Hírmorzsák 2020-05-03 (12:15)

Devin Booker szerint elérték, hogy az ellenfelek ne tudjanak átnézni a Sunson. Victor Oladipo és a Pacers között lelassultak a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. Magic Johnson szerint Kobe Bryant és Michael Jordan között szoros barátság volt. Marc Eversley a Bulls keretéről beszélt. John Wall szerint Bradley Beal nélkül nem lenne az, aki, és ez fordítva is igaz. Zion Williamson újra perclimiten lesz? Elena Delle Donne, Williamson és Jayson Tatum lesznek az új "Be Like Mike" reklám főszereplői. A Grizzlies edzőközpontja kinyit május 8-án. A kor és az egészségi állapot határozhatja meg, kik lehetnek ott a csarnokban, ha újraindul az idény. A liga kizárta, hogy a játékosokat elszigeteljék a családjuktól.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker Robby Kallandnek (Dime Magazine) elmesélte, hogy miután Monty Williamset kinevezték vezetőedzőnek, és megszerezték Ricky Rubiót, a tréner sokat beszélgetett velük, és hangsúlyozta, hogy meg kell változtatniuk azt a képet, ami kialakult róluk az emberekben. Ez azzal járt, hogy egy kicsit keményebben, fizikálisabban kellett játszaniuk, de mindenki tudta, hogy tehetséges, keményen dolgozó csapat ellen játszanak, ha ellenük kell pályára lépni. Booker úgy érzi, hogy ezt főleg a szezon elején meg tudták mutatni, de volt néhány sérülésük. Amikor teljes kerettel tudtak felállni, nagyszerűen teljesítettek, de 2-3 ember hiányát nem bírták el. Ettől függetlenül azt bebizonyították, hogy nem lehet rajtuk átnézni, nem lehet biztos győzelmet számolni ellenük, és ez az első lépés ahhoz, hogy olyan franchise-uk legyen, amelyet az egész ligában tisztelnek.

A Chicago Bulls új GM-je, Marc Eversley KC Johnsonnak (NBC Sports Chicago) adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy nagyon fiatal a csapatuk, mégis van néhány játékosuk, akik visszaléptek az előző idényben - szeretne ennek a körülményeiről többet megtudni. Eversley szerint Coby White-nak nagyszerű újoncéve volt, Wendell Carter Jr. jó kis játékos, aki együtt fejlődhet majd a csapattal, Lauri Markkanen pedig egy igazi modern erőcsatár, kiválóan dob. Utóbbiról elmondta, hogy neki nem sikerült előrelépnie - azt szeretné megtudni, hogy ez miért történt így. A keret összességében jó, több olyan kosaras is van, akire építeni tudnak a jövőben - tehetséges az állomány, ez nem kérdés, innentől kezdve a szakvezetőkön és a szakmai stábon múlik, hogy mindent kihozzanak belőlük.

Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint lelassultak a tárgyalások Victor Oladipo és az Indiana Pacers között a hátvéd szerződéshosszabbításával kapcsolatban - hozzá kell tenni, Begley nem a legmegbízhatóbb forrás, és jelenleg sok helyen nem a jövő szerződéseinek rendezése az első számú feladat. A hírek szerint a két fél egy 4 éves, 80 millió dolláros szerződéshosszabbításról beszélgettek, de azóta nem sok minden történt. Több együttes is figyeli az eseményeket, hátha le tud csapni Oladipóra. Begley azt is megírta, hogy az előző draft után többen bejelentkeztek a Pacersnél Myles Turnerért, de csak egy nagyon nagy ajánlattal lehetett volna elvinni a centert Indianából, ezért lemondtak róla - más kérdés, hogy a játéka miatt Turner ára csökkenhetett az elmúlt egy évben.

Két napja írtunk arról, hogy John Wall nagyon magabiztos - szerinte jobb játékosként tér majd vissza, mint amilyen valaha volt. Wall a Bradley Beallel kapcsolatos viszonyáról, illetve az ezt körülvevő pletykákról is beszélt az All the Smoke című műsorban. Wall elmondása szerint mindig azt hallja, mennyire nem kedvelik egymást, de ő nem lenne az Beal nélkül, aki, és ez fordítva is igaz. Jobbá teszik egymást, nagyszerűen kiegészítik a másikat, és megkönnyítik egymás dolgát a pályán.

A New Orleans Pelicans sztárja, Zion Williamson már nem volt perclimiten, mikor félbeszakadt a szezon, de Alvin Gentry vezetőedző elmondta, hogy beszélni fog erről a tavalyi 1/1-essel. Williamson egészsége a legfontosabb, de a tréner is kiemelte, hogy 5-6 meccs után már nem volt perclimiten játékosa. Ettől függetlenül ki fognak térni erre a témára, és nemcsak Zionnal, hanem másokkal kapcsolatban is. Gentry arról is beszélt, hogy mióta a ligában van, nem látott senkit, akinek ilyen "második felugrása" lett volna - leérkezés után azonnal újra a levegőben van, miközben a védői még az első mozdulatára sem tudnak reagálni. A vezetőedző úgy érzi, ez kellemes meglepetés volt, és arra is rájöttek, milyen kiválóan passzol Williamson. Egyre jobb a labdakezelése is - a posztján ligaelit lehet ebben - emellett nagyszerű csapattárs, és olyan játékos, akihez a meccsek végén bátran fordulhat a csapat, ha kosárra van szüksége.

Ha már Williamson: a Gatorade bejelentette, hogy a Pelicans újonca, Elena Delle Donne és Jayson Tatum lesznek a főszereplők Michael Jordan egyik ikonikus reklámja, a "Be Like Mike" remake-jében. A bemutatóra nem kell sokat várni: ma éjszaka, a Last Dance 5. és 6. része előtt lesz majd a "premier".

Arról tegnap reggel írtunk már, hogy az 5. rész főszereplője Kobe Bryant lesz - természetesen a Chicago Bulls mellett. Magic Johnson Arash Markazival (Los Angeles Times) arról beszélgetett, hogy rögtön az elejétől kezdve látható volt, hogy különleges kapcsolat kezd kialakulni Jordan és Bryant között. Kobe tisztelte az idősebb játékosokat, de Jordant úgy bálványozta, mint soha senkit. Ebben a részben szó lesz az 1998-as All-Star gáláról is, ahol Bryant azt mondta MJ-nek, hogy olyan akar lenni, mint ő, de egyben meg akarja neki mutatni, hogy mit tud. Johnson arról is beszélt, hogy sem Kobe, sem Jordan nem beszélt erről nyíltan, de szerinte nagyon jól megértették egymást. Bryant erre a szintre akart eljutni - mindig azt mondta neki, hogy olyan akar lenni, mint ő és Jordan, és nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Nagyon szeretett volna hatszoros bajnok lenni, és ki akarta vívni Jordan tiszteletét. Nem volt sok barátja Kobe-nak, de Jordan az volt - mindketten törődtek a másikkal.

A Parrot Analytics felmérése alapján a Last Dance a világ legkeresettebb dokumentumfilmje a Tiger Kinget megelőzve. A múlt héten egész Amerikában a 11. legkeresettebb műsor volt a Bulls 97/98-as idényét és a csapat jordani éveit feldolgozó alkotás, amely az ESPN történetének legnézettebb dokumentumfilmje

Mark Giannotto (Memphis Commercial Appeal) hozta a hírt, hogy a Memphis Grizzlies edzőközpontja valószínűleg kinyithat május 8-tól - ekkortól engedélyezi ezt a liga, és a helyi korlátozások lazítása is lehetővé teszi ezt a Grizzlies számára. Mint ismert, egyéni edzéseket lehet csak végezni majd, de a nyugati nyolcadik helyen tanyázó Memphis számára ez is kulcsfontosságú lehet, ha egyáltalán harcolnia kell még a PO-ért, és lesz alapszakasz. Több csapat jelezte már, hogy hiába engedélyezett május 8-tól az egyéni tréning, ők nem fognak kinyitni, mivel a helyi szabályok ezt egyelőre nem teszik lehetővé.

Baxter Holmes (ESPN) hozta a hírt, hogy az egészségi állapot és a kor fogja meghatározni azt, hogy ki tartozik az alapvető személyzetbe abban az esetben, ha folytatódik az idény. Két GM is jelezte Holmesnak, hogy a szakmai stábjaikban dolgoznak olyanok, akiket nem szívesen látna a pálya környékén a jelenlegi helyzetben. Az egyikük úgy fogalmazott, hogy semmilyen kockázatnak nem akarja kitenni az érintetteket - aggódik ezekért az emberekért, és ezt a rizikót nem vállalhatják fel. Egy másik GM azt mondta, hogy a ligának pontosan definiálnia kell, hogy ki tagja az alapvető személyzetnek, ez viszont elég kínos beszélgetésekhez vezethet - többen úgy érezhetik, hogy veszélyben az állásuk. Általánossában véve 40-50 ember utazik együtt a csapattal, ez várhatóan a felére fog csökkenni. Egy GM azt mondta, hogy az orvosi részleget senki nem akarja majd "megvágni", de egy vezetőedző is elég lehet a kispadra.

A végére pedig Brian Windhorst (ESPN) maradt, aki úgy tudja, hogy a liga minden olyan forgatókönyvet kizárt, amiben az szerepel, hogy a játékosokat külön kell választani a családjuktól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus