Hírmorzsák 2021-03-08 (12:00)

Lezajlottak az All-Star gála eseményei. Joel Embiid és Ben Simmons nem játszhatott a főmérkőzésen. Paul George nem értett egyet a gála megtartásával. Juan Carlos Navarro is inspirálta Steph Curry játékát. Nikola Vucsevicsnek már nem mondhatják, hogy csak véletlenül lett All-Star. Nikola Jokics LeBron Jamest dicsérte. Kawhi Leonard azt tervezi, hogy részt vesz az olimpián. Blake Griffin a Netsben.

Az elmúlt 24 órában szinte minden az All-Star gála körül forgott. A főmérkőzést a Team LeBron nyerte, míg az MVP Giannis Antetokounmpo lett, miután 16/16 dobását elsüllyesztve 35 pontig jutott, és ezzel ő lett az első európai játékos, aki begyűjtötte ezt az elismerést. Erről az eseményről itt számoltunk be részletesebben.

A tripladobót Steph Curry nyerte, miután a döntőben megelőzte Mike Conley és Jayson Tatum kettősét, a zsákolót Anfernee Simons húzta be Obi Toppin előtt, míg az ügyességi versenyt Domantas Sabonis nyerte, miután felülmúlta Nikola Vucsevicset a döntőben – ezekről az eseményekről itt olvashattok részletesebben.

A gálán nem vehetett részt Joel Embiid és Ben Simmons, miután a fodrászuknak két tesztje is pozitív lett. Mivel minden játékos külön magánrepülővel utazott el Atlantába, a gála megrendezése nem került veszélybe, viszont a 76ers két játékosa az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt kihagyásra számíthat. Arról Marc Stein (ESPN) számolt be, hogy külön gépekkel mindketten visszautaztak Philadelphiába, arról pedig Adrian Wojnarowski (ESPN) írt, hogy ez az eset is indikátora lehet annak, hogy a játékosok beoltassák magukat a koronavírus elleni oltással, mert akkor nem kerülhetnének ismét hasonló helyzetbe, nem kellene karanténba vonulniuk azt követően, hogy egy koronavírusos személlyel érintkeztek.

Paul George még a főmérkőzés előtti interjúk során mondta el, hogy a jelenlegi helyzetben nem ért egyet azzal, hogy megtartják a gálát, ugyanis fontosabbnak tartja az egészségüket és a biztonságukat. Ennek ellenére tudomásul veszi és elfogadja, hogy ez a helyzet, de nem ért vele egyet.

Térjünk vissza a tripladobót megnyerő Steph Curryhez, aki a gála előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy mekkora inspirációt jelentett neki Juan Carlos Navarro. Egyszer játszott ellene egy nemzetközi meccsen, azon kívül rengeteg felvételt nézett róla, és mindig a kreativitását, dobáskiválasztását és a ritmusát figyelte, ami számára szembeötlő volt. Ahogy nézte őt, igyekezett belőle a saját játékába is átemelni, és sokat tanulmányozta Navarro egy lábról elengedett tripláit is, amivel később Curry is próbálkozott.

Nikola Vucsevics arról elmélkedett, hogy nagy kitüntetés számára, hogy ismét All-Star lett, és úgy gondolja, hogy most már nem mondhatják neki, hogy az egyetlen kiválasztása véletlen volt, második All-Star tagságával bebetonozta a helyét, valóban oda tartozik a legjobb játékosok közé. Reméli, hogy nem az idei az utolsó alkalom, és nagyon büszke most, mert nagyon nehéz bekerülni, mivel mindössze 12 hely van, és sokkal többen vannak azok, akik megérdemelnék.

Nikola Jokics szerint a játék szépségét jelképezi, hogy egyre több olyan játékos vesz részt az All-Star gálán, akik az Egyesült Államokon kívülről érkeztek az NBA-be, mert ez is megmutatja, hogy világszerte mennyi tehetség van, és reményt adnak ezzel a gyerekeknek mindenhol, hogy elérhetik az álmaikat és eljuthatnak az NBA-be. Ő az első gáláján nagyon félt attól, hogy énekelnie vagy táncolnia kell, vagy valamilyen más nevetséges dolgot csináltatnak vele, de most már ez a természetes.

Jokics LeBron Jamesről is beszélt, akivel kapcsolatban elmondta, hogy megtiszteltetés vele játszani, szórakoztató vele egy csapatban lenni, ráadásul James egy rendes fazon. Ő az egyik legjobb játékos a ligában, James egy bajnok, és amíg valaki bajnok, addig ő a legjobb. Jokicsot ezért sem érdekli, hogy ki lesz az MVP, illetve ki lesz a pontkirály, mert az a legjobb, aki bajnokságot nyer. Most LeBron az, előtte Kawhi Leonard volt. Mindig lesznek különböző vélemények arról, hogy ki a legjobb, és ugyanez a helyzet akkor is, amikor Michael Jordan és LeBron James kettőséről vitatkoznak. A nap végén ez nem számít, James 18 éve kiegyensúlyozottan teljesít, és mindig lehet rá számítani, és ez a lényeg.

A Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard kijelentette, hogy szeretne részt venni az olimpiai játékokon, legalábbis most így tervez. Amennyiben az ötkarikás játékok előtt úgy érzi, hogy megfelelő állapotban van, akkor játszani fog. A lehetséges kerettel kapcsolatban annyit elejtett Leonard, hogy tavaly nagyon sokan elkötelezték magukat az olimpiai részvétel mellett, csak a világjárvány miatt elmaradt az esemény. Amennyiben Leonard valóban részt vesz a tornán, úgy ismét Gregg Popovich kezei alatt játszhatna.

A már említett Wojnarowski számolt be róla elsőként, hogy Blake Griffin a Brooklyn Nets csapatához írt alá a szezon hátralévő részére, a csapat pedig úgy tervez, hogy alacsonyabb szerkezetű felállásokban cserecenterként fogják őt használni.

Az Oklahoma City Thunder vezetősége annyira elégedett Alekszej Pokhusevszki G Ligában nyújtott teljesítményével, hogy visszahívták őt a nagyokhoz. A fiatal játékos 13 meccsen lépett pályára a fejlesztőligában, ahol 25,2 perc alatt 7,9 pontot, 7,3 lepattanót, 4 gólpasszt és 1,1 blokkolt dobást átlagolt.

A végére pedig egy aukciós esemény maradt, 1,8 millió dollárért árvereztek el egy Kobe Bryantet ábrázoló kosaraskártyát, amit az egykori játékos első szezonja alatt adtak ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus