Hírmorzsák 2020-10-11 (11:15)

Mike Brown jó benyomást tett a Clippers vezetőségére. Anthony Davis valószínűleg játszik a hatodik meccsen, Goran Dragic jó eséllyel nem. A döntő ötödik mérkőzését nézték a legtöbben az idei fináléból. Az L2M Report szerint kétszer tévedtek a játékvezetők a Lakers kárára az utolsó két percben, de nem Jimmy Butler büntetőinél. Donald Trump beszólt LeBron Jamesnek. Jamest nem érdekli az öröksége - ahhoz, hogy kivívja a Lakers-szurkolók tiszteletét, bajnoki címet kell nyerni. A Heatet motiválta, hogy a Lakers átváltott a Black Mamba mezre az ötödik találkozón. OJ Mayo marad Kínában.

Arról ma reggel írtunk már, hogy a nagydöntő ma éjszakai, hatodik összecsapásán Anthony Davis valószínűleg játszik, Goran Dragic pedig nem.

Több hír is kapcsolódik a fináléhoz. Egyrészt az, hogy az ötödik meccs L2M reportja alapján a Jimmy Butlernek megítélt kétszer két büntető jogos volt. 46.7 másodperccel a vége előtt Markieff Morrisra, fél perccel később pedig Davisre fújtak egy-egy faultot, amikről a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel azt mondta, hogy szerinte hibás döntések voltak - a liga szerint nem. A Heat javára kétszer tévedtek a játékvezetők az utolsó két percben. Először 1:01-gyel a vége előtt Butler ellen kellett volna szabálytalanságot ítélni, amit LeBron James ellen követett el. Másrészt Andre Iguodala ellen védő három másodpercet kellett volna fújni 28 másodperccel a vége előtt. Más kérdés, hogy mindkét labdabirtoklásból pontokat szerzett a Lakers.

Az ötödik meccs 2.0-s Nielsen nézettségi adatot ért el, átlagosan 5.7 millióan nézték az amerikai országos TV-ben - ezzel a legnézettebb mérkőzés volt az idei fináléban. Két napja írtunk már róla, hogy Adam Silvert meglepték a gyenge nézettségi mutatók, eddig az első összecsapásra voltak kíváncsiak a legtöbben (5.37 millió).

LeBron James és a Lakers lehetséges bajnoki címe a képernyő elé ültette a nézőket - pont azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök a TheRush Limbaugh Show-ban elmondta, az NBA annyira belefolyt a politikába, hogy már senkit nem érdekel, mi történik benne, ő például azt sem tudja, kik játsszák a nagydöntőt. Trump beleszállt LeBronba, akiről azt mondta, hogy a demokrata párt szóvivője - rengeteget tett a fekete közösségekért (mármint Trump), de ezt az emberek nem akarják látni, márpedig ebben Jamesnek nagy szerepe van, hiába nagyszerű kosaras.

James még az ötödik meccs előtt elmondta, hogy a Lakersnél töltött idejében megtanulta: teljesen mindegy, mit ér el az ember, mielőtt megérkezik ehhez a csapathoz, a szurkolókat abszolút nem érdekli, mit ért el korábban - bajnoki címet kell nyernie, és akkor elnyeri a tiszteletüket. Azt is elmondta, hogy nem nagyon foglalkozik azzal, hogy mit jelentene az öröksége szempontjából negyedik bajnoki címe - ez egyébként aktuális kérdés lehetne most is, hiszen megint a bajnoki cím megszerzéséért lép pályára a Lakers. Egyáltalán nem úgy éli az életét, hogy az örökségére gondol közben, neki ráadásul sokkal fontosabb az, amit a pályán kívül tesz, mint az, amit a kosárpályán elér.

A Miami Heattől Jae Crowder annyit mondott az ötödik meccs után, hogy motivációt jelentett számukra az, hogy a Lakers átváltott a Black Mamba mezre. Rengeteg cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy ezzel már a bajnoki címre készülnek az aranysárga-lilák, meg hogy még nem veszítettek ebben a mezben. Crowder szerint az ilyen dolgok mindig bosszantják az embert, őket pedig egyértelműen a jó irányba segítette, ami sokat segített nekik a meccs megnyerésében.

Váltsunk témát: Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Mike Brown nagyon jó benyomást tett a Los Angeles Clippers vezetőségére - jelenleg a Golden State Warriors segédedzője.

A végére pedig OJ Mayo maradt: Song Xiang jelentette, hogy a dobóhátvéd marad Kínában, a Liaoning csapatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus