Hírmorzsák 2021-07-15 (9:15)

Giannis Antetokounmpo azt hitte, hogy Deandre Ayton simán átzsákolja. Pat Connaughton szerint ez volt minden idők legnagyobb blokkja. Monty Williams szerint az eladott labdák miatt kaptak ki. Chris Paul egészséges, nem sérülés miatt játszott gyengén. Khris Middleton szerint már mindenki fáradt és sérült, ez nem lehet kifogás. Bradley Beal az egészségügyi protokoll alá került a Team USA edzőtáborában. Dennis Schröder távozna a Lakerstől, az arany-lilák megfelelő ellenértékért elcserélnék Kyle Kuzmát. De'Aaron Foxot nem adja a Kings Ben Simmonsért. Nerlens Noel iránt több csapat is érdeklődik. 

Kezdjük természetesen a hajnali Bucks-Suns meccsel, ahol a Milwaukee nagy csatában, clutch játékokat bemutatva nyert, ezzel kiegyenlítette a nagydöntő állását. A végén kulcspillanat volt, amikor Giannis Antetokounmpo blokkolta Deandre Ayton zsákolási kísérletét kétpontos Bucks-vezetésnél, a jó védekezés után pedig tudtak dobni még egy fontos kosarat. A görög blokkját sokan már az Év Játékának emlegetik, ő maga viszont annyit mondott róla, hogy először azt hitte, hogy Ayton simán átzsákolja, de úgy volt vele, hogy ilyen helyzetben mindent meg kell tenni a győzelemért, lesz, ami lesz, megpróbálta - bejött neki. Csapattársa, Pat Connaughton elmagyarázta, hogy szerinte miért ez a történelem legnagyobb blokkja még LeBron James legendás 2016-os megmozdulása előtt is: Giannis pick-and-rollt védett, tökéletesen kellett felmérnie, hogy mi történik, mikor, hova jön a passz, hol kapja el Ayton és mit akar vele kezdeni, a görög pedig tökéletesen is csinált mindent.

Szóba került a fáradtság is, a mérkőzésen 40 pontot szerző Khris Middleton szerint viszont erről nem érdemes beszélni. Mint mondta, mindenki fáradt, mindenki sérült, de ez nem számít, ezen túl kell lépni és a pályán 100%-ot kell adni, aztán a meccs után lehet pihenni, aludni, kaphatnak kezeléseket, de a meccs alatt ez nem lehet kifogás semmire - ha valaki sérült, akkor ne játsszon, de ha játszik, akkor ez nem mentség semmire.

Az Antetokounmpo-Middleton kapcsolat is szóba került, mert az előző két estén Giannis jutott 40 pont fölé, most pedig Middleton dobott 40-et úgy, hogy a végjáték az "övé volt" - Giannis azt mondta erről, hogy régóta játszanak együtt, tudja, hogy mikor mit várhat csapattársától, bízik benne. Jrue Holiday is megszólalt, szerinte ez a két játékos már annyi mindenen ment keresztül együtt, annyi kritikát kaptak és annyi dicsőséget hoztak, hogy ő csak örül annak, hogy együtt játszhat velük

Egy statisztika: Devin Booker megdöntött egy NBA-rekordot, immár ő dobta a legtöbb pontot az első rájátszása során. A Suns játékosa a Warriors Rick Barryjét előzte meg és immár 542 pontnál tart a PO során, míg Barry 521-gyel zárta az első posztszezonját.

A Suns részéről Monty Williams vezetőedző röviden összefoglalta a vereség okát: az eladott labdák miatt veszítették el a meccset. Mint mondta, a dobásaik rendben voltak, de 19-cel több labdabirtoklása volt a Bucksnak, ami nem férhetett bele és minden alkalommal, amikor jó helyzetben voltak, jött egy eladott labdájuk, vagy egy engedett támadópattanójuk. Ettől függetlenül hét-kilenc ponttal vezettek a negyedik negyedben, megtarthatták volna, de meg kell nézniük a videókat, hogy miért nem tudták ezt megtenni - a Bucks jól védekezett, de sok ki nem kényszerített hibát vétett ma a csapata

Megkérdezték Devin Booker faultjairól is, erről annyit mondott, hogy Booker nagyon agresszíven játszott mindkét oldalon, de tőle ez is kell, a beütött személyi hibáinál pedig megint visszatért arra, hogy ebből több is olyan helyzetben született, amikor eladták a labdát és utána faultolni kellett. Összességében szerinte csapatszinten a vártnál jobban kezelték a dobógép faultgondjait, nem ez volt a fő probléma.

Felmerült még Chris Paul pocsék meccse, azonnal megkérdezték Williamst, hogy a veterán irányító egészséges-e, de azonnal reagált, hogy persze, Paulnak semmi baja, most volt egy gyengébb meccse, de ismét kihangsúlyozta, hogy csapatként kell sokkal jobban vigyázniuk a labdára, ebben most Paul is benne volt, de nem csak rajta múlt a vereség.

Az ESPN forrásai azt jelentették, hogy Bradley Beal az egészségügyi protokoll alá került a Team USA edzőtáborában. A csapat csak annyit jelentett be, hogy "egy játékosuk" járt így, a portál viszont kiderítette, hogy Beal az - egyelőre nem biztos, hogy meddig lesz karanténban és hogy lemarad-e emiatt az olimpiáról, de van rá esély. Beal legutóbb játszotta a legjobb felkészülési meccsét, jó formában van, viszont napokon belül utazni kell, jövő pénteken megnyitó és vasárnap már jön is az első meccs.  Múlt héten a Select Teamből egyébként hárman már távoztak a koronavírus miatt, egy játékos tesztje pozitív lett, ketten pedig kontaktkutatás miatt kerültek ki a keretből. 

A Los Angeles Lakers irányítója, Dennis Schröder nem futott túl jó szezont, de mégis visszautasított már év közben egy 84 millió dolláros szerződéshosszabbítást és a Bleacher Report szerint nem is akar maradni a csapatnál. A portál szerint Schröder nagyobb pénzt és nagyobb szerepet akar magának, mint amit LeBron Jamesék mellett a Lakers ajánlani tud - állítólag a New York Knicks és a Chicago Bulls is erősen érdeklődik, de a Knicksnél az is számít, hogy mi lesz Derrick Rose-zal. Arról már mi is beszámoltunk, hogy a Lakersnél keresnek is szervező irányítót már egy ütősebb small-ballhoz.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy (ugyanúgy a Bleacher Report szerint) állítólag tesztelik a cserepiacot Kyle Kuzmával, megfelelő ellenértékért cserébe elpostáznák a csatárt - a mostani szezon előtt kötött hároméves, 40 millió dolláros szerződést, most 29 perc alatt 13 pontot, 6 lepattanót, 2 gólpasszt és 36%-os triplázást tudott felmutatni.

Marc Stein jelentette pár napja, hogy a Sacramento Kings rámenne Ben Simmonsra és hajlandó több elsőkörös picket, Buddy Hieldet és Marvin Bagley III-öt is beajánlani érte, de a Phillyt csak olyan csomag érdekli, amelyben ott van De'Aaron Fox, vagy Tyrese Haliburton. A Sacramento Bee információi szeritn viszont a Kings Foxot egyáltalán nem akarja elcserélni, rá akarnak építkezni, meg is adták már neki a nagy szerződést, ha ő a feltétele Simmons érkezésének, akkor inkább nem kell nekik a Sixers sokat kritizált játékosa.

Még egy cserepletyka: Nerlens Noel iránt van érdeklődés, a Knicksnél jó szezont futott, főleg védekezésben volt hasznos, ez pedig több csapat figyelmét is felkeltette - az SNY.tv szerint a Nets, a Mavs, a Raptors és a Hornets is érdeklődik.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus