Hírmorzsák 2020-08-09 (11:15)

Ben Simmons elhagyta a buborékot, megműtik a térdét - erősen kérdéses, látjuk-e még a szezon során. Tyronn Lue és Jason Kidd is esélyes lehet a Pelicans kispadjára, ha Alvin Gentrytől megválik a csapat. Luka Doncic nyeri idén a tripla-dupla kategóriát, Magic Johnson nyomdokain. A Lakers abban reménykedik, hogy Rajon Rondo az első kör közben már bevethető lesz. Jimmy Butler hétfőn visszatér, Gary Harris és Will Barton is hamarosan játszanak. Kendrick Nunn újra a buborékban. A Delete 8 nem Orlandóban fog összegyűlni. A liga és a Játékosok Szakszervezete még nem tárgyal a következő idény fizetési sapkájáról. 

Sérülésekkel, visszatérésekkel kezdünk. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap este, hogy a Philadelphia Sixers sztárja, Ben Simmons elhagyja a buborékot, kés alá fekszik, meg kell műteni a bal térdét. A klub ugyan nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az ausztrál még visszatér a Disney Worldbe, de nagyon sokáig kellene menetelnie a rájátszásban a Sixersnek, hogy erre legyen még bármiféle esély - és még egy döntővel sem lenne biztos Simmons visszatérése, tekintve hogy a hírek szerint 8-10 hetes kihagyás is várhat rá.

Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Lakers abban reménykedik, hogy ha nem lesz visszaesés Rajon Rondo állapotában, akkor a veterán irányító valamikor a PO első körében csatlakozhat az együtteshez - július 12-én tört el a jobb hüvelykujja, akkor 8 hetes kihagyást jósoltak neki, és jelenleg Kurt Rambisszel edz a buborékon kívül. A Miami Heatnél Jimmy Butler elvileg hétfőn pályára lép az Indiana Pacers ellen - az előző három összecsapást lábfejsérülése miatt hagyta ki. A Heatnél van egy másik visszatérő is: Kendrick Nunn újra a buborékban van, négynapos karantén vár most rá - azt továbbra sem tudni, hogy mi volt a távozása oka. A Denver Nuggetsnél Jamal Murray a Utah Jazz ellen már játszott, Wojnarowski pedig úgy tudja, hogy Gary Harris és Will Barton is hamarosan felépülnek, őket is a pályán láthatjuk nem sokára.

Péntek este volt arról szó, hogy az NBA fontolgatja, hogy a Delete 8-et bevigye a buborékon belülre, ott rendezzék meg a folytatásból kimaradó csapatok az edzőtáboraikat, ha felszabadul hely a kieső klubok miatt. Wojnarowski értesülései szerint a Játékosok Szakszervezete ezt a forgatókönyvet nem szeretné, abszolút nem is akarnak erről tárgyalni. Jelenleg az egyetlen reális megoldás az lehet, ha önkéntes edzéseket engedélyeznek a csapatok edzőközpontjaiban. Valamit egészen biztosan tennie kell a ligának, mert a buborékból kimaradók egyre elégedetlenebbek, és egyre inkább úgy érzik, hátrányba kerülnek. Az egyik GM azt nyilatkozta, hogy 9 hónap telhet el az utolsó tétmeccsük és a következő, téttel bíró találkozójuk között, ami rengeteg - ráadásul még több, akár egy teljes év is lehet, ha csúsztatják a következő idény kezdését. Az illető szerint ez példátlan ebben a sportágban, és megérdemlik a segítséget.

Wojnarowski a következő idényről is hozott híreket. Információi szerint a liga és az NBPA még nem kezdett el tárgyalni a 2020/21-es szezon fizetési sapkájáról - a hónap végén folytathatják erről a beszélgetéseket, mert egyelőre még nem ismert, mennyi lesz a liga bevétele. A hírek szerint a vezetők és az ügynökök is nagyon szeretnék legalább körülbelülre tudni, hova várható a fizetési plafon. Woj további híreit a témával kapcsolatban tegnap este már olvashattátok.

Még mindig maradjunk Wojnarowskinál: az újságíró jelentette, hogy a New Orleans Pelicansnek döntenie kell majd vezetőedzői poszton, miután Alvin Gentry szerződése utolsó évébe lép. Ha David Griffin váltásra szánja el magát, Tyronn Lue és Jason Kidd is jelöltek lesznek a kispadra.

A végére pedig Luka Doncic maradt. Azt reggel láthattátok és olvashattátok is, hogy a Dallas Mavericks sztárja gólpassz-karriercsúcsot ért el a Milwaukee Bucks elleni siker során. Doncic 17. tripla-dupláját szerezte ebben az idényben, ezzel már biztosan ő nyeri idén a kategóriát - Nikola Jokics és LeBron James 13-13 tripla-duplával állnak mögötte. Ő a legfiatalabb játékos a liga történetében, aki ebben az élen végez, és Magic Johnson után a második kosaras, akinek sikerül 30 pontot és 19 gólpasszt egy mérkőzés során feltenni a táblára.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus