Hírmorzsák 2020-09-06 (10:45)

Giannis Antetokounmpo játéka kérdéses a Heat elleni negyedik meccsre. Kemba Walker szerint megengedhetetlen, hogy még egyszer ilyen keveset vállaljon. Jaylen Brown úgy érzi, ez a párharc a küzdelemről szól, erre kell készülniük. Gordon Hayward vasárnap kezdi négynapos karanténját. Nick Nurse akkor sem vitte volna családját a buborékba, ha lehetősége lett volna rá. PJ Tucker szerint az a lényeg, hogy minél jobban megnehezítsék a Lakers két sztárjának életét. Jerry Colangelo megvédte Steve Nash kinevezését.

Malika Andrews (ESPN) értesülései szerint Giannis Antetokounmpo játéka kérdéses a Miami Heat elleni párharc negyedik meccsére. Ettől függetlenül valószínűleg pályára lép majd a görög, hiszen csapata, a Milwaukee Bucks 0-3-ra áll, ki is eshet a következő összecsapáson. Antetokounmpo jobb bokája a harmadik találkozó első negyedében ment ki, utána már sérülten játszott - ettől függetlenül úgy érezte, több időt is tölthetett volna a pályán, ezért is valószínű, hogy bevethető lesz ma éjszaka.

A másik keleti párharcban a Toronto Raptors egyenlített a Boston Celtics ellen, a zöldek irányítója, Kemba Walker pedig a mérkőzést követően elmondta, hogy aggresszívebbnek kell lennie a továbbiakban - ez nem sikerült neki most, ez pedig elfogadhatatlan a részéről. Walker kiemelte, hogy nem vállalhat mindössze 9 dobást egy meccsen, ez nem történhet meg még egyszer. Jaylen Brown mindössze 4/18 volt mezőnyből - elmondása szerint hibázott üres helyzetekből is, pedig alapvetően jó dobónak számít, úgyhogy ezeket értékesítenie kell a továbbiakban. Eljött az igazság pillanata, hiszen 2-2-re áll a párharc - sem a csapat, sem ő nem játszott olyan jól. Vissza kell vágniuk, és fel kell készülniük a küzdelemre, mert ez a sorozat erről szól, a küzdelemről. Arra kell készülniük, hogy az életükért kell majd harcolniuk - ezt kell tenniük, és persze jól kell játszaniuk.

Az is a Bostonhoz tartozik, hogy Gordon Hayward vasárnap megkezdi négynapos karanténját, Brad Stevens vezetőedző azonban nem számol azzal, hogy a közeljövőben bevethető lesz a swingman - mint ismert, Hayward súlyos bokasérülést szenvedett még a Philadelphia Sixers elleni párharcban.

Tegnap délelőtt olvashattatok arról, hogy a Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone megszólta a ligát, amiért a szakmai stáb tagjai nem fogadhattak családtagot az első kör után. Arról tegnap este beszámoltunk, hogy az NBA egy közleménnyel reagált, a Raptors trénere, Nick Nurse azonban azt nyilatkozta, hogy rá nem igazán van negatív hatással a szerettei távolléte. Nurse hozzátette, hogy valószínűleg akkor sem vitte volna a buborékba a családját, ha lehetősége lett volna rá, mert bármennyire is úgy tűnik, hogy ez egy megfelelő hely a családnak és a gyerekeknek, mégsem érzi úgy, hogy feltétlenül jó helyük lenne ott.

Arról is tegnap este olvashattatok, hogy a Houston Rockets sztárja, James Harden szerint mindegy, milyen magas valaki - csapattársa, PJ Tucker is erről beszélt a Los Angeles Lakers elleni párharc első meccse után. Tucker szerint igen, alacsony, viszont erős és jól mozog lábon - bárki előtt ott tud maradni, és soha nem adja fel, minden labdabirtoklásnál küzd. Anthony Davis és LeBron James a mostani generáció legjobb játékosai közé tartoznak, így egészen biztosan fognak pontokat szerezni, méghozzá nem is kevésszer, de Tucker szerint az a lényeg, hogy minél jobban megnehezítsék a Lakers két sztárjának az életét és azt, hogy kosarakat dobjanak, valamint hogy a mérkőzések végére kifárasszák őket. A jelenleg centerként használt játékos úgy érzi, ennyit tudnak tenni - harcosok, akik a végsőkig küzdenek. Kirk Goldsberry számításai szerint egyébként Davis nem dobott pontot, ha Tucker védekezett rajta - egyelőre nagyon működik a Houston elképzelése.

A végére pedig Steve Nash kinevezése maradt, amely kisebb-nagyobb vihart kavart az NBA körül - többen is kritizálták ezt a lépést, mondván egy semmilyen edzői tapasztalattal nem rendelkező fehér férfi kapott lehetőséget. Újra előkerült, hogy hány fekete edző van a ligában, és hogy mennyire csökkent a számuk az elmúlt időben. Jerry Colangelo, a Phoenix Suns egykori tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy szerinte nem Nasht kéne bántani emiatt, mert nem ő tehet arról, hogy nem a tapasztaltabb fekete edzők kapnak munkát helyette. Felnőtt ember Nash, tudta, hogy ha igent mond, az következményekkel jár, ahogyan a Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks is - Colangelo úgy érzi, ezt tiszteletben kell tartani. Olyan időket élünk, amikor minden döntést mikroszkóppal vizsgálnak, és mindenbe bekerül a faji téma, néha indokoltan, néha nem. Nash kinevezését azonban úgyis az elért eredményei minősítik majd - ha sikeres lesz, akkor nem számít majd, hogy nem volt korábbi tapasztalata trénerként, ha pedig nem, akkor lehet mondani, hogy ezen bukott el. Senki nem tudhatja, mi lesz a vége - kockázatot vállalt a Nets, de Nash tulajdonoságait ismerve vállalható kockázatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus