda, egészen addig, amíg a Clippershez nem került. Oaklandről annyit tudott, amennyit a csapatai vendégszereplései során sikerült kivenni a környékről: dimbes-dombos. Beszélt a feleségével, és úgy döntöttek, hogy nem akarnak odamenni. Azt is elárulta, hogy ez akkortájt történt, amikor a liga a New Orleans Hornets tulajdonosaként megvétózta, hogy a Lakershez kerüljön.

Megszólalt a másik oldal is: a Warriors akkori GM-je, Larry Riley a 95.7 The Game-ben, még korábban elmondta, hogy Curry azonnal "megvette magának" a vezetőséget - az újonc szezonja második felében bebizonyította, hogy érdemes rá építeni, a következő 10+ évben ő lesz a gárda első számú játékmestere. Riley elmondása szerint sok beszélgetés zajlott olyan cserékről, amikbe Curry neve is bekerült, de egyikből sem lett semmi. Az egykori GM kategorikusan kijelentette, hogy nem volt olyan csere, amiben Curryt és Thompsont odaadták volna bárkiért.

Jöjjenek a koronavírussal kapcsolatos hírek. Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint az orlandói Disney World felajánlotta a ligának a létesítményét, és Adam Silverék komolyan gondolkodnak azon, hogy ez legyen a semleges helyszín, ahol be tudják fejezni az idényt - minden feltétel adott lenne egy helyen, hogy megoldják a szezon lebonyolítását. Anthony Slater (The Athletic) úgy tudja, hogy a 10 leggyengébb csapat valószínűleg akkor sem játszik már meccset, ha a szezon folytatódik, és lesznek még alapszakasz találkozók is. Dr. Anthony Fauci pedig azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné, ha Amerikában minden sportág visszatérhetne hamarosan, de jelenleg még nem tart itt az ország.

A végére az NCAA maradt, amely ezen a héten Board of Governors ülést tartott, és elmozdult abba az irányba, hogy a játékosok kaphassanak pénzt - igaz, az egyelőre szigorúan tiltva maradna a tervek szerint, hogy ezt közvetlenül az egyetem fizesse nekik, de a szponzori pénzek engedélyezve lehetnek legkorábban a 2021/22-es idénytől. A komoly előrelépésnek nem kevés köze lehet a G-Ligás Select Team megalakulásához, amely a legjobb fiatal játékosokat simán elszipkázhatja majd az egyetemekről - főleg hogy idővel egy egész divíziót akarnak összehozni ilyen csapatokból. A Kentucky Egyetem legendás edzője, John Calipari azt mondta, hogy neki az a baja ezzel, hogy sok fiatal elhiszi majd, hogy így kerül be az NBA-be, miközben 2% fog bejutni, több ezren pedig nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus