Hírmorzsák 2020-09-17 (10:00)

Kihirdette a liga az All-NBA csapatokat. A Lakersnél ismét előkerülhetnek a magasemberek. Hiányos kerettel kezdte meg az edzéseket a Pistons. Megvan a Kings új vezetője. A Bucks valószínűleg nem cserél Chris Paulért. Összeszólalkozott Paul George és Montrezl Harrell.

Ahogyan arról ma reggel már beszámoltunk, a liga kihirdette az All-NBA csapatokat. Az első ötösbe Giannis Antetokounmpo, LeBron James, James Harden, Anthony Davis és Luka Doncic került be. Utóbbi játékos pályafutása első All-NBA tagságát ünnepelheti, és ugyanígy tehet a második csapatba kerülő Pascal Siakam, valamint a harmadik ötösbe beválasztott Ben Simmons és Jayson Tatum is.

Frank Vogelt, a Los Angeles Lakers edzőjét a Denver Nuggets elleni párharcról kérdezték. Részletekbe nem kívánt belemenni, de annyit elmondott, hogy JaVale McGee és Dwight Howard ismét nagyobb szerepet kaphat, szeretnének visszatérni ahhoz a játékukhoz, amit a Houston Rockets elleni széria előtt játszottak. Ennek a katalizátora Nikola Jokics, aki a liga egyik legkülönlegesebb játékosa, és minden idők egyik legkülönlegesebb centere. Vogel a Nuggets mellett a Boston Celtics és a Miami Heat csapatát is dicsérte, szerinte mindhárom le tudja győzni a Lakerst, ezért a megfelelő tisztelettel kezelik őket. Néhány játékosuk már felért a csúcsra, de így együtt ez lenne az első alkalom, ezért nagyon éhesek a sikerre.

A Detroit Pistonsnál megkezdődtek a közös edzések. Dwane Casey arról számolt be, hogy az összes fiatal játékosuk jelen van, ugyanakkor 4 kosaras is a távolmaradás mellett döntött. Blake Griffin és Derrick Rose is 100%-os állapotban van, de inkább az egyéni felkészülést választották. Előbbi Los Angelesben, utóbbi pedig részben Detroitban, részben az otthonában készül. Rajtuk kívül a csapat két szabadügynöke, Christian Wood és Langston Galloway sincs jelen, akik nem szeretnének túlzott kockázatot vállalni az új szerződésük megkötése előtt. Casey elmondta, hogy minden távolmaradóval szemben megértő.

A Pistons trénere a csapat jövőjéről is beszélt, és azt hangsúlyozta, hogy nem kezdenek teljes újjáépítésbe, inkább csak újrakalibrálják a csapatot. Ha a fiatal játékosok a várt ütemben fejlődnek, akkor ez nem fog sokáig tartani, és ha lesz rá lehetőségük, akkor a szabadügynökpiacról is erősíteni fognak.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Sacramento Kingsnél Monte McNair lesz a kosárlabdával kapcsolatos ügyek (Head Of Basketball Operations) új vezetője. McNair az előző két évben a Houston Rockets segéd GM-e volt, a kinevezésétől pedig azt várják, hogy megfelelő alapot jelenthet egy új vezetőség felépítéséhez. A pozícióért folytatott interjúkon Vivek Ranadivé tulajdonos mellett részt vett a fia is, illetve Joe Dumars is jelen volt, aki Charania értesülései szerint tanácsadóként maradhat a Kings kötelékében.

A Milwaukee Bucks kiesése után szárnyra kapott az a pletyka, hogy érdeklődnek Chris Paul iránt. Eric Nehm és Sam Amick (mindkettő The Athletic) ugyanakkor a tulajdonosi kör gondolkodását jól ismerő forrásokra hivatkozva nagyon valószínűtlennek tartja, hogy egy ilyen csere megtörténne. A Bucksnál abban sem biztosak, hogy mennyire illene össze Paul és Antetokounmpo személyisége, ezért várhatóan más irányba fognak nézelődni. Nehm és Amick arról is írtak, hogy Mike Budenholzer a Miami Heat elleni 4. meccsen többet akarta játszatni Antetokounmpot, mint a korábbi összecsapásokon, csak a sérülése közbeszólt.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint a Los Angeles Clippers két játékosa, Paul George és Montrezl Harrell keményen összeszólalkozott a Denver Nuggets elleni 2. meccs egyik időkérése során. A vita tárgyát azt képezte, hogy George az egyik támadásnál Harrell felé passzolt, de eladott labda lett a helyzetből. Harrell szerint kockázatos volt a passz, George szerint viszont csapattársa simán elkaphatta volna. Harrell ezután hozzávágta csapattársához, hogy Georgenak mindig igaza van, és senki sem szólhat hozzá egy rossz szót sem. Néhány válogatott kifejezést még egymás fejéhez vágtak, de ennyiben maradt a vita.

Haynes arról is beszámolt, hogy valószínűleg Doc Rivers marad a Clippers edzője a következő szezonra is. Ebben az is közrejátszhat, hogy Kawhi Leonard tavaly nyáron részben azért választotta a csapatot, mert szeretett volna Rivers kezei alatt játszani.

Az NBA közzétette a draft előtti időszak menetrendjét. A csapatok szeptember 21-24. között ülhetnek le a játékosokkal interjúzni – természetesen csak virtuálisan. A különböző felmérésekhez szükséges eszközöket szeptember 28. és október 16. között kapják meg a csapatok, míg az orvosi vizsgálatokra szeptember 28. és október 23. között kerülhet sor. Mint ismert, a játékosbörze november 18-án lesz.

A 2021-es drafthoz kapcsolódik, hogy az ESPN Top 100-as ranglistáján a 8. helyet elfoglaló Nate Bittle az Oregon Ducksnál kezdi meg egyetemi pályafutását. A 211 centi magas center a Gonzaga, a UCLA és az Arizona helyett választotta a Ducks csapatát.

Végül ismét essen szó a nézettségi adatokról: ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az NFL indulása nagyban befolyásolta az NBA rájátszásának a nézettségét az elmúlt napokban. A Denver Nuggets és a Los Angeles Clippers 7. meccsét ugyanakkor 5,23 millió tévénéző követte az Egyesült Államokban, amivel az idei playoff legnézettebb meccse lett. Az áprilisi NFL draft óta ez volt a 3. legnézettebb élő sportközvetítés, csak a két hétfői NFL meccs előzte meg. Az elmúlt 4 évben csak egyetlen alkalommal követték ennél többen az NBA rájátszásából az első két kör valamelyik meccsét. Tavaly a Golden State Warriors és a Houston Rockets 6. összecsapását 7,33 millióan nézték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus