Hírmorzsák 2021-03-08 (19:00)

Blake Griffin hivatalosan is aláírt a Netshez. Minden teszt negatív lett az All-Star gála alatt, így Joel Embiid és Ben Simmons tesztjei is. Amennyiben kivásárolja a Cavaliers, a Lakers lehet a befutó Andre Drummondnál. A Warriors érdeklődik Victor Oladipo és Otto Porter Jr. iránt is, utóbbit kivásárolhatja a Bulls. Nikola Vucsevics iránt nagy lehet a kereslet. Több csapat is felfigyelt Alize Johnson játékára.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla elsőként, hogy Blake Griffin hivatalosan is aláírt a Brooklyn Nets csapatához. A játékos a szezon végéig kötött szerződést, és időarányosan a minimum fizetést fogja kapni, ami az ő esetében 1,2 millió dollár. Griffin a 2-es mezszámot választotta, és ahogy korábban is megírtuk, várhatóan cserecenterként fognak vele számolni.

Sikeresen vizsgázott az All-Star gála rögtönzött buborékja Atlantában, ugyanis bejelentették, hogy a gálán részt vevő játékosok, edzők és bírok közül senkinek sem lett pozitív a koronavírus tesztje, pedig mindenkit 3 alkalommal leteszteltek. Ebben a mindenkiben Joel Embiid és Ben Simmons is benne van, akiknek még nem dőlt el, hogy mi lesz a sorsuk a közeljövőben, nem tudni még, hogy pályára léphetnek-e a csapatuk első meccsén a szünet után. A Philadelphia 76ers magyar idő szerint péntek hajnalban Chicagóban játszik.

Kevin O’Connor (The Ringer) egy hosszú cikket írt abból az alkalomból, hogy elérkezett az NBA az idény feléhez, illetve annak az apropójából, hogy közeledik a cserehatáridő, és az alábbi pletykák mind innen származnak, különböző ligában dolgozó, illetve csapatközeli forrásokra hivatkozva.

Andre Drummond helyzete még nem dőlt el, és a Cleveland Cavaliers továbbra is azon dolgozik, hogy el tudja őt cserélni a március 25-i cserehatáridő előtt, de amennyiben ez nem jön össze, minden bizonnyal kivásárolják a szerződéséből. A Los Angeles Lakers lehet a fő esélyes a leigazolására, ha ez megtörténik, és inkább őt szerződtetné a címvédő, mint a Houston Rocketstől korábban távozó DeMarcus Cousinst. Drummond esetében szintén felmerült a Nets, mint lehetséges célállomás, de a szakíró szerint ennek a valószínűségét éppen az csökkenti, hogy ők pont most szerződtették Griffint cserecenternek.

A Golden State Warriors érdeklődik Victor Oladipo iránt, mivel Steph Curry és Draymond Green mellé szeretnének még egy olyan játékost, aki le tudja ütni a labdát, és tud valamennyire szervezni is. A csapatnál úgy gondolkodnak, hogy nemcsak Kevin Durant (eligazolás) és Klay Thompson (sérülés) kiesését kellene pótolniuk, hanem Andre Iguodala és Shaun Livingston labdakezelői képességeit is, és erre megfelelő lenne Oladipo. A Houston Rockets játékosa szabadügynök lesz a nyáron, és eddig a legtöbbször a Miami Heat csapatával boronálták össze.

A Warriors további erősítésekben is gondolkodhat, értesülések alapján Otto Porter Jr. helyzetét is figyelik, és bepróbálkoznának nála, amennyiben a játékos és a Chicago Bulls a kivásárlás mellett döntene. Porter szerződése lejár a nyáron, és 2019-es megszerzése óta mindössze 45 meccsen számíthatott rá a Bulls, ezért nem lenne meglepő, ha elválnának a kosaras és a csapat útjai. Porter iránt több csapat is érdeklődhet, amennyiben tényleg kivásárolják. Ugyancsak a Bullshoz kapcsolódik, hogy a sokadvirágzását élő Thaddeus Youngot nem szeretnék elcserélni, mivel a fiatalabb játékosaik akkor nyújtják a legjobb teljesítményt, amikor ő is pályán van, bár több vezető is úgy gondolkodik, hogy ezzel a kommunikációval csak az árát szeretnék feljebb tornászni.

A Rockets várhatóan eladni fog, és az említett Oladipo mellett Eric Gordon és P.J. Tucker megszerzésével kapcsolatban is kaptak már megkereséseket, és többen is úgy gondolják a ligában, hogy Sterling Brown iránt is lehet kereslet.

Nikola Vucsevics ázsiója igencsak megnövekedett az elmúlt időszakban, és az immár kétszeres All-Star center iránt jelentős lehet az érdeklődés a deadline előtt. Az Orlando Magic várhatóan csak akkor cseréli el, amennyiben nagyon-nagyon jó ajánlatot kap, alapvetően nem tervezik mozdítani őt. O’Connor értesülései alapján a Miami Heat, a San Antonio Spurs, a Boston Celtics és a Charlotte Hornets igyekezhet leginkább más belátásra bírni a Magicet, ez a 4 csapat mutatja a legnagyobb érdeklődést Vucsevics iránt. A Magic más játékosai iránt is lehet kereslet, Evan Fournier szintén felmerült a Hornetsnél, míg Terrence Ross játékjogáért a Denver Nuggets jelentkezhet be.

Alize Johnson kiváló teljesítményt nyújt a Raptors 905 G Ligás csapatában, amire többen is felfigyeltek az NBA-ből. Értesülések alapján a Toronto Raptors, az Orlando Magic, a Houston Rockets, a San Antonio Spurs és a Phoenix Suns is élénk érdeklődést tanúsít a 2018-as draft 50. választottja iránt. Johnson a fejlesztőligában a jó védekezése mellett a 16,6 pontos, 4,2 gólpasszos átlagaival hívta fel magára figyelmet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus