Hírmorzsák 2021-08-15 (9:30)

Isaiah Thomas iránt eddig 4 csapat érdeklődött. DeMar DeRozan szerint az számít, hogy közös céljaik legyenek a Bullsnál. Rodions Kurucs és Alen Smailagic is a Partizanban folytatja. Jalen Harris Olaszországba igazolt. Usman Garuba az első amerikai benyomásairól beszélt. Rokas Jokubaitis visszatér Európába.

Isaiah Thomas a Jalen and Jacoby showban vendégeskedett, ahol elmondta, hogy eddig 4 csapat érdeklődött iránta. Amikor arról kérdezték, hogy van-e alapja a Celticsről szóló pletykáknak, elmondta, hogy érti, miért beszélnek erről az emberek, miért szeretnék ezt, mert lenne értelme ennek a visszatérésnek. Biztos benne, hogy segíteni tudná a csapatot, ha lehetőséget kapna Bostonban, különösen a fiatalokat tudná segíteni, Jaylen Brown és Jayson Tatum párosát. Több és több ember látja, hogy ismét egyre inkább önmaga, mentálisan és fizikálisan is remek állapotban van, és készen áll bármiféle lehetőséget megragadni, amit csak kap a következő szezonban.

Tegnap már idéztünk DeMar DeRozan első Bulls-játékosként tartott sajtótájékoztatójáról, de akad még érdekesség onnan. DeRozan kitért arra is, hogy mit gondol azokról a kritikákról, hogy a csapat játékosai nem illeszkednek megfelelően egymás mellé. Mint mondta, ez kosárlabda, és sokan úgy alkotnak kritikát, hogy sohasem kosaraztak. Úgy gondolja, ha minannyian közös nevezőn vannak mentálisan, és mindenki nyerni akar, akkor nem számít, hogy amúgy hogyan illeszkednek egymás mellé. Így is össze fognak állni, működni fog a játékuk, mert mindannyian ugyanazt akarják, a győzelmet. Hogyha megtartják ezt a mentalitást, akkor idővel minden a helyére kerül.

Ketten is Belgrádba igazoltak az NBA-ből, Rodions Kurucs és Alen Smailagic is a Partizan NIS csapatában folytatja a pályafutását. Kurucs 3 év után hagyja ott a ligát, és a Partizan TV-nek elmondta, hogy reményei szerint náluk ismét élvezni tudja a játékot. Az NBA-ben nem kapott sok lehetőséget, sokszor a kispadra sem fért oda, így nem volt lehetősége azt a kosárlabdát játszani, amit úgy élvez. Nem zárkózik el attól, hogy a jövőben visszatérjen oda, és talán pont az új állomáshelyén mutathatja meg, hogy érdemes lehet neki egy újabb esélyt adni – erről Zseljko Obradovics edzővel is beszélt.

Smailagic csapatválasztásában sokat nyomott a latba, hogy Obradovics keze alatt játszhat, úgy véli, hogy nagyon sokat tanulhat tőle, olyasmiket, amik az egész pályafutása során a hasznára válhatnak. Úgy érzi, hogy a karrierje szempontjából a legjobb döntést hozta, készen áll tanulni, figyelni és dolgozni.

Jalen Harris egy évre Olaszországba igazolt, a Vanoli Cremona csapatában folytatja. Harris a 2020-as draft 59. választottja volt, az előző szezonban 13 alkalommal lépett pályára a Toronto Raptorsban, majd júliusban egy évre eltiltotta őt az NBA, mert megsértette a liga drogellenes szabályait.

Usman Garuba az első amerikai benyomásairól, az első nyári ligás meccsének az élményéről beszélt. Elmondta, hogy nagyon fáradtan érkezett meg a Houston Rocketshez, de mindenképpen játszani akart, mert pár meccsről így is lemaradt, és a pályán is meg akarta ismerni leendő csapattársait. Nagyon boldog és izgatott amiatt, hogy megkezdheti az NBA-s pályafutását. Tudja, hogy nem játszott jól, de ebben közrejátszottak az utazás fáradalmai, a jet lag és sok minden más is, annak viszont tényleg örül, hogy pályán lehetett a társaival. Garuba kevesebb mint 24 órával az első meccse előtt érkezett meg Londonból Las Vegasba, és 12 perc alatt mind a 4 dobását elhibázta, viszont begyűjtött 6 lepattanót a bemutatkozásakor.

Ugyancsak a nyári ligához, de a ma hajnali eseményekhez tartozik, hogy a New York Knicksnél Immanuel Quickley ágyéksérülés, Luca Vildoza lábfejproblémák miatt nem tudott pályára lépni. Rokas Jokubaitis pedig elhagyja a csapatot és visszatér Spanyolországba a Barcelonához. A 2/34-en kiválasztott játékos esetében eleve az volt a terv, hogy 3 meccsen játszik csak, és utána döntenek a sorsáról, hogy átviszik-e már most őt, vagy hagyják Európában fejlődni, és végül az utóbbi mellett döntöttek..

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus