Hírmorzsák 2020-05-25 (12:00)

Nurkic és Zach Collins is felépültek a Blazersnél. Millsap úgy érzi, a Nuggets összeszokottabb, mint riválisai, ezért jó esélye van a bajnoki címre. Seth Curry nem akar testvérével egy csapatban játszani. Dinwiddie anyagilag közelítette meg a szezon folytatását. Sean Marks szerint Durant és Irving tovább építhetik örökségüket egy brooklyni bajnoki címmel. Joe Harris maradna a Netsnél. Harden úgy érzi, formában tudta tartani magát fizikailag. Haslem azt szeretné, ha a Heat jó formában lenne a szezon újraindításakor. Isaac még csak nemrég kezdett el futni. Miért nem pörög eléggé Mo Bamba? A Nets kedden nyitja meg edzőközpontját. A Warriors meg fogja fontolni az 1/1 cseréjét. Draftról visszalépők. Tyrese Haliburtonön lesz nyomás, bárhol játszik majd. Greg Whittington iránt több csapat is érdeklődik. Jon Leuer visszavonult, Bogut szünetet tart.

A Dallas Mavericks hátvédje, Seth Curry az Uninterrupted Go Off podcastjének vendége volt, ahol Austin Riversszel beszélgetett. Curry sokszor gondolkodott azon, hogy együtt játsszon testvérével, Steph Curryvel. Pályafutása korábbi szakaszában több ajánlata is volt a Golden State Warriorstól, de sokkal kisebb szerepeket tölthetett volna be, mint egyébként, mert telített volt az oaklandiek kerete. Mindig nemet mondott, mert inkább testvére ellen akart kosarazni, mint egy csapatban vele. Mindig is összehasonlítják majd Steph-fel, az árnyékában kell játszania, ez pedig még inkább igaz lenne, ha egy klubnál kosaraznának. A saját útját akarja járni, azt akarja csinálni, ami neki jó, és ebben testvére is támogatja. Steph is pontosan tudja, milyen nagy a nyomás rajta, ezért ő is azt szeretné, ha a saját maga által kitaposott ösvényen indulna el.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, New York állam kormányzója, Andrew Cuomo engedélyt adott az állam csapatainak, hogy elkezdjenek szervezett keretek között edzeni. A Brooklyn Nets hivatalos közleményben írta meg, hogy kedden meg is nyitja edzőközpontjának kapuit.

A Nets hátvédje, Spencer Dinwiddie twitteren feltette a kérdést, hogy ha a szezon rögtön a 16 csapatos rájátszással folytatódik, akkor vajon az érintett együttesek és kosarasaik több pénzt kapnak azért, mert nekik köszönhetően lesz bevétele a ligának a koronavírus és a Kínával kapcsolatos problémák ellenére is? Mikor néhány felkérdezték Dinwiddie-t, hogy túlságosan is anyagias szemszögből nézi a visszatérést, akkor annyit írt, hogy "Nem a pénzről szól ez az egész?". Ő csak egy kis fogaskerék a nagy gépezetben, a hatalmas üzletben.

A Brooklyn GM-je, Sean Marks a SkySports New Zealand munkatársának adott interjút. Marks ebben többek között arról is beszélt, hogy szerinte Kevin Durant és Kyrie Irving öröksége is gazdagabb lehet, amennyiben sikerül bajnoki címet nyerniük a Nets-cel, ezért harcolnak most mindketten. Durant már nyert két bajnokságot, Irving is egyet, de mindketten új szintre emelhetik ezt egy brooklyni aranygyűrűvel.

Még mindig Nets: Joe Harris Michael Grady (YES Network) beszélgetőpartnere volt, a vajkezű wing pedig elmondta, hogy számára az lenne az ideális forgatókönyv, ha maradna Brooklynban - a szezon végén szabadügynök lesz. Harris elmondása szerint tisztán emlékszik rá, hogy milyen volt 4 éve megérkezni a csapathoz - lehetőséget kapott, hogy fiatal játékosként tanuljon, és elkövethette a hibáit, melyek segítségével fejlődni tudott. Mindig is imádta New Yorkot, szeret Brooklynban élni. Tudja, hogy a ligának van üzleti oldala is, és van olyan rész, amire nincs befolyással, de leginkább maradni szeretne jelenlegi kenyéradójánál.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Kelly Ikóval (The Athletic) beszélgetett arról, hogy mit csinált a leállás alatt. Harden elmondása szerint van elég futópadja és súlyzója otthon ahhoz, hogy sikerült formában tartania magát. Hozzátette, hogy közel sem volt rá olyan fizikai hatással a karantén, mint sok más játékosra.

A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle David Aldridge-nek (The Athletic) elmondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legjobb formában legyenek a Mavs-játékosok - a Dallas ugyan azok közé a klubok közé tartozik, amelyek még nem nyitották meg edzőközpontjaikat, de online vezényli az otthoni edzéseket, és jóga órái is vannak a csapat játékosainak. Carlisle elmondta, hogy egészen biztos abban, hogy a kosarasok szeretnének pályára lépni. Elég okosak azonban ahhoz, hogy tudják, nagyon fontos szakaszához érkezett a történelem, és a megfelelő módon kell kezelniük a jelenlegi helyzetet.

A Miami Heat veteránja, Udonis Haslem az ESPN Now or Never című adásában elmesélte, hogy hangsúlyozta társainak: ki kell használniuk a mostani időszakot, amikor önkéntesen lehet részt venni az edzőközpontokban szervezett edzéseken. Haslem szerint nagyon fontos lenne, hogy jó formában legyenek, amikor újraindul az idény. Hozzátette, hogy a fiatalok sokkal gyorsabban tudnak alkalmazkodni, mint az ő korabeli játékosok, de ezért nem áll le soha az edzéssel - pályafutása és élete ezen pontján ez már valódi életforma. Ezért mondja mindig a fiatalabbaknak, hogy soha nem kér tőlük semmi olyat, amit ő maga ne tenne meg.

Jason Quick (The Athletic) információi szerint a Portland TrailBlazersnél Jusuf Nurkic és Zach Collins is teljesen felépültek sérüléseikből, így ők biztosan játszhatnak majd, ha újraindul az idény - előbbi 2019 márciusi lábtörése óta nem lépett pályára, utóbbi pedig az idény első három meccse után feküdt kés alá, miután kiment a bal válla. Az oregoniak sztárja, Damian Lillard is bizakodóan nyilatkozott, elmondása szerint közel 100%-os lesz a keret, ami teljesen más, mint amihez eddig hozzá lehettek szokva. Azt már mi tesszük hozzá, hogy nagy kérdés, ez mire lesz elég, hiszen a Blazers 3.5 meccs hátrányban van a nyugati nyolcadik Memphis Grizzlies-zel szemben - a legjobb esélyük egy PO előtti minitorna lehet a 7-10. helyezettek között, kérdés, lesz-e ilyen egyáltalán.

Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint azt továbbra sem tudni, hogy mi lesz az Orlando Magic egyik kiemelt tehetségével, Jonathan Isaackel, aki január 1-jén szenvedett súlyos térdsérülést. Isaac a múlt héten már egy AlterG antigravitációs futópadon tréningezett, de ez volt az első alkalom, hogy a sérülése óta futott.

Robbins egy játékosmegfigyelővel is beszélt a gárda másik, potenciális jövőbeli sztárjáról, Mo Bambáról. A scout azt mondta, hogy a center esetében teljesen egyértelmű, mi a kérdés: nem tudni, mi az oka annak, hogy bizonyos meccseken egyszerűen nem tud eléggé felpörögni, borzasztóan kevés energiával játszik. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem tud feljebb kapcsolni, és nem tud hosszabb ideig egy kiegyensúlyozott, magas szintet hozni.

A Denver Nuggets erőcsatára, Paul Millsap a csapattal beszélgetett instagramon, ahol elárulta, olyan gyakorlatokat végzett leginkább a leállás alatt, amitől erősebb és gyorsabb lehet, mint a márciusi stop előtt volt. Arról is beszélt a nyáron szabadügynökké váló magasember, hogy szerinte jó esélyeik vannak a bajnoki címre - előnyben vannak, mert sokkal összeszokottabbak, mint riválisaik, ahol rengeteg az új arc, és ezt a leállás még inkább kidomboríthatja.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers Monte Poole-lal (NBC Sports Bay Area) beszélgetett arról, hogy továbbra is opció az, hogy egy, már bizonyított játékosra cseréljék első körös pickjüket, akár az 1/1-et is. Myers kiemelte, hogy ez nem jelenti azt, hogy cserélni is fogják a picket, de át fogják gondolni ennek a lehetőségét is. A lehető legjobb döntést akarják hozni a franchise szempontjából, de nem tudnak mit mondani addig, amíg nem látják, milyen ajánlatokat kapnak. A Warriors rendelkezik a leggyengébb mérleggel, de a lotteryn így is visszacsúszhat az ötödik pozícióba. Myers ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nincs kiemelkedő, franchise sorsát megfordítani képes kosaras az idei börzén - azt már Poole tette hozzá, hogy nincs túl nagy különbség a Top5-ben kiválasztható tehetségek között.

Az előző idényben a török Galatasaraynál játszó Greg Whittington iránt több NBA csapat is érdeklődik a HoopsRumors értesülései szerint. Whittington a török bajnokságban 52.8%-kal dobta a triplákat - előtte Izraelben 41.5% volt a mutatója, de 18.4 pontja mellett 9.6 pattanót átlagolt, amivel vezette az egész izraeli élvonalat. Sokoldalú, jó kezű és nem túl labdaigényes wing, amire komoly kereslet van a jelenlegi ligában.

A Richmond hátvédje, Jacob Gilyard Jeff Goodmannek (The Stadium) elmondta, hogy visszalép az idei drafttól, Jon Rothstein (CBS Sports) pedig úgy tudja, hogy a Mississippi State centere, Abdul Ado és a Rhode Island hátvédje, Fatts Russell is ugyanígy tesznek - egyikük sincs az ESPN Top100-as listáján. Gilyard nem az egyetlen Richmond játékos, aki így döntött: Grant Golden Rothsteinnel közölte a múlt hét folyamán, hogy visszatér az NCAA-be végzős évére is - a UCF hátvédje, Darin Greennel ugyanez a helyzet. A Marshall Egyetem vezetőedzője, Dan D'Antoni úgy tudja, hogy Jarrod West is az egyetemi ligában tölti következő, utolsó idényét. Romello White az Arizona State-ről az Ole Misshez került - egyelőre még nem húzatta ki nevét a draftról, de úgy néz ki, hogy vele sem kell számolni.

A Top10-be várt Tyrese Haliburton elmondta, hogy nem fog összeroppanni attól, hogy New Yorkban kell játszania, ha végül úgy alakul, hogy a Knicks választja ki. Haliburton az ESPN The Jump című műsorában kifejtette, hogy mindig arról beszélnek, mekkora teher New Yorkban játszani, ő azonban úgy érzi, bárhova kerül, saját magára nagyobb nyomást fog helyezni, mint amit kívülről kaphat. Mindig mindenhol teher lesz rajta, amit saját maga fog generálni, úgyhogy bárhol kész játszani. Egy NBA-ben dolgozó vezető azt mondta Marc Bermannek (New York Post), hogy a Knicks jó irányba halad, ha a hatodik helyen elviszi Haliburtont - igaz a tegnap délelőtti hírek alapján nem ő, hanem LaMelo Ball a New York-iak első számú kiszemeltje egyes posztra.

Andrew Bogut bejelentette, hogy szünetet tart - ez nem jelenti azt, hogy végleg befejezi pályafutását, de a következő idényben Ausztráliában sem fog játszani, nem fogja elsietni döntését a hogyan továbbal kapcsolatban.

A végére pedig a 31 éves Jon Leuer maradt, aki bejelentette, hogy visszavonul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus