Hírmorzsák 2021-10-13 (11:00)

Kyrie Irving a Nets idegenbeli meccseiről is lemarad. Irving nem oltásellenes. A 76ersnél nem tudtak Ben Simmons visszatéréséről. Al Horford koronavírusos. Michael Jordannek nincsenek fenntartásai a liga egészségügyi és biztonsági szabályozásaival kapcsolatban. Dillon Brooks lemarad az alapszakasz elejéről. Terance Mann hosszabbított a Clippersnél. Malcolm Brogdon vállsérüléssel küzd. Deandre Ayton frusztrált amiatt, hogy még nem hosszabbított. Kevin Huerter is új szerződésben reménykedik. Tyler Herro hasonló megítélést szeretne, mint Luka Doncic, Trae Young vagy Ja Morant. Rui Hachimura visszatért a Wizardshoz. Sekou Doumbouya a Lakersben. Zaire Wade a Jazz G Ligás csapatánál írt alá.

Tegnap este arról külön is beszámoltunk, hogy a Brooklyn Nets egy közleményt hozott nyilvánosságra, amiből kiderült, hogy addig egyáltalán nem számítanak Kyrie Irving szolgálataira, amíg azt nem tehetik korlátozások nélkül – nem fog játszani az idegenbeli meccseken sem, illetve a csapat edzésein sem vehet részt. A közleményt is kiadó Sean Marks GM nem sokkal később sajtótájékoztatót is tartott, ahol elmondta, hogy ez két ember közös döntése volt: az övé, valamint Joe Tsai többségi tulajdonosé. Irving és a képviselői természetesen nem ebben a döntésben reménykedtek, ugyanakkor ez nem változtat azon, hogy tárt karokkal várják vissza, amint az lehetséges. Marks emellett arra is kitért, hogy Irving csak a hazai meccsekre nem kap fizetést, az idegenbeliekre kapni fogja a fizetését – ez nem is meglepő, elvégre Irvinget semmilyen szabályozás sem akadályozza abban, hogy pályára lépjen az idegenbeli találkozókon, csak a csapat döntött így, hogy nem számít rá azokon sem.

Shams Charania (The Athletic) írt egy érdekes cikket Irving helyzetéről, ami azt állítja, hogy Irving egyáltalán nem oltásellenes, hanem a jelenlegi helyzetet arra próbálja fordítani, hogy kiálljon azon emberek mellett, akik a pandémia következtében elvesztették a munkájukat. Irving tisztában van ennek a következményeivel, ugyanakkor úgy gondolja, hogy ez egy olyan döntés, amit képes meghozni a jelenlegi életkörülményei függvényében.

Tegnap már írtunk arról, hogy Ben Simmons becsekkolt Philadelphiában, és ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy a csapat vezetői nem tudtak arról, hogy meg fog érkezni a 76ershez, Elton Brand akkor kapott egy SMS-t erről, amikor a játékos ott volt a helyszínen. Simmons a megérkezése óta sikeresen átesett a kötelező erőnléti felmérésen, és hamarosan megkezdheti az egyéni munkát, mivel az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alapján a piacokra frissen visszatérő játékosok nem csatlakozhatnak azonnal a kerethez. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint Simmons továbbra sem szeretne mérkőzésen pályára lépni a 76ersben, Doc Rivers ugyanakkor optimista, hogy meg tudják őt győzni.

Sam Amick (The Athletic) ismét megerősítette azt, amit már korábban is lehetett hallani, a Philadelphia 76erst nem érdekli egy olyan csere, amiben Irving és Simmons cserélne csapatot.

Ha már szóba került az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja, akkor folytassuk is ezzel, mivel Al Horford bekerült alá, miután pozitív koronavírustesztet produkált. Horford rövid idő alatt a második játékos a Boston Celticsnél, aki megfertőződött, nemrégiben Jaylen Brown tesztje is pozitív lett. A játékos így lemarad az előszezon utolsó két meccséről, nem utazhat el az Orlando Magic és a Miami Heat elleni találkozókra, és kérdéses a szereplése az alapszakasz nyitányán is.

Ugyanerről a protokollról kérdezték Michael Jordant, hogy mit gondol róla. Elmondta, hogy nincsen semmilyen fenntartása sem ezzel szemben, teljes összhangban van a ligával. Úgy hiszi, hogy mindenki beszélt már az oltás fontosságáról, ő maga határozottan hisz a tudományban, és ehhez ragaszkodik is. Reméli, hogy mindenki tartja magát a liga szabályozásaihoz, mert úgy gondolja, hogy minden rendben lesz, amint mindenki elkötelezi magát ugyanabba az irányba.

A kéztöréséből felépülőben lévő Dillon Brooks lemarad az alapszakasz kezdetéről, mivel a Memphis Grizzliesnél biztosra akarnak menni, hogy teljesen meggyógyul a sérült testrész. Brooks még az edzőtábor kezdete előtti felkészülés során törte el a kezét, amikor egy labda felé próbált nyúlni, állapotát pedig 2-3 hét múlva vizsgálják felül.

Marc J. Spears (The Undefeated) számolt be róla elsőként, hogy a Los Angeles Clippers és Terance Mann megegyeztek egymással az idő előtti hosszabbításról, a fiatal játékos megállapodását 2 évvel és 22 millió dollárral toldották meg. Mann elmondta, hogy hatalmas motivációt jelent neki, hogy mennyire elkötelezettek a csapatnál amellett, hogy segítsék a fejlődését.

A Clippers háza tájáról jó hír, hogy Marcus Morris ismét teljes edzésmunkát végezhet, mondta el Tyronn Lue. Serge Ibaka is egyre közelebb a visszatéréshez, róla Ivica Zubac mondta azt, hogy nagyon közel áll ehhez.

Scott Agness (Fieldhouse Files) írta meg, hogy Malcolm Brogdon vállsérüléssel küzd, ami miatt lemarad a Pacers ma esti mérkőzéséről. A sérülés jellege alapján körülbelül 6 hétbe telhet, mire teljesen meggyógyulhat, arról azonban nincs információ, hogy kihagyja-e emiatt az alapszakasz elejét, vagy játszhat-e a sérülése ellenére is.

Deandre Ayton a frusztrációjának adott jelet, amiért még nem tudta aláírni az idő előtti hosszabbítását a Phoenix Sunsnál. Szereti a várost, ugyanakkor nagyon csalódott amiatt, hogy még nem született egyezség. Az előző szezonban két győzelemre voltak a bajnoki címre, és azt szeretné, ha megkapná a hasonló elismerést, mint a kortársai. Mint ismert, korábban már Luka Doncic, Trae Young, Shai Gilgeous-Alexander és Michael Porter Jr. is idő előtt hosszabbított a maximumért a 2018-as draftosztályból, és a hírek szerint Ayton is maximumot szeretne.

Kevin Huerter is abban reménykedik, hogy sikerül megállapodnia az Atlanta Hawksszal az idő előtti hosszabbításról az október 18-ai határidő előtt. Úgy gondolja, hogy mindkét fél a megfelelő dolgokról beszél a tárgyalások során, és mindkét fél szeretné, ha megszületne az egyezség. Magabiztos azzal kapcsolatban, hogy ez meg is fog történni, és ez csak azon múlik, hogy a megfelelő számokkal álljanak elő.

Tyler Herro arról beszélt, hogy egyre több fiatal játékos tűnik fel a ligában, akikből All-Starok, szupersztárok lehetnek, így Luka Doncic, Trae Young és Ja Morant – úgy gondolja, hogy az ő nevének is ebbe a kategóriába kellene tartoznia, ezen dolgozik, és igyekszik minden nap jobbá válni.

Rui Hachimura ismét csatlakozott a Washington Wizards keretéhez, miután az elmúlt időszakot személyes okokra hivatkozva a csapattól távol töltötte.

Sekou Doumbouya nem maradt sokáig csapat nélkül azt követően, hogy a Houston Rockets szabadlistára tette őt, a Los Angeles Lakers two-way megállapodást kötött a 2019-es draft 15. választottjával.

Az Atlanta Hawkstól Ibi Watson kapott szerződést. A Brooklyn Netsnél Jordan Bowden és Brandon Rachal írhatott alá, várhatóan mindketten a G Ligás Long Island Netsnél fognak kikötni. A Milwaukee Buckstól Jemerrio Jones kapott szerződést, számára is a fejlesztőliga lehet a végállomás a Wisconsin Herd csapatánál. A Cleveland Cavaliers elköszönt Mfiondu Kabengele és Brodric Thomas kettősétől – utóbbi játékos elengedésével felszabadult egy two-way helyük a keretben. Az Orlando Magic szabadlistára tette Jeremiah Tilmont, míg Devin Cannady szerződést kapott tőlük. Az Oklahoma City Thunder edzőtáborához csatakozott Melvin Frazier, míg a tegnap szerződtetett Jalen Hoard már ki is került a keretből. A New Orleans Pelicanstól távozott James Banks, Malcolm Hill és a nem garantált szerződésű Wenyen Gabriel is – Gabriel az előző szezonban 21 mérkőzésen jutott szóhoz a Pelicansban. A New York Knicks keretéből távozott Tyler Hall, illetve leigazolták Myles Powellt. A Sacramento Kingstől Matt Coleman III és DJ Steward került szabadlistára.

A végére Dwyane Wade 19 éves fia, Zaire Wade maradt, aki szerződést írt alá a Utah Jazz G Ligás csapatánál, a Salt Lake City Startsnál. A kis Wade korábban együtt játszott LeBron James fiával a Sierra Canyon középiskolában, ezt követően pedig a Brewster akadémián pallérozódott. Az ESPN korábban 3 csillagos tehetségnek értékelte őt, a DePaul, a Nebraska, a Rhode Island, és a Toledo egyetemeitől voltak ajánlatai. A csapatválasztás nem meglepő, mivel Dwyane Wade az előző szezon során résztulajdonos lett a Jazznél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus