Hírmorzsák 2020-11-13 (9:15)

LaMelo Ball egyéni edzést tartott több csapat képviselői előtt. A Dallas Mavericks már most rámehet egy sztárra. Az Orlando Magic hajlandó elcserélni Aaron Gordont egy idei jó draftjogért. Deni Avdija olyan helyre szeretne kerülni, ahol van lehetősége fejlődni. A Bucks és a 76ers is érdeklődhet Patty Mills iránt. Dennis Schröder szívesen maradna Oklahomában. Avery Bradley kiléphet a szerződéséből. Will Weaver a Rockets új segédedzője. Amir Johnson a G Ligában folytatja.

LaMelo Ball csütörtökön egyéni edzést tartott a Golden State Warriors, a Charlotte Hornets és a Detroit Pistons vezetői és edzői jelenlétében. Egy nappal korábban a Minnesota Timberwolvesnál is járt dobóedzésen, ahogyan interjúzni is leült velük. Ugyanígy tett a már említett Warriors és Hornets vezetőivel is, illetve a Chicago Bulls képviselőivel is leült beszélgetni az elmúlt hetekben. Jonathan Givony (ESPN) szerint a Pistons mostani megjelenése arra utalhat, hogy úgy érzik, fel tudnak annyit cserélni a 7. helyről, hogy ki tudják választani Ballt. Kevin O’Connor (The Ringer) szerint a Bulls nem fogja őt bent hagyni, ha lecsúszik a 4. helyig, és akár Zach LaVine elcserélése is felmerülhet, hogy ne alakuljon ki túl nagy tumultus a hátvédposztokon. Amennyiben lemaradnak Ballról, Deni Avdija lehet a kiszemeltjük.

Ligaszerte az a vélekedés, hogy a Timberwolves el fogja vinni Ballt, amennyiben nem cserélik el az első választási jogot. Ha mégis lejjebb cserélnének az 1/1-ről, vagy feljebb tudnának lépni az 1/17-ről, akkor Tyrese Haliburton lehet a kiszemeltjük. Róla többen azt gondolják, hogy a játéka sokkal jobban illeszkedne D’Angelo Russell mellé, mivel jobban tud érvényesülni labda nélkül, mint Ball.

Térjünk kicsit vissza Zach LaVine esetleges elcserélésére. Kevin O’Connor értesülései szerint a Dallas Mavericks érdeklődhet iránta, de nem ő az egyetlen kiszemeltjük: Victor Oladipo és Spencer Dinwiddie is rajta van a radarjukon. Korábban az volt az általános vélekedés, hogy idén az lesz számukra a legfontosabb, hogy 2021 nyarán legyen helyük egy maximum szerződésre, de lehet, hogy stratégiát váltanak.

Az Orlando Magic szeretne becserélni a lotterybe, és ehhez az 1/15 mellett Aaron Gordont is felhasználnák akár. Váratóan hátvédposzton szeretnének erősíteni a játékosbörzéről.

A már említett Deni Avdija arról beszélt a minap, hogy természetesen minden játékosnak az a célja, hogy az első 10 között kelljen el az NBA draftján, de neki nem az a legfontosabb, hogy hányadik helyen választják ki. Azt szeretné, ha olyan csapathoz kerülne, ahol lehetősége van fejlődni és a lehető legjobb önmagává tud válni. Pályafutása végén senki sem gondol vissza arra, hogy hányadik helyen választották ki, mindenki arra emlékszik, hogy milyen pályafutást futott. Az 1/2-vel rendelkező Golden State Warriorsról külön is kérdezték, de azon kívül, hogy dicsérte őket, megismételte, hogy nem számít neki, hogy melyik csapathoz kerül, csak az, hogy az a csapat kihozza belőle a lehető legtöbbet.

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, a San Antonio Spurs több játékosát, így Patty Millst is árulja. A már sokszor emlegetett Kevin O’Connor értesülései szerint a Milwaukee Bucks és a Philadelphia 76ers is potenciális vevő lehet. A 76ers várhatóan olyan csomagot ajánlhat majd, aminek része Josh Richardson is. (Szerk.: a fizetések kiegyenlítése miatt is kellhet Richardson egy cserébe.)

Mitch Johnson veszi át a távozó Tim Duncan szerepét a San Antonio Spurs edzői stábjában. Johnsont tavaly nevezték ki segédedzőnek, miután 3 éven keresztül a Spurs G Ligás csapatánál töltött be hasonló pozíciót, most pedig újabb lépést tesz a csapat edzői hierarchiájában. Ezzel egyidőben Darius Songaila előléptetését is bejelentette a Spurs, ő veszi át Johnson eddigi szerepkörét.

Dennis Schröder a Magenta Sport podcast vendége volt, ahol elmondta, hogy több ajánlatot is kapott az Oklahoma City Thunder érte, de ő nem szeretett volna távozni, és továbbra sem szeretne, még akkor sem, ha az egyik Los Angeles-i csapat vinné. Megmondta Sam Presti GM-nek, hogy nagyon szereti a csapatot. Schröder arról is tett említést, hogy inkább nyerne olimpiai aranyat, mint az NBA-ben egy bajnoki címet.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers hátvédje, Avery Bradley ügynököt váltott, Charles Briscoe fogja őt képviselni. Bradley emellett azon is gondolkodik, hogy lemondjon a következő szezonra szóló játékosopciójáról és szabadügynök legyen. Amennyiben marad a szerződésében, 5 millió dollárt fog keresni az előttünk álló idényben.

Marc Stein (The New York Times) arról számolt be, hogy Will Weaver csatlakozik a Houston Rockets edzői stábjához, ő is segédedző lesz a frissen kinevezett Stephan Silas mellett. Weaver az ausztrál Sidney Kings csapatától teszi át a székhelyét Texasba, és finalista volt az Oklahoma City Thunder vezetőedzői posztjáért is.

Több veterán játékos is csatlakozik az NBA G League Ignite csapatához. A fejlesztőligában újonnan létrehozott gárda eddig olyan fiatalokat igazolt, akik az egyetemi kosárlabda helyett állnak inkább profinak. Korábban bejelentették, hogy többek között náluk folytatja az ESPN rangsorában 1. helyen álló Jalen Green, valamint a 4. pozíciót elfoglaló Jonathan Kuminga is. Most 5 veterán csatlakozik a fiatalokhoz, hogy tapasztalataikkal segítsék őket. Közülük a legismertebb az NBA-ben 14 évet lehúzó Amir Johnson. Az elmúlt 10 évben főleg Európában játszó Bobby Brown is a keret tagja lesz, ahogyan a fejlesztőligában veteránnak számító Reggie Hearn, Brandon Ashley és Cody Demps is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus