Hírmorzsák 2020-05-24 (20:45)

Bradley Beal maradni akar Washingtonban. Az idei Hall of Fame osztály beiktatása jövőre csúszhat - Kobe Bryant családja valószínűleg tevékeny részese lesz az eseménynek. Nikola Mirotic a Jazz 3 éves ajánlatát utasította vissza, amikor a Barcelonához igazolt - nem élvezte a játékot az NBA-ben. A Maccabi Tel-Aviv vinné Ante Zizicet. Steve Kerr olyan felvételeket látott a Last Dance-ben az édesapjáról, amelyeket korábban még soha. New Yorkban is elkezdhetnek edzeni a profi csapatok. Matt Barnes nem fogadta el a Warriors 2017-es bajnoki gyűrűjét.

Péntek délelőtt írtunk arról, hogy a Brooklyn Nets kiszemelte magának Bradley Bealt, a Washington Wizards dobóhátvédjének ügynöke, Mark Bartelstein viszont gyorsan megpróbálta agyonlőni a pletykákat: Adam Zagoriának (Forbes) elmondta, hogy Beal nem véletlenül hosszabbított a fővárosiakkal - maradni akar a Wizardsnál, a klub pedig meg akarja tartani, ezért írt alá idő előtt.

Gary Washburn (Boston Globe) írt arról cikket, hogy tovább csúszhat a 2020-as Hall of Fame osztály beiktatása - jelenleg augusztus 29-re tervezik az eseményt, de két további lehetséges időpont is a pakliban van. A Hírességek Csarnokának vezetője, John Doleva azt nyilatkozta, hogy az biztos, hogy a 2020-as HoF-osztály külön lesz beiktatva, mert mindegyik class megérdemli a külön ünnepséget, főleg egy ilyen játékosokat felvonultató, de elképzelhető, hogy jövőre két beiktatás is lesz majd. Delova azt is elárulta, hogy még nem tudni, Kobe Bryant helyett ki mond majd beszédet, de a Lakers-ikon családja szeretné kivenni a részét a ceremóniából - lehet, hogy a család több tagja is be lesz vonva.

A Barcelona sztárja, Nikola Mirotic a Sergiobasket Vlogsnak adott interjút, amelyben elmesélte, hogyan távozott az NBA-ből. A spanyol-montenegrói magasember szerint Görögországban nyaralt az FA-piac kezdetén, amikor a Utah Jazz 3 éves, teljesen garantált, nagyszerű szerződést ajánlott neki. Úgy volt, hogy két napra az USA-ba utazik, de a reptéren belegondolt, hogy mi az, amiért nincs a családjával - úgy érezte, hogy nem szabad elrepülnie, mert ha ezt megteszi, alá is írja ezt a kontraktust. Visszament a hotelbe, közölte az ügynökével, hogy nem érte el a repülőt, és kérjen elnézést a Jazztől a nevében, de más útra lép, nem akarja az NBA-ben folytatni.

Mirotic elmondása szerint az USA-ban mindig ugyanaz volt a feladata: elzárás-leválás után kifelé kellett mozognia, az üres triplákat meg el kellett vállalnia - szerzett tizenpár pontot meg néhány pattanót, és ennyi. Telt az idő, és nem ekkor játszotta élete játékát - nem érezte az örömöt és a lehetőséget, hogy fejlődhetne, és ekkor mondta azt, hogy ideje visszatérnie Európába nagyobb dolgokat tenni.

Ha már Európa: az izraeli Maccabi Tel-Aviv nagyon szívesen leigazolná az off-szezonban Ante Zizicet és Kevin Pangost - előbbi az NBA-ben játszik, de az előző idényben is csak 4.4 pontot és 3 pattanót átlagolt, a szezon végén pedig szabadon mehet bárhová.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo bejelentette, hogy New York állam profi sportegyesületei elkezdhetik a szerzevett edzéseket - a Knicks és a Nets is zöld utat kapott tehát.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a KNBR 680 rádióadásában elmesélte, hogy a Last Dance kilencedik részében olyan felvételeket látott az édesapjáról, amiket korábban még soha. Beszélt a testvéreivel is, ők sem látták még az apjuk Bejrútban készült interjúját - megható volt látni újra az édesapját, hallani a hangját. A dokumentumkészítők olyan anyagokhoz jutnak hozzá, amikhez az átlagember nem - olyan dolgokat láthattak és olvashattak, amiket eddig még nem. 

A végére pedig az All the Smoke podcast maradt, amelyet Matt Barnes és Stephen Jackson visznek. Legutóbbi vendégük Tracy McGrady volt, aki elmondta, hogy akkor sem fogadta volna el a San Antonio Spurstől a 2013-as bajnoki aranygyűrűt, ha a csapat legyőzi a döntőben a Miami Heatet. Barnes erre csatlakozott rá azzal, hogy ő is ugyanezt tette, amikor 2017-ben bajnok lett a Warriors - kapott egy ingyen bajnoki címet, de a végső sikerig vezető út a lényeg, amiatt tudja az ember azt mondani, hogy "igen, segítettem". Nem harcolt a pályán a többiekkel, nem fogta LeBron Jamest vagy Kawhi Leonardöt, úgyhogy neki az a bajnoki cím nem számít - a gyűrűje még mindig ott van a Golden State-nél. Barnes egyébként 12 meccsen pályára lépett abban a PO-ban, de csak 3.1 perces átlaga volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus